Икаро Тоа е веб-страница на која го доловувам целото знаење што го стекнувам на темите што ме интересираат. Експерименти, Ардуино, хакирање, рециклирање и повторна употреба на предмети, поправки, мотори, природа и многу други работи што ги собирав во текот на повеќе од 11 години живот на блогот

Најнови статии

Мои упатства, белешки и белешки за сè што учам.

Ова се најновите статии за блогови. најновите вести за која било од темите што ги пишуваме за оние носталгични за форматот на блогот, кои се заинтересирани за хронолошкиот редослед на темите.

Експерименти во домот

Еден од нашите главни делови, најстариот и оној кој најмногу го сакам. Тие се експерименти што можеме да ги направиме дома со вообичаени материјали.

вести

Актуелни работи, новости, производи и уште многу интересни работи.

Веб-страница за пронајдок?

Да. Место за разговор за домашни пронајдоци, curубопитни. Решенија што ни го олеснуваат животот или успеваме да решиме проблем и ги немаме потребните алатки или материјали.

Ние рециклираме, расклопуваме механизми за нашите пронајдоци, собираме секакви предмети што другите луѓе ги фрлаат и ги превртуваме.

Не станува збор само за пронајдоци, туку за начин на живот.

Пронајдоци и мали хакирања од ден на ден што ни го олеснуваат животот или едноставно создаваат и измислуваат за задоволство знаејќи дека можете да ги направите работите што ги сакате. За предизвикување на вашиот ум.

Природа

Се сметам за натуралист. Имам стотици фотографии, книги и белешки за растенија, птици, фауна, планини, реки, геологија, метеорологија и сè што е поврзано со природата. Написите во овој дел, покрај информациите за растение или птица, вклучуваат податоци што ги собирам на видувања и експерименти што можеби ги правам.

Книги

Ова е уште една одлична област на мрежата. Зборувам за книги што ги читам и белешки што ги земам. Тие се повеќе од прегледи, тие се прибелешки што сакам да ги запомнам и „семе“ на книги, слики, автори, ликови, историски настани за кои сакам да знам повеќе.

Вие сакате да дознаете повеќе?

И покрај тоа што може да изгледа со сите овие чекор по чекор упатства, Икаро е повик да се избега од утилитаризмот.

Затоа, многу хакирања, самодификации, изуми или експерименти на страницата немаат одредена цел или корисна цел. Наместо тоа, тие се за задоволство од учење или едноставно затоа што нешто може да се направи на конкретен начин.