Cirin RC автомобил напојуван од гумени ленти

Одеднаш ги гледате и се в loveубувате во нивниот изглед. Бидејќи е убава, многу убава и кога ќе почнете да гледате и да гледате за што е способна, само сакате да ја имате, направете таква.

Нејзиното име е Цирин, таа е радио-контролиран автомобил напојуван од гумени ленти. без батерии, многу е подобро да се каже дека е еластична енергија, но всушност станува збор за гумена лента од 4,5 метри.

Дизајнирано од Макс Гринберг, Цирин РК

 Изгледа дека овој „мотор“ не ни носи многу забава. Но, Цирин е способен да постигне скоро 50 км на час со најголема брзина и може да помине околу 150 метри, тоа не е многу автономија, но е многу повеќе од она што го очекував за парче гума. Она што ме импресионираше е максималната брзина, неверојатно.

Со инспириран дизајн како што вели Макс Гринберг, еден од неговите креатори, во тркачките автомобили во 1950-тите и во коските на птиците.

Продолжете со читање

Вовед во електрични хеликоптери

Е започнам серија на објави посветени на електрични RC хеликоптери.

Како и со модел авиониСо напредокот на технологијата и со тоа што Кина го прави поевтин и поевтин, хеликоптерите РЦ се ценети многу разумно. (Или барем, како кај авионите, веќе не паѓаме во депресија ако ги срушиме).

Најголемиот дел од оваа серија ќе биде склоп на хеликоптер со средна големина, (дијаметар на роторот 70 см), што ќе го покажам чекор по чекор. Причините за овој избор се различни, а главната, цената, бидејќи комплетот за шасија прикажан на фотографијата вреди само 8 евра.

Продолжете со читање

Модел авион, зграда ИККАРО 002, вовед.

Toе започнеме со изградба на уште еден електричен модел, Икаро 002.

 Во согласност со духот на овој блог, ќе користам повеќе од конвенционални материјали, картони, од амбалажа на мебел од Икеа и стап и пол џогер (алуминиум).

 Тековниот изглед на мреста е како што следува,

 Грдо, а?

 со првиот прототип што го сторивме, летот беше повеќе или помалку загарантиран, поради малата тежина на материјалите, површината на крилјата и користената моторизација.

Го препорачувам упатството за електрични хеликоптери. Сигурно и вие го сакате.

Продолжете со читање

Вовед во авиони со електричен модел. Изградете го Икаро001

Е започнам серија со авиони со електричен модел, секогаш од духот на оваа веб-страница. Економски решенија и експериментирање, како и дидактиката зошто се прават и како функционираат работите. Јас ќе ја опишам основната опрема, различните делови и како да ги искористам различните материјали од секојдневието во производството на модели на авиони.

Ако твоите се хеликоптери, оставам уште едно упатство за да го надополниш со Вовед во електрични хеликоптери.

Продолжете со читање

Расклопување на автомобилски размер со четири тркала

Пред некој ден ја спуштивме слушалката Експлодиран поглед на склекстричен или слот автомобил. Како што споменав со намера да видам како се изградени за да ме направат еден, со погон на 4 тркала и два мотори.

Па, продолжувајќи со пребарувањето информации што ги расклопив Пежо 307 WRC de скалакстричен, тие го продаваат како погон 4.

скалеастричен пежо 307 зглоб

Продолжете со читање