Како да најдете дупликат книги со Калибар

Дупликат опции за пребарување книги во Калибар

Кога имаме виртуелна библиотека од неколку илјади книги неизбежно е да се има дупликат книги.

Ако користиме Калибар за управување со нашата библиотека, Многу е едноставно најдете и отстранете ги овие librоперативен систем, е-книги, повторени. Треба само да го инсталираме приклучокот „Најди дупликати“ 

Како да инсталирате Најди дупликати

Го оставаме туторијалот направен со Caliber 4.99.4 Find Duplicates верзија 1.10.7

Првото нешто што ќе направиме е да го инсталираме приклучокот Пронајдете дупликати. За ова ќе одиме на параметри

Како да инсталирам Find duplicate во Калибар за да можам да гледам дупликат книги

И влегуваме во Accessories

Мени за преференци за калибар

Ќе се отвори прозорец каде што можеме да ги бараме додатоците што сме ги инсталирале за да управуваме со нив (ажурирање, бришење итн.) или да инсталираме нов.

Во нашиот случај, ќе добиеме нови приклучоци

Како да управувате со приклучоците во Калибар

На новиот екран треба само да барате Најди дупликати погоре, да го изберете и да кликнете на Инсталирај

Како да инсталирате приклучоци во калибар

Ќе добиеме неколку известувања за давање дозволи што треба да ги прифатиме и тоа е тоа. Ние веќе го имаме нашиот комплемент Најдете дупликати инсталирани во Калибар. Сега треба само да видиме како се користи најдете дупликат е-книги во нашата библиотека.

Како да најдете дупликат е-книги во нашата библиотека

Отворете ги опциите за приклучокот. Ќе биде инсталирана икона во горната лента на Калибар. Ако не го гледате, тоа е затоа што е скриено затоа што Калибар не прикажува 2 реда икони и само треба да го отворите паѓачкото мени

како да пронајдете дупликати во калибар

Ова ќе ни ја покаже иконата и со кликнување на неа ќе се отворат повеќе опции за пребарување за дупликат е-книги

калибар додаток за наоѓање дупликат е-книги

При кликнување ќе ги видиме опциите со кои можеме да играме

Каде е најдете дупликати

Нормално е да пребарувате дупликати од книги и се појавува следниот екран. Ни овозможува да бараме повторени книги по наслов, ISBN или со бинарна споредба.

дупликат опции за пребарување на е-книги со калибар

Можеме да бараме и дупликати од библиотеката

дупликат опции за пребарување библиотека

Правиме пребарување со опцијата книги и ни покажува два дупликати

дупликат или повторени книги во нашата виртуелна библиотека со калибар

Треба само да избришеме еден и тоа е тоа.

Има многу опции во приклучокот за да продолжите со тестирање и темелно стискање.

Ако сте заинтересирани, оставив видео со објаснување Како да инсталирате и користите „Најди дупликат“ во Калибар.

Дали знаете некои други корисни или интересни приклучоци од калибар? Калибар е одличен менаџер на онлајн библиотека. Ако ви се допаѓа темата, ќе продолжам да оставам упатства.

Официјални извори

Ако сакате да истражите повеќе за приклучокот овде, имате неколку официјални канали

Доколку сте немирна личност како нас и сакате да соработувате во одржувањето и подобрувањето на проектот, можете да направите донација. Сите пари ќе одат за купување книги и материјали за експериментирање и правење упатства

Оставете коментар