Kit Wiwitan kanggo Proyek Arduino Super Starter Kit UNO R3 dening Elegoo

Elegoo Arduino Uno R3 Starter Kit

A sawetara dina kepungkur Aku tuku Arduino Starter Kit, saka merek Elegoo, tawaran € 30. Aku duwe sawetara sensor lan komponen sing wis dak tuku, nanging aku ilang sawetara sing ditawakake ing Kit lan apike bisa tuku lan deleng manawa jinis produk iki regane larang. Dheweke duwe 4 kit wiwitan, sing utama yaiku Super Starter yaiku kit sing dakbeli banjur loro liyane sing duwe komponen sing luwih akeh, nanging sejatine aku njupuk sing iki amarga nawarake. Aku kepengin njupuk sing frekuensi radio.

Maca sawetara tinjauan babagan dewan Elegoo bisa ngomong kanthi apik, nanging ana wong sing sambat babagan kompatibilitas dewan kasebut minangka klon Arduino UNO R3. Pengalaman saya positif banget, piring kasebut bisa digunakake kanthi sampurna, kompatibel karo Arduino IDE tanpa nindakake apa-apa, cukup plug and play. Aku wis ngemot kedhip, Aku wis nggawe modifikasi. Aku wis nyoba sawetara komponen kanthi cepet lan kabeh bisa ditrapake (Diuji karo Ubuntu 16.10 lan kubuntu 17.04)

Terus maca

Arduino mbukak akeh tugas lan manajemen wektu

Tes Arduino kanggo mbukak akeh tugas karo milis

Aku dudu ahli Arduino, sanajan wis suwe piringe aku meh ora nyelidiki. Wektu-wektu sing digunakake, yaiku minangka kode nyalin lan nempelake kode sing wis digawe nanging ora kepengin sinau kanthi cara kerjane, nanging mung kanthi niat supaya bisa migunani lan migunani kanggo aku. Natal iki aku nyetel adegan Lahir kanthi sawetara LED lan sensor ultrasonik HC-SR04. Lan aku mandheg mirsani apa sing kudu ditindakake.

Aku mung pengin nggawe macem-macem perkara nganggo rong LED kanthi sinyal sing padha. Wadhuh Aku cepet-cepet nemoni apa sing dakkarepake salah sawijining watesan pisanan sing sampeyan temoni nalika sampeyan wiwit ngobrol karo Arduino. Lan sampeyan ora prelu nggawe rumit banget. Aku mung ngomong babagan sawetara LED, sampeyan ngerti yen sampeyan ora bisa nindakake sing dikarepake kanthi bener.

Ayo dadi jelas saka wiwitan multitasking ora ana ing Arduino, loro proyek ora bisa diproses kanthi podo. Nanging ana teknik kanggo nelpon kanthi cepet saengga bisa digunakake ing wektu sing padha.

Aku ngandhani kasus kasebut kanthi luwih rinci. Ing Natal aku nggawe Adegan kelairan lan aku pengin lampu Kelahiran tartamtu nalika bocah-bocah wadon nyedhak. Ora ana sing rumit. Aku mung pengin loro cabang lampu sing dipimpin supaya beda-beda gumantung karo nilai sensor jarak.

Terus maca

Cara nggawe robot krasan karo Arduino

Ing artikel iki, kita bakal sinau babagan carane nindakake robot krasan cilik dikontrol dening dewan Arduino. Tujuane robot yaiku supaya ora ana alangan kanthi sensor ultrasound, yen tekan alangan, bakal katon ing loro-lorone lan nemtokake pilihan sing paling apik kanggo nerusake pawai.

hardware

Ing pérangan pisanan iki, kita bakal fokus ing mbangun platform robot, nggabungake komponen kasebut lan nyambungake.

robot_arduino

Terus maca

Kontrol servomotor nganggo PWM lan Arduino

Kita wis ditampilake ing blog Arduino (https://www.ikkaro.com/kit-inicio-arduino-super-starter-elegoo/) lan nyatane katon ing pirang-pirang proyek kalebu sing iki (https://www.ikkaro.com/node/529)

Saiki ayo lunga luwih dhisik lan ayo modulasi sinyal kanthi jembar pulsa (PWM), iki bisa digunakake contone kanggo nangani servomotor kaya sing dituduhake ing kene (https://www.ikkaro.com/introduccion-al-aeromodelismo-electrico/) utawa rgb leds antara liya. Kanggo sing ora ngerti apa PWM, iku modulasi sing ditindakake kanggo sinyal lan bisa "ngirim informasi liwat saluran komunikasi utawa kanggo ngontrol jumlah energi sing dikirim menyang beban" (Wikipedia)

Terus maca

Apa Arduino?

Aku wis ndeleng proyek sing digawe Arduino, dadi aku kepengin ngerti babagan iki Arduino lan aku wis nggolek informasi sithik ing internet.

Arduino minangka platform perangkat keras open source adhedhasar papan I / O sederhana lan lingkungan pangembangan sing ngetrapake basa pamrograman Processing / Wiring. Arduino bisa digunakake kanggo nggawe obyek interaktif otonom utawa bisa nyambung karo piranti lunak komputer

papan arduino

Terus maca