Perkara Seni dening Neil Gaiman

Masalah seni, amarga imajinasi bisa ngowahi jagad

Masalah seni. Amarga imajinasi bisa ngowahi jagad.

Iki babagan teks sing ditulis dening Neil Gaiman suwene taun lan ilustrasi dening Chris Ridell kanggo volume iki. Aku ndeleng buku ing perpustakaan lan ora ragu-ragu njupuk. Aku wis ngerti Neil Gaiman kanggo Coraline, kanggo Buku kuburan lan akeh perkara liyane sing daktulis nanging durung diwaca (Amérika Dewa, Sandman, Stardust, sampeyan Mitos Nordik, lsp). Chris Ridell aku ora ngerti. Terjemahan kasebut dadi tanggung jawab Montserrat Meneses Vilar.

Aku seneng maca genre penulis liyane sing minat karo aku, luwih-luwih nalika dadi karangan, konferensi lan pendapat sing ana ing babagan urip lan sastra.

Edhisi Editorial Destino pancen apik banget. Iku kalebu koleksi Ancora & Delfín. Iki minangka buku sing cepet banget diwaca, sampeyan bisa maca sajrone 1 jam, nanging narik banget. Buku liyane, cepet banget diwaca, uga apik banget lan cocog kanggo menehi hadiah sing wis dibahas Ithaca lan karo Padhang kobongan.

Yen sampeyan kasengsem bisa tuku Kene.

Khusus, ana 4 teks:

  1. Syahadat
  2. Napa masa depan kita gumantung karo perpustakaan, maca lan ngalamun.
  3. Cara ngrakit kursi.
  4. Gawe seni sing apik.

credo

Pisanan diterbitake ing 2015 dening New Statesman

syahadat neil gaiman lan bebas ngomong

Ana 9 pratelan awujud Akidah. Kabeh mau diwiwiti karo tradhisional Creo… Mbela kebebasan, utamane ekspresi. Hak mikir, duwe ide lan nyebutake. Ngomong babagan perkara apa wae supaya bisa nyinggung lan ora nggatekake.

Aku percaya manawa sampeyan bisa nentang ide sampeyan dhewe marang wong liya sing ora sampeyan senengi, sampeyan kudu duwe kebebasan kanggo ngrembug, nerangake, njlentrehake, debat, nyinggung, ngina, nesu, nyindir, nyanyi, dramatisasi lan nolak apa sing sampeyan karepake.

Klaim kasebut nduwe kabebasan ekspresi ing ndhuwur insiden sing ana gandhengane karo agama Islam.

Napa masa depan kita gumantung karo perpustakaan, maca lan ngalamun.

Kaping pisanan diterbitake ing 2013 ing ReadyingAgency.org.uk

Iki minangka panjaluk pentinge maca, buku fisik lan perpustakaan. Tansah mbela maca, ora mung kanggo sinau nanging seneng-seneng, maca fiksi kanggo kesenengan.

Kanthi fiksi, empati nuwuhake

Iki minangka titik sing durung nate dipikirake. Apa fiksi bisa ngasilake empati? Pantese dipikirake.

Perpustakaan babagan kebebasan. Kebebasan maca, kebebasan ide, kebebasan komunikasi. Dheweke ana gandhengane karo pendhidhikan, hiburan, nggawe ruang aman lan akses menyang informasi.

Kanthi drift saiki, kita duwe kewajiban mbela perpustakaan. Akeh wong sing nganggep biaya kasebut ora migunani. Dheweke ora duwe bathi. Nggoleki bathi perpustakaan sing dadi layanan umum ora masuk akal. Kinerja ekonomi ora bisa diukur.

Kita duwe kewajiban maca kanthi seneng. Yen wong liya ndeleng kita maca, kita nuduhake manawa maca minangka bab sing positif. Kita duwe kewajiban ndhukung perpustakaan, supaya ora bisa ditutup.

Yen ora dihargai, kita bakal nggawe bisu kaya swara ing jaman biyen lan ngrusak masa depan.

Cara ngrakit kursi

Muncul pisanan ing 2011 ing CD saka Sore karo Neil Gaiman lan Amanda Palmer

Dheweke wis ora ngandhani akeh.

Aku pengin ngerti manawa dheweke ngomong babagan kerumitan lan ketelitian nalika nulis crita utawa buku, mbandhingake karo kiasan ngrakit kursi.

Lan nganti saiki analisis gedhe.

Gawe seni sing apik

Kaping pisanan diterbitake ing 2012 ing UArts.edu

Gawe ART, SAKA Gawe ART ARTIS

Teks kanthi 2 bagean sing beda-beda. Pisanan minangka kajian babagan uripe lan keputusan lan target sing ditindakake dadi panulis.

Dhiskusi babagan sindrom impostor, kegagalan, sukses, lan cara ngatasi. Amarga kalorone nggawa masalah.

Banjur masalah sing paling gedhe babagan sukses yaiku jagad iki konspirasi kanggo nyegah sampeyan nindakake apa sing sampeyan lakoni, amarga sampeyan wis sukses.

Ing sawijining dina teka nalika aku ndeleng lan ndeleng manawa aku wis dadi wong sing pendhudhukan utamane kanggo nanggapi email lan sing nulis minangka hobi

Lan nyengkuyung kita ngetutake target lan seneng.

Kayane pancen bisa dibantah bagean iki sing mesthekake manawa kabeh proyek sing ditindakake mung kanggo dhuwit wis salah. Sanajan rada idyllic, aku ora ngira iki bisa diekstrapolasi menyang populasi ing saindenging jagad.

Bagean nomer loro ngomong babagan seni lan pentinge nggawe seni.

Sampeyan duwe katrampilan nggawe seni

Ing disiplin apa wae, kita bisa nggawe seni. Lan aku mikir manawa kabeh wong kudu nindakake, sanajan ora bakal dadi gaya urip kita, sanajan "hobi", kita kabeh kudu nindakake kegiyatan sing ana gandhengane karo seni. Lukisan, gambar, patung, nulis, fotografi, lsp. Kita bisa olahraga ing omah.

Gaiman nyedhiyakake seni kanggo kita, minangka solusi kanggo masalah urip, nyambut gawe, masalah perkawinan utawa pasangan, masalah sosial, lsp.

Nggawe kesalahan sing menarik, luar biasa, mulya lan hebat. Nglanggar aturan. Gawe jagad iki papan sing luwih menarik kanthi ana ing kana. Gawe ART sing Apik

Lan dheweke ndhesek supaya kita nggawe seni, aja nganti digiring lan dipengaruhi wong liya. Kanggo nindakake cara kasebut, kanthi cara paling apik sing ngerti kepiye carane lan miturut kabijakan kita. Dadi kreatif, nggawe inovasi. Kidung kebebasan mikir lan kegiatan seni tanpa tekanan lan tanpa pedoman.

Yen sampeyan kasengsem bisa tuku Kene.

Galeri foto

Deja un comentario