Како да направите традиционален домашен змеј

Помина на Semana Дедо Мраз, време каде што комета е неприкосновена кралица и каде бабите и дедовците се одговорни да ги учат внуците како да се направи домашен змеј.

Видеото ни покажува како да направиме змејот чекор по чекор.

Ме научија да го правам со весник, трска и да го залепам со паста од брашно.

Како да направите домашен призматичен змеј

Ако сакате проект да го направите овој викенд. Ја најдовме оваа серија од 5 видеа што тие детално објаснуваат чекор по чекор како да се направи „призматичен“ змеј

Продолжете со читање

Бумбари - Детски хартиен змеј

Willе покажеме како изгради едноставен змеј од хартија, одлично за најмалите, или дома или во работилница.

змејови од хартија

Се работи за змејот од бумбари направено од Нил Велез

Змејот е лист хартија А3 кој е удвоен, захефтуван и е прикачен конец за шиење и е подготвен за летање.

Затоа, идеално е, да имате ознаки каде што е потребно да се захефтува, да им ги дадете чаршафите на децата за да можат да нацртаат слика и кога ќе завршат со закопчување и да си играат со неа.

Продолжете со читање

Декатонски змејови

десетбојни змејови

Ако размислувате да купите десетбој змеј Ќе видите дека имаат различни типови и важно е да знаете што сакате.

видови на змејови

На едната страна се змејови од конец, кои ги нарекуваат статични, затоа што можеме само да ги натераме да одат нагоре и да ги задржат (ова не е баш така, ние го поедноставуваме про) со цртежи, типичните што ги правевме кога бевме мали и дека уОдиме да си играме со нашите деца во велигденските денови.

Од друга страна се акробации, кои гледам се нарекуваат пилотабилни змејови. Ќе ги разликувате затоа што имаат две нишки. И тие се дизајнирани за спортски акробации. можете да направите фигури

Има и влечни змејови. И овие имаат две нишки, но се многу поголеми, имаат форма на падобран и се користат за различни спортови, да ја искористат силата на ветерот и да не влечат, затоа се влечни.

Продолжете со читање