Mbangun Mesin Uap Krasan

Liwat Pemodelan Argentina
Aku wis nemokake pandhuan babagan cara nggawe mesin uap sederhana sing bisa digunakake kanthi cukup.

Bagian-bagian motor:

  • Piston diuripake sekrup tembaga
  • Silinder tembaga siji sing digunakake ing gas sing heksagonal (salah sawijining flat sing digunakake minangka katup mesin) kepala silinder nggunakake koin tembaga sing solder karo timah
  • Gunakake sepotong heatsink aluminium minangka gabungan ing antarane pigura silinder lan krenjang silinder.
  • Sepotong tembaga wis rampung kanthi papat rai sing njupuk saka blok terminal listrik yaiku potongan sing ndhukung silinder lan tanggung jawab ngombe silinder kanthi kukus
  • Tombol sing dakbuwang saka silinder gas kanggo AC minangka stopkontak kanggo ketel sing bakal dak kontrol nganggo servo.

Deleng artikel lengkap


Terus maca

Eolipíla utawa Aeolus saka Heron

La Eolipilla utawa Aeolus saka Heron dianggep minangka mesin panas pisanan ing sajarah.

Panemu yaiku insinyur Yunani lan matématikawan Kuntul saka Alexandria (Sesepuh) wiwit abad kaping XNUMX Masehi Heron dianggep minangka salah sawijining penemu paling hebat ing jaman kuno, pasinaon lan karyane minangka perwakilan jaman Hellenistik.

Saka penemuan sing paling misuwur yaiku Pancuran heron lan Eolipila (aelópilo utawa aélópila) sing bakal dakkandhakake sabanjure. Saliyane pirang-pirang studi babagan matematika, optik lan pneumatik sing dadi penemu.

eolipila utawa herol's aeolus

La Aeolipila, Iki dibentuk dening bola bolong sing rong tabung sudhut mlengkung metu sing uap banyu metu lan bisa muter.

Terus maca