Домашна ракета за прскање

Еден од поедноставни ракети и ефективно сум видел, и имам видено доста ;-) Работи со согорување на некаков вид аеросол, дезодоранс или сличен спреј, колку повеќе запалив, толку подобро.

Го ставив на списокот што треба да направам. Но, додека решавам да го сторам тоа, ве оставам со видеото. Многу многу едноставно. И штом го направиме нашето, го закачуваме со подобрувањата што ги правиме ;-)

Продолжете со читање

Двостепени ракети со вода

Во некоја пригода разговаравме за водни ракети. Но, она што го оставаме денес е повеќе дело на аеронаутички инженеринг.

Станува збор за двостепена ракета за вода, чија висина достигнува и до 250 метри; неверојатно

Слика на ракета за да добиете идеја за тоа за што зборуваме.

Како да направите ракета за вода

Да; тие се шишиња со вода :)

Продолжете со читање

Алкохолна ракета

En јутјуб каналот на алкохолот, можеме да најдеме неколку експерименти извршени со алкохол.

Ова е едноставно ракетна алкохол ми го привлече вниманието. Во низа многу едноставни ракети за правење, како што е ракетната кибрит или онаа за вреќата со чај. Ова се игри што можеме да ги играме со нашите деца, секогаш објаснувајќи им ги опасностите од употреба на оган и преземајќи ги потребните мерки. Не правете го тоа со нив ако мислите дека ќе го пробаат кога ќе бидат сами или со своите пријатели. Ги познавате вашите деца подобро од кој било друг. Придобивката од активноста е да се создаде таа ityубопитност, таа фасцинација, што ги тера да сакаат да продолжат да учат и да експериментираат.

Материјали

Овој пат ќе ни требаат само

  • пластично шише,
  • Гори алкохол, вид што го продаваат во супермаркетите, со сина боја
  • запалка

Постапка

Алкохолот се става во шишето и го испразнуваме. Потоа го ставаме во позиција и ја донесуваме запалката до дупката во приклучокот. Значи, остатокот, малата количина алкохол што е оставена внатре на идовите, ќе се запали и ќе го турка шишето.

Ви оставам неколку видеа.

https://www.youtube.com/watch?v=uXp0CzdswrQ

Продолжете со читање