Како да направите тркало од хрчак од хард диск

Тука имаме уште еден начин да искористете го стариот хард диск, правејќи се со него тркало за хрчаци. Идејата за ова „технолошко“ тркало на хрчак е да го направи што е можно потивко за да не не вознемирува бучавата од хрчакот што работи внатре.

хрчак што работи во тркало направен со тврд диск

Ако сакате купете тивки тркала на хрчаци во продавницата за миленичиња ќе забележите дека тие се прилично скапи. Со ова пробивање, ќе добиете вашиот хрчак да работи со брзина на светлината без да создавате бучава.

Е ни треба хард диск, од кој треба да ја извлечеме вратилото на моторот.

Продолжете со читање

Домашни колибри за птици

Како да направите колибри за птици за градина и балкони

Во оваа статија собираме различни модели за хранење птици. И комерцијални модели што можете да ги купите и други домашни што можете да ги направите дома.

Пријатна и едукативна активност е да се прави без разлика дали сте љубител на природата како да имаш деца. Ако ја сакате природата, можете да уживате во птиците, нивните активности и нивните песни. Не е важно дали живеете во стан. Секако, во градината повеќе ќе уживате, но со ставање хранилки во вашиот прозорец можете и да помогнете и да уживате.

Од друга страна, ако имате деца, тоа е идеален начин да ги истражите различните птици што се наоѓаат во вашата област, што јадат, кои можеме да ги нахраниме, итн итн. Лицето на детето кога ќе види дека птиците ќе јадат кај неговиот хранител е лице од апсолутна среќа.

Колибрите може да се надополнат со кутии за гнездо за да се размножуваат птиците. Но, ова е покомплексна тема и на која детално ќе се осврнеме во друга статија.

Продолжете со читање

Како да направите домашен генератор на СО2 за аквариуми

За сите оние кои имаат или размислуваат да постават аквариум, оваа информација сигурно ќе биде корисна ;-)

Тоа е како да направите домашен генератор на СО2 за аквариуми.

Генераторот СО2 се користи за забрзување на фотосинтезата на растенијата, предизвикувајќи нивно брзо растење и размножување, а во исто време се користи како редуктор на PH.

За самата генерација на СО2, само шеќер, природен квасец (кралски квасец не се препорачува бидејќи содржи некои хемиски компоненти) и дестилирана вода.

Поддршката се прави со шишиња Кока-Кола.

Продолжете со читање