Proyek DIY kanggo daur ulang pamuter CD / DVD

Dina iki umume wis ana ing omah pemain CD lawas utawa DVD sing ora digunakake maneh lan apik banget sumber piranti keras kanggo proyek DIY kita.

Tampilan mbledhos lan bagean migunani kanggo pamuter DVD CD

Aku arep mbongkar CD player kanggo dideleng potongan sing bisa kita gunakake lan aku ninggalake dhaptar proyek sing menarik banget (instruksional) sing bisa ditindakake kanthi saben potongan. Tautan kasebut minangka proyek ing basa Inggris, nanging aku bakal nyoba ngasilake maneh lan ninggalake kabeh dokumentasi ing basa Spanyol.

Model iki wis cukup tuwa. Aku mikir isih bisa digunakake, nanging amarga aku duwe 3 utawa 4 liyane, mula dikorbanake kanggo artikel :)

Cabut, daur ulang lan gunakake maneh CD / DVD reader

Sadurunge sampeyan edan kabeh metu tanpa meksa, dadi yen bagean sampeyan ora bisa nyopot, amarga sampeyan ora mbusak kabeh sekrup lan / utawa tab. Aja gawe wedhus kanthi nyuwek-nyuwek.

Cara ngolah ulang CD utawa DVD player

Kita miwiti mbukak kanthi tliti. Ora cocog yen menehi pandhuan babagan cara mbukak, amarga saben model digawe kanthi cara sing beda. Siji iki nggawa 3 tab cilik, sing nate dipindhah, supaya salah sijine tutup aluminium geser.

Kita miwiti mbongkar pembaca

Lan wektu iku prekara anteng nyopot potongan nganti tekan daerah pedalaman sing paling apik.

Nggunakake maneh sing maca, nglereni

Aja mbuwang sekrup, aja mbuwang apa-apa. Simpen supaya kita bisa nggunakake maneh kabeh ;-)

Ngilangi sasis sing maca

Ing kene kita wis ngurmati laser lan motor tanpa sikat sing nguripake muter CD. Kita terus mbusak sekrup saka sisih, supaya bisa ngakses potongan kasebut kanthi apik. Sanalika bisa, kita uga bakal misahake saka papan elektronik.

Pamaca CD motherboard elektronik

Ora ana sing kudu ditinjau maneh. Saiki kita bakal njaga piring, Aku ora ngiwa link apa wae kanggo digunakake maneh. Saiki aku kepengin mbusak komponen sing digunakake maneh, sanajan kabeh sing SMD banjur angel banget kanggo njupuk kauntungan. Aku seneng sikil cilik sing lemu sajrone urip.

Copot sing mbongkar sampeyan lan wis mbusak bagean sing apik ing pamaca, luwih rinci dak gambarake

Tampilan pamuter CD ngarep lan mbledhos

  1. Mekanisme ngilangi CDDeleng ing sisih tengen ana motor cilik sing saiki bakal kita deleng ing sisih mburi.
  2. Motor tanpa sikat.
  3. Laser CD
  4. Motor sistem posisi laser (Tutorial wis ditinggalake ing kene, amarga aku ngarepake langkah demi langkah karo sekrup sing dipasang)

Yen kita ndeleng iki saka mburi

Tampilan mburi lan mbledhos pamuter CD

Kita duwe bagean anyar, 5 yaiku motor sing nggawe sistem pembuka CD player bisa digunakake, 6,7 lan 8 yaiku laser, motor lan motor saka mburi.

Ya, yen sampeyan pengin luwih jelas

Struktur pandhuan kanggo mindhah laser

Kita bisa terus ngilangi. Amarga iki ora mandheg, mula kita bisa nyuwek laser, tanpa sikat lan kabeh struktur posisi, nanging aku ora bakal lunga saiki lan aku bakal ninggalake potongan lengkap, yaiku sing dibutuhake kanggo proyek sing disaranake

Proyek DIY kanthi bagean pamuter CD / DVD sing didaur ulang

Lan saiki sing dienteni maneh Proyek DIY ana hubungane karo bagean sing maca. Ya, sawetara proyek mbutuhake potongan tambahan, ora mung karo sing maca, contone, sampeyan gampang mbutuhake papan Arduino, utawa mekanisme 3 CD / DVD Lan yen sampeyan bakal nggawe printer 3D-mini, sampeyan mesthi kudu ngekstrusi.

