Бездушни или не-пневматски тркала

Ова е една од оние теми што ми се допаѓа дури и ако не е сам. Не е актуелен, бидејќи зборуваше за овој тип на тркала без воздух или не-пневматски тркала за неколку години, мислам дека од 2002 година приближно.

Тешка машинерија Нема пневматски тркала со твил

Ако никогаш не сте виделе тркало од овој стил, тоа ќе ве шокира особено кога гледате некои видеа и откривате што се тие способни да држат. Оставам еден за да влезете во оваа тема. Тоа е од тркалата Мишелин твил

Сите можеме да мислиме дека предностите на тркалата без воздух се многу, избегнуваме прободувања, дефекти и одржување. За гумите се користи помалку масло дури и гумите ERW обезбедуваат подобрување на перформансите на возилото. Но, ако сите се предности, зошто тие не се комерцијални? Никогаш не сум видел автомобили или велосипеди, дури ни во тешка градежна машинерија, каде што е најчеста неговата употреба.

Неодамна се појави трошка надеж за -убители на не-пневматски тркала со објавата на Поларис за својата Четири спортисти WV850

Quad Sportman Polaris со безвоздушни, не-пневматски тркала

Инспирирана од воени возила. Се чини дека тркалата се негов производ и дека не се земени од ERW или Michelin. Ги викаат Терен оклоп, и работа со зраци во шестоаголна структура, многу деформабилна

Со ова движење се чини дека почнува да се комерцијализира за пошироката јавност и не само во ниши како што се тешка машинерија и чудотворни возила.

Кога ќе започнете да дознаете, откривате дека сите големи компании (Michelin, Goodyear, Bridgestone) имаат поврзан проект, иако некои остануваат во концепти и прототипови. Во моментов оние што имаат глас за пеење се тркалата за враќање на енергијата (ERW) и тркалата Мишелин со нивниот Michelin X навој

Тркало за враќање на енергијата

Дизајниран од страна на Брајан Расел, пронаоѓач на ERW (Тркало за враќање на енергијата)

Изработени од јаглеродни влакна и кевлар. Структурата е изработена од јаглеродни влакна и делува како „извори“ кои ги апсорбираат ударите, гумата се протега на оваа конструкција. Тие тврдат дека ефикасноста е зголемена и потрошувачката на гориво е намалена, но јас не најдов докази или студии за да го докажам тоа.

Оној со велосипед е многу кул и е многу спектакуларен, но мора да ги видите тркалата на ова воено возило со неговата шестоаголна структура, не сакам ни да замислам тоните што ќе ги држи, да се деформираат без да се скршат.

Воздушни тркала за велосипеди од тркало за враќање на енергијата

Момците од ERW се обложија да го отворат пазарот со велосипеди со вадење спектакуларно тркало и дека би сакал да пробам.

Велосипед со безвоздушни тркала ERW

Да, она што го гледате се празни тркала. Заборавете на пункциите еднаш и засекогаш ;-)

Непневматски тркала за велосипеди

Направено од јаглеродни влакна за намалување на телесната тежина и со прилагодлива гумена затегнатост и засилен со јаглеродни наноцевки.

Можете да го видите како работи низ планините ;-)

Мишелин Х твил

Безвоздушното тркало на Мишелин е Твил, вистинско чудо на инженерството.

Мишелин твил безвоздушен Рудас

Овде можеме да видиме дијаграм на неговата структура.

Детали за изработка на тркала од твил

Видеото за работа на тркалата е исто како и на почетокот на статијата, оставам и тука да има сè со цел во случај да ја ажурираме статијата во иднина.

Прототип Бриџстоун

А, најновиот модел е прототип Бриџстоун, објавен пред само неколку месеци.

Безвоздушна концептна гума, не-пневматско тркало без воздух од Бриџстоун

Бриџстоун со својата втора генерација на не-пневматски тркала на Бесплатен концепт за воздух ветува дека ќе го намали влечењето и со тоа ќе ги намали емисиите на СО2

И не греши и покрај фактот дека структурата е многу важна, пневматската гума што ја покрива е исто така многу важна, толку многу што сакаат да ја истакнат некои како оние на Поларис.

