Степски мотор за мешање

Малку по малку и член по напис го зголемуваме нашето мало катче мотори за мешање.

Овој пат најдовме статија со детална конструкција на моторот Стирлинг ЛТД во макезин (врската е прекината) за среќа ја одржуваме содржината. Овој мотор е LTD, што значи дека е дизајниран да работи со мали диференцијали на температурата.

Имаме целосен водич за моторите Стирлинг, ако сакате да влезете во овој возбудлив свет, многу е интересно што исто така, дознавате малку за неговата историја, зошто тие работат, кои се нивните циклуси, видовите што ги има, итн.

Изградба на стирлинг мотор. 

Тоа е машина во која треба да бидете доста педантни во нејзината конструкција. Не е многу комплицирано да се репродуцира, но ако бидеме внимателни, ќе добиеме многу пофлуидна операција.

изгради мотор за мешање

Како што можете да видите на сликата, тоа е тип на мотор

Продолжете со читање

Како да се изгради мотор Стирлинг

Откако започна да блогира за машина за мешање, нашиот соработник, Хорхе Реболедо ни испрати експлозивен поглед на конструкцијата на машина што ја направи инспирирана од видеото пронајдено на YouTube.

Бидејќи е преголема, конструкцијата на машината ќе ја поделиме на три статии.

Тука оди првиот.

Стирлинг машина од Хорхе Реболедо

машина за стајлинг

Продолжете со читање