Како да отклучите мобилен со скршен екран

пристап и пренос на датотеки, слики на мобилен со скршен екран

Во оваа статија за поправка ќе видиме како отклучете мобилен чиј екран е расипан за пристап до хард дискот и да може да пренесува и враќа датотеки, слики и видеа. Пред извесно време, сопругата го испушти телефонот на BQ Aquaris E5 и нејзиниот екран се скрши, не изгледаше воопшто претерано, но долниот дел не работи. Можете да го видите, но не можете да го користите. И тука дојде проблемот. Не можевме да го отклучиме мобилниот, бидејќи областа на моделот не реагира на допир. И, се разбира дека не можеме да пристапиме до тврдиот диск и да ги направиме фотографиите и видеата што ги има зачувано.

Разгледував многу опции за да можам да фотографирам. Променете го екранот, многу софтвер што ги крши обрасците и избраниот метод, кабелот OTG, Промена на екранот во овој случај беше најскапата опција, бидејќи замената на ова не беше ефтина и бидејќи мобилниот имаше свои години, решивме да смени го за нов. Се обидувам да ги соберам информациите во овој напис и да оставам видео со помош на кабелот OTG.

Имаме неколку случаи:

Ако екранот е видлив, иако не работи

Како што реков, разгледав многу опции и на крајот наједноставно беше да купам кабел OTG. Кабел од 2 € (можете да го купите тука) на кое го поврзуваме глувчето и со тоа можеме да ја обележиме шемата за да ја дезолокираме и потоа да се движиме внатре ако сакаме. Во овој случај станува збор за женски OTG

OTG е кратенката за On The Go, и тоа е продолжение на USB 2.0 што ни овозможува да поврземе USB периферни уреди со нашиот уред за да можеме да ставиме глушец на него и едноставно да се движиме како да е компјутер.

Ние го обележуваме патот со држење на копчето лево. Потоа за да се движите низ терминалот, отвораме апликации или менија со левото копче и затвораме со десното.

Сите многу, многу едноставни и корисни. Бидејќи OTG може да се користи и за мобилни телефони кои работат добро со поврзување покриви со нив, или USB дигитален микроскоп како оној што го добив неодамна.

Па сега знаете. Ако треба да отклучите мобилен со скршен екран, проверете дали вашиот мобилен телефон прифаќа OTG и поврзете го глувчето.

И ова е тоа, ако ви се допадна, претплатете се и оставете коментар кажувајќи ги вашите искуства

Со црн екран, тој не работи

Друг случај е што екранот престана да работи за вас. Има софтвер, но со сето ова што го открив, мора да го активираме режимот за дебагирање преку УСБ и, се разбира, скоро никој го нема, па на крајот најдобро е да се види дали има ефтин екран во Кина.

Софтвер за пристап до блокиран мобилен телефон:

Јас сè уште барам некој софтвер што ни овозможува пристап до хард дискот. Ако знаете методи, софтвер, статии, упатства или што е тоа, оставете коментар и така ние ја документираме и комплетираме статијата така што да им служи на што повеќе луѓе.

2 коментари на тема „Како да отклучите мобилен со скршен екран“

 1. Здраво, која е најдобрата апликација за снимање екран за Android6? Имам мобилен телефон со генерација Motorola 3 и едно од копчињата не работи добро. Благодарам многу.

  одговорот
 2. Здраво,

  ако треба да направите слика на екранот https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mdiwebma.screenshot

  Ако она што го сакате е да го користите тоа оштетено физичко копче од екранот, обидете се со

  https://play.google.com/store/apps/details?id=ace.jun.simplecontrol

  честитки

  одговорот

Оставете коментар