Roket semprotan krasan

Salah siji roket sing luwih gampang lan efektif sing dakdeleng, lan aku wis ndeleng sawetara ;-) Kerjane kanthi ngobong sawetara jinis aerosol, obat pewangi utawa semprotan sing padha, luwih gampang kobong.

Aku wis nyelehake ing dhaptar tugasku. Nanging nalika arep daklakoni, aku bakal menehi video sampeyan. Sederhana banget. Lan yen wis rampung, kita terus ngrampungake kanthi dandan ;-)

Terus maca

Roket banyu panggung kaping pindho

Ing sawetara acara, kita wis ngobrol babagan roket banyu. Nanging sing kita tinggalake saiki minangka rekayasa teknik aeronautika.

Yaiku roket banyu rong tahap, dhuwuré nganti 250 meter; apik tenan.

Gambar saka roket supaya sampeyan bisa ngerti babagan apa sing bakal dibahas.

Cara nggawe roket banyu

Ya; iku botol banyu :)

Terus maca

Roket alkohol

En saluran youtube saka deal alkohol, kita bisa nemokake sawetara eksperimen sing ditindakake kanthi alkohol.

Iki gampang roket alkohol aku wis narik kawigaten. Ing garis roket sing gampang digawe kayata roket pertandingan utawa sing kanggo tas teh. Iki minangka game sing bisa dimainake karo bocah-bocah, sing mesthi nerangake bebaya nggunakake geni lan njupuk langkah sing dibutuhake. Aja nindakake perkara kasebut karo sampeyan yen sampeyan nganggep bakal nyoba nalika dhewekan utawa kanca-kanca. Sampeyan ngerti anak sampeyan luwih apik tinimbang wong liya. Mupangate kegiyatan yaiku ngasilake rasa penasaran, daya tarik sing nggawe dheweke pengin terus sinau lan nyoba.

Bahan

Wektu iki, kita mung butuh

  • botol plastik,
  • Alkohol sing kobong, jinis sing didol ing supermarket kanthi warna biru
  • korek api

Prosedur

Alkohol diwutahake ing botol lan kita kosong. Banjur kita lebokake ing posisi lan nggawa korek nyedhaki bolongan kasebut. Dadi, sisa-sisa alkohol sing isih ana ing njero tembok bakal murub lan nyurung botol kasebut.

Aku ninggalake sampeyan sawetara video.

Terus maca