Изградба на домашен пар на мотор

Преку аргентинско моделирање
Ги најдов овие упатства за тоа како да се изгради едноставен парна машина што работи доста добро.

Моторни делови:

  • Клипот е вклучен на бронзена завртка
  • Едноделниот бронзен цилиндар што се користи во гас што е шестоаголен (еден од становите што го користам како вентил на моторот) од глава на цилиндар користи бакарна монета залепена со калај
  • Користете парче алуминиумски ладилник како спој помеѓу рамката на цилиндарот и држачот на цилиндерот.
  • Парче бронза веќе завршено со четири лица што го вади од електричен терминален блок е парчето што го поддржува цилиндерот и е задолжено за напојување на цилиндерот со пареа
  • Клуч што го вадам од цилиндар за гас за климатизација како стоп за котелот што ќе го контролирам со серво.

Погледнете ја целата статија


Продолжете со читање

Еолипила или Еол од Херон

La Еолипила или Еол од Херон се смета како прв топлински мотор во историјата.

Негов пронаоѓач бил грчкиот инженер и математичар Александарска чапја (Старецот) од XNUMX век н.е. Херон се смета за еден од најголемите пронаоѓачи на целата антика, неговите студии и дела се репрезентативни на хеленистичката ера.

Од неговите најпознати пронајдоци се Фонтана Херон и Еолипилата (аелопило или аелопила) за кои ќе зборуваме следно. Во прилог на повеќе студии за математика, оптика и пневматика чијшто изумител тој бил.

еолипила или еол на чапја

La Аеолипила, Таа е формирана од шуплива сфера од која излегуваат две закривени цевки низ кои излегува водената пареа и ја прави да ротира.

Продолжете со читање