Како да ја пресечете СИМ картичката од мини СИМ на микро сим и нано сим

Го добивам мојот Nexus на Google 4. Е го испробам и ќе сфатам дека користи микро SIM :-(

Логично решение е да се обратите за а Дупликат на СИМ-картичката, но тие наплатуваат 5 € (да, порано беше бесплатно) Значи, мора да барате домашно решение и ова ќе помине скратете ја картичката дома за да ја претворите мини СИМ во микро СИМ.

типови на SIM, мини SIM, микро SIM и нано SIM картичка

Да, знам дека откако потрошив 300 € на мобилен телефон, да собере 5 € не изгледа многу, но ова стана лична работа.

Ажурирање: Денес, доаѓаат претходно исечените картички, па затоа е многу лесно да се менуваат од една во друга големина. Но, ако имате стара SIM-картичка, овој трик сепак ќе работи за вас. Ако заштедите 5 евра, испијте кафе за моето здравје

Па, пред да сечеме како луди, малку SIM картичка

Постојат 4 типа

  • la SIM (1FF) со големина како кредитна картичка,
  • мини SIM (2FF), што е најкористено во моментов, и што сите го нарекуваме СИМ,
  • la микро SIM (3FF) носејќи многу нови уреди
  • y нано СИМ (4FF) сè уште помал и најнов од сите, тука скоро сè е чип.

Контактите се исти, така што можеме да ги намалиме без проблеми чипот да работи добро, што повеќе, неодамна во продавниците на компанијата, за да ви дадам микросим тие го исекоа со малку машина. Но, сигурно видоа дека наплатата од 5 евра за нова е поисплатлива ¬¬

Мерењата на картичките се

големина на сим картичка и микро сим

но во моментот на вистината, барем во nexus 4, микросимот е премногу густ и мора малку да го изшкуркате грбот затоа што во спротивно нема да се вклопи.

Како да исечете СИМ-картичка

Ајде да одиме во неред, да пресечеме од мини СИМ картичка на микро СИМ или нано СИМ, го преземаме образецот што го оставив како pdf во прилог (благодарност од Аеродром) На крајот од статијата оставивме образец во pdf, кој мора да го испечатите.

Потребните материјали се (лента, маркер, линијар, ножици и шкурка)

Материјали за намалување на СИМ картичката на микро СИМ и нано СИМ

Placeе ја поставиме картичката во образецот,

Шаблон за сечење на SIM-картички

Многу важно, мора да ја држите картичката на шаблонот со лента за да не се движи при сечење, треба да бидете многу прецизни.

Поправете ја СИМ-картичката со лента на шаблонот

И сега со правило за обележување. Ова е клучната точка на модификацијата. За време на обележувањето, ставете го правилото така што секогаш ќе ја насликате надворешноста, т.е. ако сме означиле погрешно, тоа секогаш ќе биде поголемо од мало, бидејќи намалувањето на големината е секогаш можно и ако го сториме тоа внатре, може биди микро СИМ-картичката е премногу мала. Не грижете се дека е премногу голем за вас и нема да се вклопи, тогаш ние ќе ја прилагодиме големината со шкурка.

Како да обележите SIM картичка за да добиете микро SIM

И ние веќе ја имаме нашата картичка обележана и подготвена за сечење. И ние сечеме !!! многу внимателно. Ако не само што отстраните пластика без да го отстраните работ на чипот, тивката сепак работи.

картичката е означена за микро СИМ

Е имаме неправилно сечење и ќе мора да изшкуркаме со ситно-грануларна шкурка.

песок SIM картичка за прилагодување на големината

И запомнете го она што го кажавме, можно е дека само што SIM-картичката не е вметната во држачот за мобилна картичка, да не влезе затоа што е превисока, затоа што ја бруси задната страна на картичката, не е потребно многу.

исечете сим картичка

На горната слика, јасно може да се забележи потребата да се изшкурка картата за да се остават рабовите униформни и да се прилагоди големината што ја оставивме малку голема. Важно. Наносимот, исто така е потенок, затоа мора да го изшкуркаме грбот за да ја намалиме дебелината.

[истакнато]

Отстранете ја дебелината ако не, тогаш доаѓаат проблеми затоа што картичката влегува, но не можеме повторно да ја исфрлиме

И, овде го имаме резултатот :) Погледнете го задниот дел изшкуркан и без цртање за да се вклопи добро во Nexus 4.

изменета микро СИМ-картичка

Ако тргне наопаку, не грижете се премногу, бидејќи вашата SIM-картичка ќе се деактивира, така што не сте изгубиле ништо.

Фуентес:

Оставете коментар