Како да ги избришете сите пораки од корисник во vBulletin

избришете ги корисничките пораки во vbulletin

Ако ви треба избришете ги сите пораки на корисникот во форумот vBulletinВи оставам два различни начини да го направите тоа. График и друг кој ја напаѓа базата на податоци.

Ако корисникот има нормална количина на пораки, графичката форма со сопствената алатка на vBulletin е најдобрата и најмалку опасна.

Многупати ми се има случено кога модерираме форум да видиме дека мораме да ги избришеме сите пораки на некој корисник, или затоа што не се соодветни, или затоа што се спам или дури затоа што корисникот бара да го избришеме неговиот профил и сите негови пораки.

Овој туторијал е за верзии на vBulletin 4.xx не знам дали работи за 5.x затоа што не го тестирав ниту ја знам структурата на неговата база на податоци.

Продолжете со читање

Друпал против WordPress

Предности и недостатоци на Друпал и Вордпрес. Кога да изберете секој смс

Тоа го признавам секогаш За beenубен сум во ДрупалНа Но, јас завршив со откажувањето од едноставноста на WordPress.

Општата концепција што остана е таа Друпал се користи за големи проекти и WordPress за сите видови проектиНа Но, ако тие се едноставни како личен блог, деловна веб -страница, мала продавница итн., Подобро е да користите WordPress.

Ако не го знаете темелно Друпал, откријте што е

И дали WordPress е способен да го инсталира, конфигурира и користи секој. И врз основа на приклучоци, можеме да му дадеме многу функционалности и да го претвориме од е -трговија во LMS или статична веб -страница. Сепак, чувството што Друпал го дава на корисник кој започнува како веб -администратор е вртоглаво.

Продолжете со читање

Што е Друпал

Што е Друпал. За кого е, неговата историја и многу повеќе

Друпал е CMS за градење динамични веб -страници. Како и другите рамки за CMS, Друпал има модуларен интерфејс што им овозможува на развивачите да го прилагодат и прошират CMS системот.

Тоа е одлична алатка за управување со содржина, моќна рамка за веб -апликации, па дури и одлична платформа за социјално објавување.

Со Друпал можеме да изградиме с anything што замислуваме.

Вашата веб -страница и заедницата се Drupal.org да се биде Друпал регистрирана трговска марка од Дрис Бујатер

Продолжете со читање