Carane mbukak file .py

carane mbukak file .py karo kode Python

ing file karo extension .py ngemot kode basa pemrograman Python. Kanthi cara iki nalika sampeyan nglakokake file, urutan kode kasebut dieksekusi.

Beda karo a file .sh sing nglakokake instruksi sing bisa ditindakake sistem Linux, supaya file .py bisa digunakake, sampeyan kudu nginstal Python.

Iki minangka perkara pisanan sing kudu sampeyan lakoni yen sampeyan pengin miwiti sinau program nganggo Python.

Terus maca

Cara nambah watermark kanthi cepet lan akeh

tambahake watermark kanthi cepet lan akeh

Iki cara sing saiki aku gunakake nambah watermarks utawa watermarks kanggo gambar blog. Aku biasane duwe foto sing cukup kanggo artikel lan nganggo skrip bash iki aku nambah watermark ing 2 utawa 3 detik.

Sawetara wektu kepungkur aku digunakake GIMP kanggo panyuntingan massal. Pilihan iki, kang kita weruh ing blog isih bener, nanging iki misale jek luwih cepet kanggo kula lan minangka aku ngomong apa aku nggunakake saiki.

Cara iki uga cocog kanggo fotografer sing kudu ngirim gambar sing ditandhani menyang klien, amarga ing sawetara detik sampeyan wis diproses.

Mesthi, iku solusi kanggo pangguna Linux, aku nggunakake Ubuntu. Saiki aku ninggalake sampeyan skrip lan panjelasan langkah-langkah supaya sampeyan ora mung bisa nggunakake nanging uga ngerti apa sing ditindakake lan miwiti sinau BASH. Ana mung 8 baris.

Terus maca

Cara navigasi nganggo ip negara sing dikarepake karo TOR

layar nganggo tor liwat negara sing kita karepake

Kadhangkala kita pengin navigasi kanthi pura-pura manawa kita ana ing negara tartamtu, yaiku ndhelikake IP nyata lan nggunakake liyane saka negara sing kita pilih.

Kita bisa uga nindakake iki amarga akeh sebab:

  • browsing kanthi anonim,
  • layanan sing mung ditawakake yen sampeyan navigasi saka negara tartamtu,
  • nawakake nalika nyewa layanan,
  • mriksa cara situs web sing ngemot elemen geolocated.

Ing kasus iki minangka pilihan pungkasan. Sawise ngetrapake sawetara plugin ing situs web WordPress, aku kudu mriksa manawa nampilake data kanthi bener menyang pangguna saben negara.

Terus maca

Cara mbukak file .sh

carane nglakokake file sh
Temokake cara mbukak nganggo terminal lan klik kaping pindho

ing file kanthi ekstensi .sh yaiku file sing ngemot skrip, printah nganggo basa bash, sing mbukak ing Linux. SH minangka cangkang Linux sing ngandhani komputer apa sing kudu ditindakake.

Kanthi cara, kita bisa ujar manawa bakal padha karo Windows .exe.

Ana macem-macem cara kanggo mbukak. Aku arep nerangake 2. Siji karo terminal lan liyane nganggo antarmuka grafis, yaiku, kanthi mouse, yen klik kaping pindho, kaleksanan. Sampeyan bisa ndeleng ing video lan ing ngisor iki minangka langkah demi langkah kanggo sing seneng tutorial tradisional.

Terus maca

Pulih komputer Linux lawas

komputer urip maneh amarga distribusi Linux entheng

Aku terus karo Ndandani PC lan gadget sanajan iki ora bisa dianggep ndandani. Nanging ana bab sing saben-saben dheweke takon luwih akeh. Sijine sawetara sistem operasi sing nggawe dheweke bisa digunakake ing komputer kanthi hardware lawas utawa lawas.

Lan sanajan aku ngandhani sethithik babagan keputusan sing wis dakkirim ing kasus tartamtu, bisa uga luwih akeh. Aku bakal nyoba nganyari lan ninggali apa sing wis daklakoni saben kasus kasebut ditampilake.

