Како да направите ламба за масло од портокал

Овела ламба направена како портокалова или ламба ако сакате

Ова е нешто што еден пријател ме научи многу одамна, со само портокал и малку масло што можеме набавете си сопствена ламба за масло за неколку минути.

Точно е дека не служи за осветлување, но изгледа одлично како украс ноќе. Ако имате романтична вечера или ако сакате покажете curубопитност на оброк или вечера со пријателите или семејството.

За да ја направиме нашата ламба, ќе ни бидат потребни само следниве материјали. Портокал и малку масло, зедов некои од нив и веќе се користи за готвење. Така рециклираме ;-)

; материјали за правење на маслена ламба со портокал

Првото нешто што треба да направиме е да ја отстраниме кожата од портокалова одделувајќи го на 2 половини. За тоа, обележуваме со ножот и се одделуваме со прстот, на видеото изгледа многу подобро.

како да се направи ламба со портокал

Делот што најмногу нè интересира е опашката, која ќе ја искористиме како фитил. Овој дел мора внимателно да го отстраниме за да не се скрши и да не го изгуби маслото подоцна.

Кора од портокал како контејнер и фитил од ламбата

Со ова вие сте практично заврши ламбата. Ние само треба да истуриме масло внатре, осигурувајќи се дека нашиот „фитил“ е многу добро натопен во масло.

Но, сè ќе видите многу појасно со видеото. Ако не следите нас, претплатете се Сакам да започнам да објавувам неделно видео

Овде оставам и неколку фотографии од портокалот. Се користи како свеќа, ламба или ламба

Доколку сте немирна личност како нас и сакате да соработувате во одржувањето и подобрувањето на проектот, можете да направите донација. Сите пари ќе одат за купување книги и материјали за експериментирање и правење упатства

9 коментари на тема „Како да направите ламба за масло со портокал“

    • Па, навистина единственото нешто што го прави портокалот важен е тоа што можеме да ја искористиме опашката што останува како фитил. Не знам дали освен цитрус имате и некое друго овошје со овие карактеристики. Ако пробате еден и работи добро, известете ни.

      одговорот

Оставете коментар