Татко ми и неговиот музеј од Марина Цветаева

Моите родители и нивниот музеј од Марина Цветаева

купив Татко ми и неговиот музеј од Марина Цвиетаева поради препорака од Твитер, како и поради тоа што сум од Акантиладо, едиторијал кој до сега отсекогаш удирал во знакот на моите вкусови.

Вистината е тоа Мислев дека повеќе ќе се занимава со темата на музејот и ова малку ме разочара. Ги сакам музеите и нивното управување ме фасцинира. Ние обично одиме да гледаме музеи со семејството и неодамна почнав да ги документирам овие посети како:

Книгата е надополнета со уште еден том од истиот автор со наслов Мајка ми и музика.

Книгата се состои од 8 раскази. Првите 3 напишани на руски, а останатите 5, оние од вториот дел прилагодени на францускиот вкус. Според издавачот, има 5 многу кратки раскази, некои едвај достигнуваат неколку страници. Тие се препишани анегдоти од долги приказни.

Во текот на целата книга тој зборува за животот на неговиот татко Иван Владимирович Тветаивен, основач на Московскиот музеј за ликовни уметности кој го добил името Александар III. Тие се мали епизоди кои секогаш се поврзани со

Не, не, не се менува старото за ново, доброто за подобро. YY еден човек не треба да има две куќи. Да му благодариме на Бога за ова и да останеме овде.

Така беше направено. Ако сум горд на нешто, тоа е што сум роден од родители кои никогаш не искористиле ништо – материјално, а се – духовно. Се надевам дека оваа гордост му ја пренесов на мојот син.

Највпечатливата приказна беше Униформата. Овој фрагмент е еден од најважните моменти, каде што тој го опишува начинот на постоење на неговиот татко. Мора да се каже дека во целата руска литература што ја прочитав овој песимизам, оваа тага се појавува како основен начин на живот, тоа веќе го гледаме во Приказните на Чехов што ги прегледав на веб.

да се разбереме Не се работеше за алчност.

Иако всушност - да. