Cara nggawe plastik saka susu utawa Galalith

gambar sing digawe nganggo Galalith utawa plastik susu Este pacoban iku pancen gampang banget. Sanajan sing dibentuk sejatine dudu plastik, nanging kasein, protein susu, nanging asil eksperimen katon kaya plastik ;) Ana sing ngarani Bioplastic.

Minangka penasaran, komentar manawa bahan iki dipatenake ing taun 1898 lan taun-taun mengko Coco Chanel Aku bakal nggunakake «watu susu»Utawa Galalith kanggo Perhiasan Fantasi.

Jeneng liya sing diwenehake menyang Galalith yaiku: Galalite, watu susu, batu empan.

Ingredients

We kudu:

  • Susu 1 gelas
  • 4 sendhok cuka
  • pewarna panganan (opsional)

Resep langkah demi langkah

Saiki kita kudu panas susu nanging ora nganti umob. Sawise panas, diwutahake menyang cangkir utawa mangkuk.

Kita nambah cuka lan aduk nganti 1 menit.

Wis rampung !! Susu diwutahake menyang colander lan adonan tetep wis digawe.

Saiki mung kudu dibentuk utawa dilebokake ing cetakan lan ditinggalake nganti pirang-pirang dina.

Nanging yen ngetutake dheweke ora entuk asil sing apik, paling ora sing diarepake entuk permata kanggo Coco Chanel.

Tes pertama nglakoni Galalith

polimer sing dipikolehi saka susu, dibentuk dening kasein

Aku wis nyoba resep kanggo Galalith utawa plastik susu lan asile rada nguciwani.

Cetha manawa kanthi nyetel proses lan pencet tombol, utawa trik, kita bakal entuk potongan sing menarik, nanging saiki ora kaya ngono.

Resep wis dikomentari. Aku wis panas susu lan sadurunge nggodhok aku wis dilebokake ing gelas, aku wis menehi pawarna panganan ing sawetara kasus banjur cuka. Gumpalan bentuk meh cepet, floc saka tempel sing kasein.

Iki pancen kudu sithik. Yen nggunakake saringan normal, akeh kasein sing ilang. Luwih becik nggunakake saringan Cina, salah sawijining kain sing bakal nahan jumlah luwih akeh lan uga ngidini kita ngusir banyu kanthi luwih apik.

Werna kanthi pewarna panganan bisa digunakake kanthi apik. Mesthi wae, ngecakake ing cetakan ora cukup.

Potongan-potongan potongan plastik sing pungkasane rapuh. Kaya sing ana ing gambar.

potongan galalith tanpa tekanan

Saliyane, ing potongan-potongan sing aku tekanan, asile luwih apik.

carane nggawe plastik susu kanthi apik

Lan utamane potongan iki

galalith utawa plastik kanggo perhiasan

Plastik kaku lan entheng isih ana. Sawise seminggu isih nuduhake "minyak" nanging sanajan isih menehi rasa ringkih, ana sing bisa ditindakake kanthi kualitas iki.

Ing potongan-potongan, bau cuka tetep ana, bisa uga amarga disalahake, Galalith mesthine ora ambu

Kanggo eksperimen mbesuk

Titik kanggo nambah tes ing ngisor iki:

  • luwih ngisolasi banyu saka kase lan tekanan ing potongan kasebut.
  • Coba gunakake jus lemon tinimbang cuka kaya sing dibahas ing kene Bisa diwulang
  • gunakake formaldehida kanggo ngrampungake bagean lan ndeleng apa sing kedadeyan

Properti kasein

Kasein ora larut ing banyu lan asam, sanajan kontak karo utawa alkali bisa nyebabake retak. Pancen ora ana ambu, biodegradable, non-alergenik, antistatik, lan meh ora gampang kobong (kobong alon-alon lan apik banget ing hawa, nanging bisa diobong kanthi ngilangi sumber semangat. Kobong kanthi ambune rambut sing lagi kobong).

Sajarah

galalith utawa watu susu

Sumber lan referensi

18 komentar babagan "Cara nggawe plastik saka susu utawa Galalith"

  1. Halo, aku pengin ngandhani yen aku wis nuli nyoba eksperimen, aku isih ora duwe asile, nanging yen daklakoni, aku bakal nulis maneh, wektu iki kanggo ngandhani yen eksperimen iki katon ing pirang-pirang buku ing basa Inggris , ing basa Spanyol aku mung nemokake kiriman kaya ing kene. Ing versi sing dakdeleng, panase susu (tanpa nggodhog) muter-muter, ana sing nambah cuka sithik-sithik lan sing nggawe, kasunyatane susu kasebut "dipotong" nggawe gumpalan, Iki kudu disaring, Nanging luwih becik nggunakake gombal utawa saringan kanggo ngilangi cairan sabisa, gawe bentuk karo adonan (kasein) sing isih ana ing saringan (kanthi manual utawa cetakan) lan ninggalake ing papan sing anget , Ana sing ninggalake radiator, aku ora ngerti manawa panggangan bisa digunakake @ _ @ Kanggo warna, SUPPOSED nggunakake tembaga sulfat, natrium hidroksida, lsp (ing kene ana dokumen, nanging ing basa Inggris): http://facstaff.bloomu.edu/mpugh/Experiment%2011.pdf (penerjemah google?) lan video sing bisa nerangake minimal: http://www.metacafe.com/watch/310971/how_to_make_plastic_at_home_from_milk/ Muga-muga aku ditulungi, amarga aku ngerti manawa ana akeh sangsi lan nuwun sewu yen ora kaya ngono. Sambutan sing apik.

    jawaban
  2. Ya, ngeselake ndeleng foto pidato Galalith lan ora entuk ¬ ¬. Aku ora sabar supaya "plastik" disetel suwene rong minggu, aku ditinggalake udakara telung dina, uga kudu dijlentrehake manawa cetakan sing digawe mung kenthel (udakara 2cm) nalika kesel aku manggang ing suhu paling endhek, wektu sing cendhak lan ngganggu proses kasebut, kaya-kaya panas alam utawa radiator, nanging asile ... cookie aneh, kalebu gelembung udara internal sing kalebu, katon kaya plastik ing endi wae lan ngganggu banget amarga ora ana data sing dieksploitasi sing luwih apik. Nuwun sewu amarga pitulung sing ora ana gunane. Salam

    jawaban
  3. gampang banget…. Yen sampeyan ora pengin pecah, sampeyan kudu bobote 20kg / cm2 lan garing nganti suwene bisa 

    jawaban
  4. Sedulur,

    Apa sampeyan bisa ngomong Apa sing dibutuhake kanggo mbangun a pabrik cilik kertu Galalith?

    Sampeyan ngerti sawetara prekara babagan dheweke?

    Kanthi rasa syukur,

    Marco Antonio
    Brasilia-Brazil

    jawaban
  5. Aku nindakake sawetara jinis susu lan sing paling cocog kanggo aku yaiku susu kedele lan uga kudu ngenteni istirahat 2 dina

    jawaban
  6. Bapak-bapak: Sing sampeyan tindakake padha karo nggawe keju, amarga kasein minangka komponen utama keju ditambah lemak alami ing susu, mula bisa dibiji lan katon kaya plastik. Salam kanggo kabeh.

    jawaban

Deja un comentario