AntennaPod, плеер за подкаст со отворен код

AntennaPod подкаст плеер со отворен код

AntennaPod е играч на подкаст отворен извор. Тоа е бесплатна апликација со отворен код и без реклами со чист и елегантен дизајн и сите карактеристики што ми се потребни во плеер за подкаст / менаџер за претплата.

А тоа е играчот што го тестирам извесно време и ми функционира прекрасно. Јас го користам со F-Droid на Android, иако можете да го најдете и во Play Store.

Досега користев iVoox и ги сменив неговите повеќе од 100Mb за AntennaPod од нешто повеќе од 10MB. iVoox покрај рекламите постојано ми се удираше што го правеше неподносливо. Тоа е одлична алтернатива за многу комерцијални играчи.

На овој начин ми работи многу мазно, немам реклами и користам опција со отворен код и на F-Droid. Во моментов сè е предност.

слики од екранот на подлогата за антена

Ви ги оставам неговите функционалности и неколку трикови за употреба.

карактеристики

Работи што можеме да ги направиме со AntennaPod

 • Ви овозможува да се претплатите на милиони џебови. Оние кои се во мрежите на
 • Додајте подкасти со RSS URL или со увоз на OPML-датотеки
 • Може да ги слушате епизодите во живо, да ги преземете или да ги додавате во редовите за репродукција.
 • Прилагодливи брзини на репродукција и тајмер за спиење.
 • Преземајте епизоди со часови, само кога има Wi-Fi мрежи, бришете епизоди кога ги слушате автоматски и повеќе поставки.
 • Следете со означување на епизодите како омилени
 • Прелистајте ја историјата
 • статистика за користење
 • Епизодите може да се споделуваат на социјалните мрежи
 • Синхронизација помеѓу уреди со gpodder
 • Бројот на објави зачувани на уредот и неговиот кеш може да се конфигурираат.
 • Покрај конфигурирањето на дејствата со гестови за интеракција со апликацијата.
 • Системски известувања, контрола на јачината на звукот и блутут

Има повеќе функции и многу опции за конфигурација, најдобро е да го пробате и да видите дали е тоа што го барате. Добриот дел е што постојано се ажурира и подобрува.

менија антенапод

За љубителите на темниот режим, имате темна тема и црна тема за AMOLED екраните. Не сум голем фан и секогаш користам јасни теми.

Ако мислите дека недостасува некоја важна карактеристика или ако знаете некоја добра алтернатива за репродукција на Поткастите, слободно оставете коментар.

Како да додадете подкасти

Во вашиот прелистувач се појавуваат објави од Podcast Index, iTunes и Fyyd. Можете да се претплатите на нив и ако сакате, можете да додадете свои доводи и да увезете OPML-датотеки. Ова е суштинска функција.

Можете да слушате епизоди на објава на интернет или да ги преземете на вашиот уред. Но, не можете да преземате видеа од YouTube. Ако сте заинтересирани да го направите тоа, погледнете во NewPipe

Како да ги синхронизирате вашите подкасти помеѓу уредите

Ако треба да ги синхронизирате подкастите што сте ги слушале помеѓу повеќе уреди, можете да го направите тоа преку https://gpodder.net/

gpodder.net е бесплатна веб-услуга која ви овозможува да управувате со вашите претплати за подкаст и да откривате нова содржина. Ако користите повеќе уреди, можете да ги синхронизирате претплатите и напредокот во слушањето.

Се активира од Поставки> Синхронизација. Секако дека треба да отворите сметка на gPodder за да ја синхронизирате и оваа услуга може да се користи на повеќе места.

Една од работите за која оваа апликација е критикувана е тоа што не се синхронизира помеѓу уредите и иако не го прави тоа сама по себе, ја има опцијата gpodder, која совршено ги покрива корисниците кои ја имаат оваа потреба.

Заштита на податоци

Оваа функција е многу интересна за сите оние кои ја сакаат приватноста и анонимноста. Доколку сакате, можете да ги слушате епизодите и да ги преземете со помош на Меѓу О TOR мрежа.

Се активира од Поставки> Мрежа

Слики и слики од екранот на AntennaPod

интересни ресурси

Оставете коментар