Патенти поврзани со иновацијата на тркалата без воздух?

Како што реков, тркалата без воздух, гуми без воздух, гуми ненуматички, тие почнаа да се гледаат околу 2002 година, но гледајќи наназад, гледаме дека големите мултинационални компании не биле толку иновативни како што изгледаа на почетокот.

Веќе во 1938 година го гледаме концептот „Тркала ако е воздух“ од Ј.В. Мартин

Воздушни тркала од 1938 година направени од дрво и гума

И има патенти од самиот Мартин со сродни теми од 1931 година, конкретно ми го привлекуваат вниманието 4

Но, неодамнешните патенти изобилуваат и. Се сретнавме со

И, ќе застанеме затоа што може да продолжиме да цитираме патенти и повеќе патенти.

А што е со креаторите?

И ние малите Креатори, хакери Што можеме да направиме со овие тркала? Во принцип, можам да направам малку додека нешто не падне во наша моќ. Во моментот го следам напредокот на овие технологии во случај да можеме да го репродуцираме во мал обем за нашите роботи или домашни проекти.

Ако некој во 1931 година дизајнирал и патентирал дрвени и гумени тркала, мислам дека скоро 100 години подоцна треба да можеме да ги репродуцираме во мал обем ... или не.

Говорејќи за тркалата, ако ви се допадна ова, ви препорачувам уште една интересна статија што ја напишавме на Икаро, тркала за преклопување

Преклопно тркало - Повторно пронаоѓање на тркалото

Не е нов, патентот датира од 2008 година, но јас само го сретнав. Тоа е тркало за преклопување што ни овозможува да го транспортираме многу полесно.

Преклопни тркала

Можеби ви изгледа глупаво, но за луѓето со инвалидска количка може да биде голема помош. Ајде да видиме малку за овој патентиран пронајдок добитник на наградата за најдобар дизајн за 2013 година од страна на Музејот за дизајн

Инвалидска количка со тркала што се преклопуваат

Ако сте curубопитни да видите како настанала идејата и различните фази низ кои поминал дизајнот, можете да го погледнете видеото, тоа е многу интересно.

Чекори и фази на дизајнот на преклопните тркала

Ние исто така можеме видете го патентот што ни остава многу повеќе технички информации за тркалото и механизмите што се користат за неговата конструкција. Исто така, го прикачивме во формат pdf на крајот од статијата.

Шема на рамни, тркала на преклопување

Технички податоци:

  • 24 ″ тркала
  • Свиткани 81,3 см х 31,8 см
  • максимална тежина поддржана 136 кг
  • Тежина на секое тркало 3,4 кг

Детал за преклопувањето, можеме да го чуваме во вреќа и да го транспортираме многу полесно.

Транспортно тркало за преклопување

Инвалидските колички и велосипедите изгледаат како нејзина главна примена, ќе видиме дали има иднина комерцијално.

Гума на Насе Супереластик

Новина што НАСА ја претстави со својата програма за трансфер на технологија. Оваа програма се состои од давање практични апликации на технологијата што тие ја развиваат за просторот.

Иноваторите во истражувачкиот центар Глен на НАСА развија гума за промена на играта што одговара на барањата. Оваа иновација, наречена супереластична гума, е развиена за идните мисии на Месечината и Марс, но е одржлива алтернатива на гумите тука на Земјата.

Се состои од не-пневматска и сообразна гума која користи легури на меморија во форма (главно NiTi и неговите деривати) како носечки компоненти.

ПРОГРАМА НА НАСА ЗА ТЕХНОЛОГИЈА ПРЕВОД
Воздушно пневматско тркало на Наса

Повеќе информации може да се видат на вашата веб-страница дури и преземање на патентот.

1 коментар за «Безвоздушни или не-пневматски тркала»

Оставете коментар