Како да направите хартија за занаети

како се изработува занаетчиската хартија

Ајде да објасниме како да се направи хартија за занаети со индикации на Јан Барбе кој произведува занаетчиска хартија на професионален начин. Можете да го направите дома ако сакате и да го наречете домашна хартија, но. Вистината е дека е вистинско чудо како го објаснува целиот процес, како и зошто.

Ги земам главните идеи од видеото и додавам мои прибелешки. особено споредувајќи го овој процес со оној на создавањето на Ваши.

Се надевам дека видеото е долго време онлајн, но ако се изгуби барем индикациите ќе останат.

По ова, останува само да започнеме да правиме сопствена хартија за различни DIY активности и разни гаџети.

Willе ви се допадне, Ваши, јапонската хартија за занаети и нашите написи за Како да рециклирате хартија

Продолжете со читање

Ваши, јапонската хартија за занаети

wsahi, јапонска хартија за занаети

El Ваши, исто така, наречен јапонска хартија, јапонска хартија или Вагами, тоа е типична хартија за занаети од ЈапонијаНа Тоа е хартија со највисок квалитет што постои и во Јапонија се користи во многу предмети. Се наоѓа во сите видови производи, чадори, накит, литографии, венчаници, маски против коронавирус, итн. Тоа е сеприсутен вид хартија во Јапонија.

Денес можете да најдете рачно изработени ваши и машински машини. Но Процесот на изработка на занаетчиски ваши е Нематеријално културно наследство на УНЕСКО од 201 година4 како признание за хартија на три локации: Хамада (префектура Шимане), Мино (префектура Гифу) и Огава / Хигаши-чичибу (префектура Саитама). Ова е разлика во традиционалните техники на производство.

Тоа е многу тенка, отпорна и сјајна хартија која не пожолтува со текот на времето. Со тежина од 5 до 80 g / m2

Willе ви се допадне нашата статија за рециклирана хартија но пред с that она на како да се направи хартија за занаети.

Продолжете со читање

Календари на Додекаедрон за 2018 година

Календар на dodecahedron 2018 година

Ако барате календар за вашата работна маса за 2018 година, убав и тоа е ефтин и лесен за градење ништо како овие шаблони за печатење за да се направат дуодекадрони. Како што веќе сте помислиле, има 12 лица на редовниот многуаголник, по еден за секој месец :) Во негово време разговаравме вечен календар, што е уште една добра опција за добро производство во дрво, хартија или картон.

Шаблоните на собранијата во статијата се направени со следново онлајн алатка, многу интуитивен и лесен за употреба. Станува збор за а генератор на календарот за дванаесетина.

Тоа е многу, многу едноставно. Избирате помеѓу двата типа на dodecahedra што ги нуди, годината на календарот, јазикот, ако сакате да се појави бројот на неделата или не и форматот што го генерира, што може да биде PDF или постскрипт и да се преземе.

Продолжете со читање

Оригами софтвер

Алатки и софтвер за дизајн на шаблони и наследство на оригами

Во оваа статија оставам избор од најдобрите алатки на софтвер за оригами кои во моментов постојат.

За origубители на оригами Или Оригами носиме различни бесплатни програми кои со малку вежбање ќе ве одведат на друго ниво... нешто слично Оригами edедаи.

На дизајн програми за оригами Тие се подобрија многу откако ја создадовме оваа статија. Оние кои ги наведовме станаа застарени или исчезнаа, а излегоа многу помоќни и интересни опции.

оригами софтвер

Навлегувајќи подлабоко во овој тип на програми, ја сфаќаме големата количина на математика на која тие се базираат. Само да кажам дека има луѓе кои се посветени на изучување на математичката теорија на Оригами и токму тоа знаење потоа се користи во алатките за дизајн.

Тоа не е тривијално прашање, ќе видите дека е покомплексно отколку што изгледа априори.

Продолжете со читање

Како да направите рак од хартија

Одамна немавме активност со оригами, затоа денес ви донесуваме како да се направи рак од хартија. Главно наоѓаме два вида модели на ракови. Изберете го оној кој најмногу ви се допаѓа. Оставам по неколку видеа од секое

АЖУРИРАНО. Ги сменив оригиналните видеа што ги објавив во 2010 година. Денес има многу повеќе и подобри видеа и одговараат на различни видови хартиени ракови. Така, ја ажурирав статијата со неколку што ми се допаднаа. Уживајте во нив

Но, ве предупредувам дека нивото на оваа активност е средно-високо, затоа не очајувајте ;-) На видеата можете да ги најдете деталните детали за неговото моделирање. Ако се вклучите или немате јасен чекор, можете да го запрете видеото. Одлична помош е.

Продолжете со читање