Како да направите електромагнет

како да се направи електромагнет

Електромагнет е уред кој има својство да стекнува магнетни својства кога електрична струја минува низ неговата намотка..

Да се ​​направи домашна е многу едноставна како што ќе видиме сега. Потребна ви е само емајлирана бакарна жица и нешто како јадро или тело, нешто феромагнетно како завртка или парче железо.

Можеме да ги разликуваме материјалите во три вида: феромагнетни, парамагнетни и дијамагнетни во зависност од тоа како тие се однесуваат кога се магнетизираат.

Е експериментирајте толку едноставно што е идеално да се прави со деца и да ги запознаеме со светот на науката и технологијата.

Продолжете со читање

Како да направите дестилирана вода

дестилирана вода, што е тоа и употреба и предности

Во оваа статија ќе објаснам како да се дестилира вода со различни методи. Ќе видиме и што е дестилирана вода, нејзината употреба и разликата со другите видови вода.

Што е

За добро да го разбереме процесот на дестилација на вода, треба да разбереме што е дестилирана вода.

Дестилирана вода Тоа е вода од која се отстранети нечистотиите и јоните и солите што ги содржи.

Како да дестилирате вода

Сите методите се базираат на дестилација на вода, односно во неговото испарување и последователната кондензација.

Дестилацијата е процес на сепарација, но тоа е физичко одвојување, НЕ хемиска реакција.

Продолжете со читање

Како да направите хартија за занаети

како се изработува занаетчиската хартија

Ајде да објасниме како да се направи хартија за занаети со индикации на Јан Барбе кој произведува занаетчиска хартија на професионален начин. Можете да го направите дома ако сакате и да го наречете домашна хартија, но. Вистината е дека е вистинско чудо како го објаснува целиот процес, како и зошто.

Ги земам главните идеи од видеото и додавам мои прибелешки. особено споредувајќи го овој процес со оној на создавањето на Ваши.

Се надевам дека видеото е долго време онлајн, но ако се изгуби барем индикациите ќе останат.

По ова, останува само да започнеме да правиме сопствена хартија за различни DIY активности и разни гаџети.

Willе ви се допадне, Ваши, јапонската хартија за занаети и нашите написи за Како да рециклирате хартија

Продолжете со читање

Како да направите софа од палети

Како да направите софа од палети

Ова лето сменивме стар тросед за кој имавме оној што го направивме од палетиНа Вистината е дека тоа не беше мој проект, идејата, желбата и работата ги стави мојата сопруга. Овој пат се посветив на преместување на палетите од едно до друго место и откако ќе се соберам ќе легнам да спијам.

Троседите за палети се во модаНа Тие се атрактивни, убави, многу лесни за изградба и идеални за тераси и градини. Тие се толку вообичаени што го продаваат комплетот за монтирање или обични перници.

Го избравме наједноставниот начин да го направиме тоа. Има толку многу варијации на софи за палети, но ова е многу, многу едноставно.

Имаме неколку делови на оваа тема DIY и палети y Мебел со палети

Продолжете со читање

Катапулт играчки

деца катапулт играчки

Ајде да видиме како да го направиме ова едноставно детски катапулт направен со штипки за облека и стапчиња за сладолед. Наменет е за деца. Да поминат извесно време со нив, градејќи го и потоа играјќи лансирање различни видови проектили.

Takeе ја искористиме можноста да објасниме различни концепти и податоци за катапултите во историјата и војните во зависност од возраста на детето.

Продолжете со читање

Одводнувач за капсули за кафе

Домашен мозоци за мешунки за кафе

Одам да те научам да правиш исклучително едноставен, но многу ефикасен одводнувач за капсули за кафе. Тоа е толку едноставно што се прашував дали да направам туторијал или не, бидејќи тоа не е чекор по чекор, тоа е еден чекор. Но, ги обожавам овие секојдневни решенија што секој може да ги направи со секојдневните предмети.

Но, она што е јасно е дека секој што има производител на капсула кафе, во мојот случај Долче Густо, не може да ја фрли капсулата од разни причини. Затоа што ние загадуваме и затоа што малку се празни и ѓубрето капе од вас.

Ако сте одгледувач на кафе, можеби ќе ве интересираат овие 2 статии за тоа како да направите печење кафе

Продолжете со читање

Трикови и хакови за фотографирање

Се наоѓам себеси а Видеото за трикови на фотографијата на Кооф и влечење на конецот на кој се зачленувам вашиот канал на YouTube и изненадени од едноставноста на триковите што ги користи и резултатите што ги добиваат.

Домашни фотографски напади и хакови

Она што нè учи е да го добиеме неверојатни ефекти осмелувајќи се да пробате нови работи и со многу имагинација. Иако се разбира, на крајот замислувам дека резултатите добиени при примена на истите трикови што ги користат професионалец и аматер ќе бидат бездна. Претпоставувам дека ова ќе даде список на „очекувана / реалност“ што толку многу сакаме да ја гледаме

И ја користиме можноста да ги групираме сите наши Самостојни упатства во истиот дел со 4 члена од Самостојна фотографија, но веќе имаме уште неколку трикови на списокот.

Продолжете со читање

Како да направите домашен одвлажнувач

Едноставна домашна, без никаква електроника или механизми. Ајде одвлажнувач за фаќање на влага од нашите плакари, соби или каде и да сакаме.

Како да направите домашен одвлажнувач

Можеме да зборуваме за 2 вида на средства за одвлажнување:

  • Сушилни средства кои користат силика гел
  • Со компресор и кондензатори

Одвлажнувач за сушење

Зборуваме за метод за мала влажност, идеален за плакари и затворени простории.

Не е дефинитивен лек, едноставно ни помага да имаме посува средина.

За мали простори, во контејнери

Не знам дали знаете, но продавниците за градежни работи и продавниците за висока продажба продаваат пластични кутии кои апсорбираат влага.

Продолжете со читање

Како да направите своја кригла пиво Викинг

Дали си серверцеро? Па, ова не може да недостасува во вашата куќа. А, ако не сте, тој е идеален подарок, направен со свои раце ... Ајде да видиме како да направите кригла пиво Викинг.

„Викинзите“ го велат упатството. Не сум потврдил дека Викинзите им направиле така. Но, ние ја земаме лиценцата затоа што тоа е многу, многу добро самостојно направено од упатства.

Како да направите домашна кригла пиво Викинг

Бокалот е направен од дрвен труп и со основни алатки, секира и нож. Дрвото избрано е бозел. При избор на дрво важно е да се земат предвид житото и зрното на дрвото. Така што не е јазлесто дрво, туку од фино жито и со паралелни вени, што ќе го олесни сечењето.

Продолжете со читање

Како да направите бебешки марамчиња

Ако сте родител, ќе го користите бебешки марамчиња и тоа е една од оние работи што од тестовите знаете дека ќе продолжите да ги користите засекогаш. Како да направите домашни марамчиња за бебиња

Носам туторијал како се прават влажни марамчиња, што можеме добро да го користиме со нашето бебе или за домашна употреба. Направи сам „казероти“.

Марамчињата што ги набавивме се многу ефтини, иако ќе биде тешко да ги замените комерцијалните со овие, вистина е дека ако сте снемале и продавниците се затворени или сте отишле на патување или вашето бебе има некаков вид на нетолеранција на хемикалии кои се наоѓаат во трговските марамчиња, тогаш ова упатство може да ви помогне.

Продолжете со читање