Како да направите бумеранг од хартија

Три видеа за да научите како да направите мини бумеранг од хартија.

Многу едноставно, но работи, иако морам да предупредувам дека е тешко да се најде начин да се фрли назад. Не очекувајте резултати како оние на дрвените бумеранги или други реклами, но како случајна игра на состанок или за играње на деца е многу добра.

Постигнав опсег од околу 30 - 40 см. Така, можете да го пробате за да видите дали можете да го надминете ;-)

Ви оставам уште неколку видеа, иако со кое било од нив би било доволно, бидејќи активноста е многу едноставна за извршување, иако не толку за да се добие хартиениот бумеранг Назад кон вас.

Продолжете со читање

Нацрти за Бумеранг од Пјер Кутек

Следната врска е толку влијателна во светот на бумерангот што мислам дека заслужува објава за истакнување.

Оние што почнуваат како мене, или се iousубопитни, треба да погледнат. Експертите за бум сигурно го знаат тоа, но тоа е чест извор на референца.

Тоа е мрежата на Пјер Кутек каде што можеме да најдеме база на податоци за плановите на бумеранг со стотици достапни планови

авиони на бумеранг

Без сомнение Најдобрата компилација од снимки на бумеранги што можете да ги најдете на Интернет.

Продолжете со читање

Бумеранг со ЦД или ДВД

Тие велат дека незнаењето е многу смело. и доказ за ова е мојот обид да изгради бумеранг со ЦД, што се покажа како целосен неуспех.

Но, благодарение на мојот имењак кој отвори блог, многу препорачува Бумералија, можеме да ги видиме плановите и прототипот на бумерангот со ЦД

И го земам правото да пуштам ЦД / ДВД

Тоа е Бум на Станислав, Сè уште не знам кој е тој и за што би сакал да се повикам

бумеранг со цд

Продолжете со читање

Изградете бумеранг со ЦД (Неуспех)

Јас одамна прочитав дека можеш вконструирање на бумеранг со помош на ЦД, и дека е можно да се лета со радиус од 1 m и морав да го тестирам.

Пред било што и по мене претходен неуспех да се изгради бумеранг Морам да ве предупредам дека и овој не летал.

 

материјали за изградба на бумеранг

 

Продолжете со читање

Градење бумеранг 1

Сакав долго време направам свој бумеранг. Постојат веб-страници со детални планови и објаснувања за материјалите што треба да се користат и начинот на градење.

Но, како и секогаш, морав да го докажам тоа што го ставив во главата, и да се доживее иако многу луѓе советуваа против тоа.

Јас немаше да го објавам овој пост, но како зависат и грешките, еве го обид да се изгради бел опашка бумеранг.

Идејата е многу едноставна. Јас имам бумеранг, Јас правам калап од него, а потоа само го исполнувам со бел лепак.

глина и дрвен бумеранг

Продолжете со читање

Како да се фрли бумеранг

Иако во овој блог содржините се оригинални или со наши додатоци, ние правиме исклучок да ја објавиме оваа статија за тоа како да фрлиме бумеранг, што мислам дека е од суштинско значење за сите оние кои сакаат да започнат со ова хоби / спорт.

Еве оди.

Напис и фотографии направени од бумералија. од каде што дозволуваат репродукција на статијата.

Фатено како што сакате, додека рамниот дел е однадвор. Не е важна лопатата, без разлика дали е со два прста или со целата рака. Мора да бидете во можност

  • Турнете го напред многу силно
  • Дајте му доволно ротација, најважно и најтешко е да го отпечатите ротација

Ние ќе го зграбиме бумеранг како што сакаме, се додека рамниот дел е однадвор, а закривениот е најблизу до нашето лице. Секој стисок што го правиме работи, сè додека му дадеме доволно сила. Бумерангот е фатен од конвексниот дел кон стрелецот. Рамниот дел секогаш нанадвор. Оваа скица е со десна рака

како да се фрли бумеранг
АГОЛОТ НА ВЕТЕРОТ

Продолжете со читање

Градење и летање бумеранг

Да пробаме изгради бумерангИако е основно, тој има совршен лет и ќе нè научи на работи за аеродинамиката што можеме да ги примениме на други проекти.
Што е бумеранг? Во суштина тоа е крило што поради неговата форма, профилот и видот на лансирање што го правиме, го натераме да лета и да се врати кај нас. Зошто се случува ова? Со соодветно моделирање на профилите на крилата, можевме да генерираме низок притисок во горниот дел и повисок во долниот дел, создавајќи така што се нарекува ефект на подигнување „како да сме го смениле однесувањето на гравитацијата“. Сите овие проблеми ќе подобро да се справиме. во друг напис што може да се нарече Зошто летаат авиони?

Продолжете со читање