Mbongkar jam tangan Ikea Lottorp utawa Klockis

Ikea Lottorp utawa jam alarm Kolckis mbledhos ndeleng

Diarani Löttorp utawa Klockis, dak kira wis ganti jeneng lan yaiku jam, weker, timer lan thermometer sing gampang sing didol ing Ikea regane € 4 utawa € 5. A 4 ing siji. Becik yen diwenehi ing pawon, kamar, lsp. Sing apik yaiku jam iki yaiku kagunaane, gampang banget ngalih ing antarane mode operasi, sampeyan mung kudu muter jam tangan. Mangkono, nalika nguripake, pangukuran sing beda bakal katon ing tampilan. Anak-anakku wadon dadi edan nalika nyekel. Kanthi saben puterane, suara bip kasebut lan lampu sing beda warna bisa urip :)

Aku ora biasane tuku barang kanggo mbongkar, aku mesthi njupuk kauntungan saka sampah utawa daur ulang, nanging wektu iki aku ora bisa nolak. Nyekeli tangan, aku dadi penasaran banget. Apa aku bakal bisa nggunakake tampilan karo Arduino? Sensor apa sing bakal digunakake kanggo ngukur suhu lan kanggo ndeteksi perubahan posisi? Apa ana hack menarik sing bisa ditindakake kanggo nonton? Nanging ing ndhuwur kabeh, sing paling saya minat yaiku apa omongane sworo cangkem sing sampeyan rungokake nalika goyangake? Napa ana sing longgar ing njero? Lan ora ing jam tangan, nanging kabeh.

Terus maca

Proyek DIY kanggo daur ulang pamuter CD / DVD

Dina iki umume wis ana ing omah pemain CD lawas utawa DVD sing ora digunakake maneh lan apik banget sumber piranti keras kanggo proyek DIY kita.

Tampilan mbledhos lan bagean migunani kanggo pamuter DVD CD

Aku arep mbongkar CD player kanggo dideleng potongan sing bisa kita gunakake lan aku ninggalake dhaptar proyek sing menarik banget (instruksional) sing bisa ditindakake kanthi saben potongan. Tautan kasebut minangka proyek ing basa Inggris, nanging aku bakal nyoba ngasilake maneh lan ninggalake kabeh dokumentasi ing basa Spanyol.

Model iki wis cukup tuwa. Aku mikir isih bisa digunakake, nanging amarga aku duwe 3 utawa 4 liyane, mula dikorbanake kanggo artikel :)

Terus maca

Daur ulang batre digunakake ing panel surya

Peneliti saka MIT wis nyipta cara kanggo daur ulang batere mobil bekas lan gunakake kanggo nggawe panel surya.

Nganti saiki, 90% batere mobil basis timbal ing Amerika Serikat didaur ulang kanggo nggawe batere luwih akeh, nanging bakal teka nalika teknologi iki bakal diganti karo jinis baterai liyane lan yen ora bisa / kasengsem nggunakake ulang. dheweke bisa dadi serius masalah lingkungan.

Daur ulang batere mobil ing panel surya

Dadi MIT nemokake solusi sing apik banget. Kanthi proses sederhana sing ngidini daur ulang supaya bisa dadi panel surya. Lan sing paling apik yaiku piring kasebut nalika pecah bisa didaur ulang dadi papan anyar.

Uga, mupangate ora entek ing kene. proses kurang polusi tinimbang saiki digunakake kanggo ngekstrak timah saka bijih. Dadi kayane kabeh sampurna. Malah efisiensi piring anyar kasebut sing udakara 19% meh padha karo maksimal sing digayuh karo teknologi liyane. Saiki sing ilang mung perusahaan sing wis darmabakti kanggo pemasaran.