Kanthi mekanisme

Rincian sekrup lan pandhuan sing ora ana enteke kanggo posisi laser

Oke, aku wis ngenteni ngilangi lan ana masalah manawa ora ana langkah demi langkah, nanging delengen apa sing bisa sampeyan lakoni babagan potongan lan struktur kasebut.

Kanthi motor Brushles

Motor tanpa sikat lan stepper kanggo proyek DIY

Kanggo ngoper sikat, ora cukup kanggo nyambungake menyang voltase lan kaya karo motor DC normal, kita butuh sawetara driver supaya bisa mlaku kanthi bener.

Sampeyan uga khas nggawe anemometer. Aku tetep ngenteni kanggo nyopot sikat lan ndeleng akeh perkara menarik babagan jinis motor iki.

Kanthi motor stepper

Ya, kaya sing dakkandhakake, aku ngarep-arep bisa nemokake motor stepper kaya sing bakal sampeyan deleng ing tutorial, kanthi cacing sing dipasang, muga-muga sampeyan duwe luwih begja tinimbang aku, hehe

Kanthi laser

Laser daur ulang saka sing maca kanggo proyek DIY

Ati-ati karo laser, mata lan kulit, bisa mbebayani banget lan bisa nyebabake karusakan sing ora bisa diatasi. Yen sampeyan duwe pitakon, aja nindakake proyek kasebut.

  • Penunjuk Laser Krasan
  • Modul Laser Krasan

Lan kanthi iki kita mungkasi pamaca. Aku "janji" bakal nindakake proyek sing disaranake kanthi langkah demi langkah kaya kebiasaan ing Ikkaro. Apa sampeyan ngerti liyane sing menarik?

13 komentar babagan "Proyek DIY kanggo daur ulang pamuter CD / DVD"

  1. Aku wis suwe ngetutake kaca iki saka anonimitas (cukup suwe), aku seneng nulungi kaca iki kanthi ngunggah panemuan. Apa sampeyan bisa menehi buku pengantar DIY lan teknik? Aku ijo banget ing babagan iki, nanging kanthi sawetara ide apik lan pengin sinau, dak kira bisa suwe! :)

    jawaban
  2. Halo Ivan,

    luwih apik tinimbang buku DIY utawa elektronik umume, aku mikir sampeyan kudu fokus ing proyek sing pengin ditindakake lan saka kono selidiki apa sing sampeyan butuhake lan sinau babagan elektronik, mekanika, program sing sampeyan butuhake.

    Sampeyan bakal luwih seneng lan nalika ngerti bakal dadi ahli ;-)

    jawaban
  3. Lan trik klasik nanging nggumunake nggunakake lensa. Ukurane kaya lensa kontak, lan gampang dipisahake ... Dadi gampang dadi kaca pembesar utawa mikroskop yen dipasang meh dipasang ing mini foto utawa kamera video, kayata webcam, utawa tablet utawa telpon Cukup jembar kanggo serangga, delengen jagad mini sing bisa nyenengake foto ...

    jawaban
  4. Sugeng siang, aku wis maca tulisan kasebut, amarga aku wis mbatalake akeh pembaca lan aku pengin ndeleng model kasebut, lan amarga aku ora kejawab motor stepper kanthi auger sing dipasang, aku kudu menehi komentar manawa perkara sing paling normal, miturut sing wis dakkarepake , yaiku kaya sing ana ing gambar, yen sampeyan duwe drive floppy, biasane sampeyan nemokake sing dipasang ing auger. Muga-muga yen sampeyan duwe sisa lan sampeyan butuh motor, sampeyan bakal verifikasi, amarga umume adhedhasar pengalaman, umume unit nggunakake

    jawaban
  5. Halo, aku duwe pitakon, aku ora ngerti babagan jagad arduino, kurang babagan drivere, mula aku takon ... apa aku bisa nggunakake driver pololu a4988 tinimbang sing gampang nggawa driver sing kasebut ing kiriman? awit aku entuk separo regane.
    regards

    jawaban
  6. Hello!
    Aku kepengin bisa nggunakake maneh CD-ROM kanggo ngrungokake musik (lan malah ngirim sinyal video menyang layar). Aku ngira manawa karo dewan Arduino, aku bisa ngontrol fungsi, nanging aku durung nemokake babagan iki. Kabeh wong sing wis ndeleng omongan babagan pembaca senjata.

    regards

    jawaban

Deja un comentario