Daur ulang monitor lawas lan mbongkar flyback

daur ulang monitor komputer lawas

Aku wis disimpen kanggo dangu loro monitor komputer Samtron rusak, awit aku ora ngerti carane akeh taun kepungkur. Ide awal yaiku nyoba ndandani siji karo bagean liyane. Nanging saiki ora ana gunane maneh duwe monitor jinis iki, mula aku bakal mbongkar lan njaga bagean sing menarik.

Wangsulan: Bab ingkang pisanan mung mbukak, lan sadurunge ndemek apa-apa, punika ngeculake flyback supaya ora menehi discharge sawetara puluhan ewu volt. Operasi kasebut padha karo sing ditindakake kanggo ngeculake kondensor gelombang mikro. We short-circuit iku.

Nanging aku ninggalake langkah demi langkah supaya sampeyan bisa ndeleng kanthi apik.

Carane mbongkar flyback

Tenan sing tetep diisi dudu flyback nanging ing njero layar ireng, amarga kaca kasebut minangka dielektrik..

Manungsa waé iki mbebayani. Sampeyan perlu yen sampeyan arep kanggo ngapusi televisi. Nanging bisa nyimpen stres gedhe. Priksa manawa sampeyan njupuk kaos kaki sing bener lan yen sampeyan ora yakin, tinggalake.

Kita njupuk kabel, sawetara klip baya lan obeng. Kita bakal mbungkus siji ujung kabel ing obeng supaya bisa kontak karo logam.

Unduh shorted flyback

Sampeyan bisa ndandani karo potongan tape listrik supaya ora tiba

Unduh flyback step by step

Lan mburi liyane menyang clip baya sing bakal kecanthol kanggo salah siji kabel baja sing ngubengi monitor lan sing ditempelake ing sasis nggawe lemah.

ngawasi massa
Saiki nggunakake sarung tangan kita bakal tansah njupuk screwdriver dening nangani lan kita bakal ndemek flyback lan nang layar ngendi pacifier supaya short-circuited lan kosong.
download tampilan dielektrik flyback
sampeyan kudu ndemek konektor logam ing tengah banjur lebokake obeng ing njero kanggo ngeculake dielektrik saka layar.
Priksa manawa kanggo short-circuit layar monitor uga

Iki mbebayani, sampeyan kudu ati-ati lan priksa manawa kabeh wis diundhuh kanthi bener

bagean monitor menarik

Apa sing bisa kita jaga saka monitor lawas-

Yoke lan kumparan defleksi

daur ulang monitor yoke karo kumparan sawijining

Kanthi kabel kita bisa nggawe kumparan tesla utawa radio galena. Motors dhasar sing mbutuhake akeh nduwurke tumpukan utawa soyo tambah sirkuit cilik.

Tabung

Kaca layar nduweni akeh timbal kanggo nglindhungi saka sinar-x sing diprodhuksi ing tabung amarga voltase dhuwur banget sing diasilake kanthi urutan 20 - 40 kV sing digunakake kanggo nyepetake elektron sing dikirim marang layar.

Kanthi tabung iki, yen monitor monokrom, kita bisa nggawe mikroskop elektron, nanging saiki ora ngerti.

Ing flyback

We pirembagan bab Flyback, ing artikel iki. Iki minangka bagean sing paling disenengi babagan monitor, amarga aku pengin nindakake eksperimen kanthi voltase dhuwur.

Kanthi flyback kita bisa mbangun kumparan tesla lan mesin voltase dhuwur liyane. Eksperimen sing apik banget nanging mbebayani amarga ketegangan sing ditindakake. Dadi, yen sampeyan arep nindakake apa wae, priksa manawa sampeyan ngerti apa sing sampeyan lakoni lan njupuk langkah-langkah keamanan sing cocog.

Sumber daya elektronik

Kita bisa pulih akeh bagean elektronik saka bagean elektronik daya saka sumber daya: mosfet lan heatsink, trafo, jembatan dioda, resistor variabel, potentiometer nilai dhuwur, ing sawetara mega ohm. Malah gumantung model sing kita duwe,

Sanalika aku waras iki bagean sing aku kudu unsolder, Aku ninggalake kanggo sampeyan ndeleng.

bagean liyane

Aku wis ora disassembled tabung utawa layar. Kanggo iku, sampeyan kudu ngethok gulu botol kanthi radius, yen bisa nganggo cakram berlian, supaya hawa mlebu lan ora implode. Bagian iki diterangake kanthi apik ing video Caesar

Sawetara potongan metu minangka kothak kanggo ketegangan lan sampeyan bisa daur ulang pertandhingan ing layar.

Nanging sing bener saiki aku ora kasengsem kanggo mbalekake apa wae.

Ing video sampeyan bisa ndeleng carane mbalekake sawetara saka bêsik lan bahan sing wis ora digatèkaké, kayata phosphor ing layar.

Minangka tansah, ati-ati nalika nggarap bahan kasebut. Yen ora perlu, aku bakal ninggalake lan nggawa menyang taman lingkungan kanggo didaur ulang.

mbledhos View Galeri Gambar

Ing kene sampeyan bisa ndeleng kanthi rinci babagan tampilan layar iki.

Deja un comentario