Terus maca

Mbongkar dinamo sepeda

Aku wis mari a dinamo lawas iku ora bisa. A dinamo yaiku ... a Generator listrik kanggo ngonversi energi mekanik dadi arus listrik langsung.

dynamo njeblug

Terus maca

Nggunakake maneh gelas yoghurt kaca

Yen sampeyan salah siji sing mangan yogurt ing bak kaca, mesthine sampeyan wis nyimpen kacamata supaya ora bisa ditemtokake lan pungkasane disimpen ing lemari utawa luwih elek, ing sampah.

nganggo maneh utawa daur ulang cangkir kaca yogurt

Terus maca

Cara nggunakake maneh lan daur ulang gel silika

El Gel silika Iki digunakake minangka agen pangatusan kanggo ngontrol asor pager. Porositas sing dhuwur ndadekake nyerep lembab sing apik. Minangka sampeyan bakal weruh, sanajan ana diskusi Gel silika, iki dudu gel, nanging solid.

nggunakake maneh silika gel

Kantong kasebut bisa ditemokake nalika kita tuku sepatu, sandhangan lan barang liyane. Lan kakehan kita ora ngerti apa sing kudu ditindakake lan dheweke bakal entuk sampah.

Penting:

Gel silika ngemot kobalt klorida, sing nalika nanggepi kelembapan, dadi saka biru dadi jambon. Debu sing diproduksi nalika nangani produk iki bisa nyebabake silicosis, mula aja ngremuk utawa barang-barang sing kaya ngono.

Terus maca

Daur ulang Styrofoam utawa Styrofoam

El  polystyrene extruded (XPS), sing dipasarake kanthi jeneng Stryrofoam, kasusun saka 95% polistirena lan 5% gas sing kepepet ing proses ekstrusi.

Komposisi kimia saka polistirena sing diekstrusi identik karo polistirena ditambahi. Nanging proses mbentuk Styrofoam, menehi resistensi termal sing luwih gedhe lan luwih ngidinke banyu.

Yen sampeyan ora ngerti apa iku polystyrene, iku gabus, putih kabeh urip, lan styrofoam, yaiku sing sampeyan ngerteni manawa luwih kaku. Yaiku umpluk sing bisa digunakake kanggo jampel ing pambangunan omah

styrofoam utawa polystyrene sing diekstrusi

Terus maca

Nggunakake maneh banyu mesin cuci

Manuel saka http://comiendo.wordpress.com/category/eco-chismes/ wis ngirim artikel iki kanggo nggunakake maneh banyu ing mesin cuci.

 


 

Wiwit kita nggunakake ecoball kanggo ngumbah, kita mikir cara nggunakake maneh banyu ing mesin cuci kanggo mbanyoni kebon Manfaat kasunyatan sing metu tanpa bahan kimia. Amarga mesin cuci wis ana ing garasi, mula ana ruang kanggo tes lan nginstal sistem sing bisa dipercaya lan otonom. Sampeyan mung kudu muter tombol, gumantung yen nggunakake sabun utawa ora ing wisuh. Ya dadi kanggo panemuan, uga saluran. Ing mangsa adhem, kita bakal duwe akeh banyu kasebut, nanging ing mangsa panas kabeh sing digawe ora bakal cukup.

nganggo maneh banyu saka mesin cuci

Terus maca

Mbangun catur nganggo potongan daur ulang

Apa sampeyan seneng karo ajedrez? Kanthi model kasebut, sampeyan bisa menehi inspirasi gawe catur dhewe nganggo bahan daur ulang,

Catur nganggo bolt lan kacang

 khususe kacang, sumber, mesin cuci lan sekrup.

catur digawe nganggo kacang lan baut

Ing kasus iki, potongan-potongan ajedrez wis digawe karo bagean mobil.

Terus maca

Cara kerja lonceng sepedha

Dina iki kita mbukak pot kanggo ngelingi. ¿Sapa sing durung duwe sepedha nalika bocah lagi lonceng kaya ngene?.

lonceng sepedha utawa sungu

Kayane kabeh mau klasik mekanika modern, ejej.

Operasiane gampang banget.

Terus maca