Како да се прилагоди универзален механизам за испирање цистерни за употреба на помал

Доаѓам со поправка. Нешто што не е планирано застарување, но скоро. имам механизмот за испирање на резервоарот за резервоар за вода е оштетен. Ова се многу едноставни поправки на кои не им треба многу објаснување, вие расклопите ја старата, ја купувате новата и ја ставате.

Но, дали е тоа нема модели за мојата цистерна. Тие сега се со универзална големина и имаат поголем дијаметар отколку што ми треба. Затоа што она што го имаме дома е постар и гроздобер модел.

поправка на резервоарот за испуштање на стара цистерна

Проблемот со тоалетот

Проблемот, како што реков погоре, е во тоа дијаметарот на цевката на универзалниот механизам е поширок од дијаметарот на дупката на цистерната треба да помине низ.

нестандарден дијаметар на резервоарот

Станува збор за милиметри, но не се случува и кога отидов во Лерој Мерлин и во неколку водоводни компании ми велат дека немаат ништо помало, дека ќе мора да го сменам цистерната или целиот тоалет.

И, бидејќи е нешто посебен тоалет, сопругата вели дека ако го смениме тоалетот и мијалникот и ова веќе стана гордост.

решението

Во мојот случај, многу едноставно, иако не ги најдов парчињата што ги барав и се снајдов со она што го најдов во Лерој Мерлин. Е за направете намалување со ПВЦ цевки.

Знам дека тоа е нешто многу едноставно како што велам и дека се чини очигледно, но сигурен сум дека многу луѓе, соочени со овој проблем, го менуваат целиот тоалет.

поправка на резервоарот за испуштање на стара цистерна

Споредив цевка што ја залепив во основата на механизмот. Јас го залепив со ПВЦ лепак за лемење, а потоа делот (сив) што излегува и што треба да помине го спуштив со Дремл.

[нагласено] Ако го правите тоа точно како мене, забележете дека целиот бел навој дел е во цистерната и тоа е вода што не се измива. Резервоарот ми е висок и немам никаков проблем, но погледнете го и доколку сакате да користите повеќе вода, пресечете го овој дел за да го прилагодите што е можно повеќе во областа на одводот. [/ Означено]

Јас го обележувам за да можете да го видите појасно. Може да го исечете обележаното со црвена боја и на овој начин ќе биде рамно со резервоарот внатре.

Сакав делот што излегува да биде навој за да може добро да се затегне и да се поправи, но бидејќи не го најдов тоа што го барав и немам 3Д печатач, тој остана како што гледате на сликата . Темата што се користи за затегнување ја искористив можноста да го држам механизмот одвнатре.

фиксирајте го резервоарот во цистерна

На крајот Јас го направив прицврстувањето со употреба на силикон и морам да кажам дека беше многу добро и работи совршено.

[нагласено] БРИКО СОВЕТ: Не користете силикон кој истече пред повеќе од една година. Не се суши добро и останува леплива паста и морав да ја отстранам и чистам. Сè за желбата за повторна употреба: S [/ истакнато]

На крајот од сè, мора да имаме предвид дека можеме повторно да ги користиме универзалните системи за празнење дури и ако тие не поминат низ дупката во цистерната.

И ова е целата приказна. Ако некој има друга идеја или има механизам за овие случаи, оставете коментар. Ме чинеше нешто повеќе од 1 € да го поправам.

И имам задоволство што не мора да го менувам тоалетот додека е во добра состојба.

Оставете коментар