Двостепени ракети со вода

Во некоја пригода разговаравме за водни ракети. Но, она што го оставаме денес е повеќе дело на аеронаутички инженеринг.

Станува збор за двостепена ракета за вода, чија висина достигнува и до 250 метри; неверојатно

Слика на ракета за да добиете идеја за тоа за што зборуваме.

Како да направите ракета за вода

Да; тие се шишиња со вода :)

Продолжете со читање

Како да се изгради ракета за вода

Ајде да разговараме за како да се направи ракета за вода. Принципот на работа е многу едноставен, работи според принцип на дејствување - реакција поради внесениот воздух во шишето.

За оној кој никогаш не слушнал водена ракета, е пластично шише, делумно исполнето со вода, во кое се воведува воздух под притисок и потоа оставете го да излезе низ излезната дупка и да го поттикне шишето.

Од сега натаму, модификациите се бесконечни, на врвот на ракетата, перките, шатлот, излезната дупка или формата и количината на вбризгуваниот воздух.

Продолжете со читање