Cara nggawe katalog perpustakaan buku

Aku wis golek cara kanggo katalog, ngatur lan ngatur perpustakaan kulawarga .. Saiki aku ngomong babagan perpustakaan fisik, aku ora ngerti apa bakal nyampur ebook ing kene, nanging aku mikir bakal terus nganggo Kaliber. .

Aku duwe sawetara buku, aku ora ngerti pira, uga majalah, buku teknis lan dhukungan liyane. Kabeh iki kalebu garwane lan anak wadon lan nggawe kita duwe perpustakaan kulawarga sing apik.

Nanging ora teratur. Kita ora duwe rekor buku, uga ora ngerti ing rak utawa kamare ing endi lan ing pirang-pirang kasus iki frustrasi banget, amarga sayangé kita ora bisa ndeleng kabeh lan akeh sing ana ing njero lemari utawa ing baris kapindho rak-rak

Wis suwe aku ora kepengin rapi lan nemokake cara sing bisa cepet lan efektif.

Ati-ati, aku ora ngomong babagan digitalisasi, amarga aku duwe artikel kepiye cara ndigitalake buku. Ing kene kita ngomong babagan duwe piranti lunak kanggo ngatur perpustakaan kita.

Syarat

Iki sing dakkarepake lan adhedhasar pilihan sing dakpilih.

  1. Sampeyan kudu ngidini nambahake buku kanthi mindhai barcode kanggo nyepetake kabeh operasi.
  2. Sampeyan kudu ngidini aku ngekspor perpustakaan menyang CSV lan ngimpor file
  3. Apa sing ngidini ndhaptar saliyane data umum (Judhul, lsp.) Cathetan babagan pendapat, lan nggawe macem-macem kategori lan label.
  4. Sampeyan kudu gratis lan yen bisa uga Open Source utawa piranti lunak gratis, luwih becik.

Metode

Nggoleki Internet, aku nemokake akeh piranti lunak khusus kanggo katalog perpustakaan "omah". Aku ora ngomong babagan perpustakaan kotamadya.

Umume aku wis mbuang amarga ora memenuhi syarat apa wae.

Kabeh aplikasi seluler sing ana ing kana lan akeh. Aku nyaranake Katalog Buku sing bakal dibahas saiki. Pancen meh kabeh padha nindakake perkara sing padha, nanging Katalog Buku minangka piranti lunak Gratis lan kita bisa ndeleng lan ngowahi kodhe, mula kanggoku pilihan sing apik banget, malah ing ndhuwur Pustaka Saya, aplikasi sing wis diunduh luwih saka 1M kaping.

Sawise akeh riset lan mbuwang, aku bakal terus ndhaptar Katalog Buku. Iki dudu pilihan sing paling ayu, nanging iki pilihan sing paling cocog karo sing dakkarepake.

Atur Pustaka nganggo Katalog Buku

Iku mung aplikasi seluler. Nanging salah sawijining sing paling lengkap sing dakdeleng. Sanajan visual dudu sing paling disenengi, kasunyatane piranti lunak gratis menehi katentreman yen proyek kasebut bisa dilanjutake.

Sampeyan bisa diundhuh saka

Ngidini ngekspor CSV kanthi sing dakkarepake supaya bisa duwe cadangan lan ora bakal kelangan data lan uga pindhah menyang GoodReads lan / utawa LibraryThings (sanajan ora nggunakake opsi iki)

Kaya sing dakkandhakake, sampeyan bisa nambah buku kanthi mindhai barcode. Sampeyan kudu nginstal salah sawijining aplikasi sing nuduhake iki, yen ngono aku wis nggunakake Scanner Barcode.

Katalog Buku bisa diatur banget lan aku seneng opsi sing kudu ditemtokake ing lokasi fisik buku-buku, sing menehi sampeyan buku, nggawe macem-macem perpustakaan, uga nambah kategori lan label, rega tuku, lsp.

Aku ninggalake galeri gambar nganggo tangkapan layar kanggo menehi ide babagan tampilan lan apa sing bisa ditindakake.

Kanthi pilihan iki, sampeyan mung bakal duwe perpustakaan ing ponsel. Aku wis miwiti katalog, amarga iku apik banget kanggo aku bisa mindhai barcode nganggo smartphone. Yen wis entuk kabeh, aku bakal mriksa apa sing daklakoni.

Pilihan liyane

Aku ninggalake alternatif liyane sing wis dakbuwang nanging isih bisa narik minat sampeyan.

Apik banget

Nalika nyiapake entri Good Reads mutusake kanggo matesi api, supaya aplikasi pihak katelu ora bakal bisa maneh katalog buku, iki nyebabake katalog aplikasi sing adhedhasar telusuran ing Good Reads ambruk.

GoodReads minangka jaringan sosial paling gedhe lan kondhang kanggo para pamiarsa ing kana. Iku duweke Amazon. Kita bisa ngakses liwat web utawa nganggo Aplikasi. Aplikasi ngidini kita mindhai kode bar utawa tutup lan ngetik ISBN kanggo nggoleki buku kita.

Bisa digunakake adhedhasar tag, dadi yen aku pengin nggawe 2 perpustakaan supaya bisa dipisahake, kayata buku saka putri lan sedulurku, adhedhasar tag

Aku duwe perasaan campuran karo ide kanggo ngunggahake perpustakaan menyang jaringan sosial lan utamane kanggo Amazon iki, lan aku ngerti kepiye cara nggunakake data kasebut.

Barang-barang Pustaka

Iki minangka pilihan sing padha karo GoodReads. Akses liwat web utawa App. Mupangate lan kekurangan padha karo GoodReads, siji-sijine barang ing Librarythings ana akeh wong sing saya ngerti lan mulane bagean sosial bakal ilang yen iki sing digoleki.

Perpustakaan Kula

Iki minangka aplikasi smartphone sing padha karo Katalog Buku. Didownload dening luwih saka 1 wong. Luwih ayu banget lan duwe akeh pilihan, nanging, nanging

Yen sampeyan ngerti opsi apik liyane, mangga tinggalake komentar.

Deja un comentario