Cara ndeleng IP ing Linux

carane ngerti ip ing linux

Topik ngerti, utawa nemokake IP sing kita duweni ana sing bola-bali. Ayo ndeleng carane nindakake ing piranti Linux.

Ing artikel iki aku bakal mulang sampeyan carane mriksa IP umum ing browser, karo console lan carane njupuk lan nyimpen ing .sh script karo BASH.

Saliyane iki, kita uga bakal weruh carane mriksa IP pribadi kita lan prabédan antarane loro.

IP umum vs pribadi

IP umum utawa eksternal yaiku IP sing ngenali kita karo njaba jaringan kita. Kepiye wong liya bakal weruh router kita.

Ing sisih liya, IP pribadi, internal utawa lokal (sebutake apa sing dikarepake) yaiku sing diwenehake router kanggo saben piranti sing disambungake.

Dadi, saben piranti ing jaringan duwe IP pribadi sing beda nanging IP umum sing padha sing ditugasake menyang router.

Carane ndeleng ip umum

Ana macem-macem cara. Elinga yen IP iku kaya alamat omah kita. Sampeyan ngirim ora nggampangake iku mung amarga. Contone, ips sing sampeyan deleng ing gambar artikel kasebut dudu milikku, aku wis ngganti nganggo TOR supaya ora ana sing ngerti IPku.

Artikel sing gegandhengan ing web Telusuri nganggo Tor y nyetel proxy

Saka browser

ndeleng IP umum saka browser

Iki cara tradisional. Yen sampeyan kudu ngerti IP sampeyan, yen sampeyan wis dilarang saka layanan, lsp, lsp. Telusuri ing Google Apa ipku utawa Apa ipku lan nalika ngetik samubarang asil pisanan padha bakal menehi kanggo kita.

Utawa ketik salah siji saka alamat iki.

Saka terminal

Kanthi printah curl. Gampang kaya nelpon situs web tartamtu sing ngasilake IP

curl ifconfig.me

Situs web sing bisa kita hubungi kanggo njaluk IP maneh

  • ifconfig.aku
  • icanhazip.com
  • wgetip.com
  • ifconfig.co

Ana akeh liyane yen sampeyan kasengsem ing ngerti liyane aku nggawe kompilasi.

Lan yen sampeyan entuk kesalahan amarga ora nginstal curl, sampeyan bisa nginstal

sudo apt update
sudo apt install curl

Cara liya kanggo njaluk ip saka CLI, ayo menyang terminal, nggunakake perintah wget. Kaya curl sing bisa digunakake

wget -qO- ifconfig.co

Simpen IP umum ing BASH

Yen sampeyan kudu njaluk lan nyimpen ip ing variabel skrip .sh ing BASH sampeyan bisa nggunakake contone kode ing ngisor iki

    echo "Tu ip actual es"
    ip="$(curl --silent icanhazip.com)"
    echo $ip

lan kita bakal duwe ip umum ing variabel siap kanggo mbandhingake utawa nindakake apa wae sing dikarepake.

Carane ndeleng ip pribadi

Kita wis weruh manawa IP pribadi yaiku sing diwenehake router kanggo saben piranti ing jaringan, dadi yen kita pengin nindakake karya jaringan, kita kudu ngerti IP lokal kita. Kaya biasane ing Linux, kita duwe macem-macem pilihan kanggo entuk barang. Aku ninggalake sing paling dikenal.

karo jeneng host

Paling langsung. ngetik ing terminal

hostname -I
ndeleng ip pribadi karo jeneng host

karo ifconfig

Kanthi printah prasaja iki

ifconfig
ndeleng ip lan jaringan karo ifconfig

Ing gambar sampeyan bisa ndeleng apa console bali lan IP pribadi kita ditandhani abang.

karo ip route

Pilihan liyane yaiku nggunakake

ip route
ndeleng ip pribadi karo rute ip

Kaya ifconfig, aku wis nyorot IP pribadi kanthi warna abang, lan mesthine, loro IP sing dipikolehi kanthi cara sing beda kudu padha.

Yen sampeyan butuh liyane babagan IP, utawa pengin nuduhake cara, tinggalake komentar.

Deja un comentario