Tindakake seri artikel babagan ndandani komputer. Prekara umum sing disenengi sapa wae ing omah kita nalika komputer urip nanging sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa ing layar.

Terus maca

Tutorial Anaconda: Apa, cara nginstal lan cara nggunakake

Ilmu Data Anaconda, data amba lan pytho, distribusi R

Ing artikel iki aku ninggalake a Pandhuan instalasi Anaconda lan cara nggunakake manajer paket Conda. Kanthi iki kita bisa nggawe lingkungan pangembangan kanggo python lan R kanthi perpustakaan sing dikarepake. Menarik banget kanggo miwiti ngaco karo Learning Machine, analisis data lan program karo Python.

Anaconda minangka distribusi gratis kanggo basa pamrograman Python lan R sing akeh digunakake ing komputasi ilmiah (Ilmu Data Ilmu Data, Pembelajaran Mesin, Ilmu, Teknik, analitik prediksi, Data Gedhe, lsp).

Kabeh nginstal aplikasi sing akeh digunakake ing disiplin kasebut sekaligus, tinimbang ora kudu instal siji-siji. . Luwih saka 1400 lan sing paling akeh digunakake ing disiplin ilmu kasebut. Sawetara conto

  • Numpy
  • Pandas
  • Tensorflow
  • H20.ai
  • Scipy
  • Jupyter
  • Dasbor
  • OpenCV
  • MatplotLib

Terus maca

Nem wulan karo Linux

Iki Linux, aku nuduhake desktopku

Akhir-akhir iki akeh wong ing lingkungane takon babagan Linux, dheweke malah pengin sampeyan nginstal kanggo nyoba. Dadi, saiki aku wis nggunakake Linux suwene 6 wulan kanggo kabeh perkara, rumangsa dadi wektu sing tepat kanggo nuduhake pengalaman.

Gunakake Ubuntu suwene 6 taun nganggo laptop nanging ora bisa digunakake kanthi intensif, laptop kanggo hiburan, browsing lan sawetara barang Arduino. Suwe-suwe aku nyoba nginstal distribusi ing PC, nanging grafis GForce 240Tku sing lawas menehi masalah lan sanajan dheweke nyoba nulungi aku mbenerake masalah lan nginstal driver sing bener, akhire aku kesel lan terus nganggo Windows 7 banjur 10. Aku nyoba Debian, Ubuntu, Linux Mint, lan sawetara liyane lan aku ora bisa nginstal. Sejatine aku ora kelingan maneh yen nyoba perkara sing dudu adhedhasar Debian.

Nanging sawetara wulan kepungkur aku duwe distro Manjaro ing USB lan aku mikir kenapa ora? lan delengen ing endi kerjane lan uga apik. Aku tresna karo Manjaro. Aku udakara sewulan nggunakake distribusi iki lan aku tresna banget karo Tema Maia. Nanging ana pembaruan sing menehi masalah maneh karo kabeh Nvidia (Rolling Release?) Dadi aku nyoba Kubuntu, sing durung bisa nginstal lan ora ana masalah. Dadi Aku nggunakake Kubuntu luwih saka 6 wulan saben dina.

Terus maca

Gunakake Ubuntu Linux saka USB

Akhir minggu iki wis dadi akhir minggu ireng nalika nerangake PC. Sawise suwe saya suwe masalah, vista windows saya mutusake ora bisa digunakake maneh.

Sawise pirang-pirang instalasi-instalasi-format-instalasi, kayane Windows 7 ngrungokake apa sing dakkandhakake, sanajan aku isih duwe setengah hard disk kanthi informasi sing durung bisa dibusak.

Dadi aku mutusake nyoba pilihan liyane, sing liwat distribusi Linux. Ing kaca saka Ikkaro saka Facebook, Aku wis menehi saran Ubuntu, sing wis dakrungu kanthi akeh.

installer linux universal saka usb

Terus maca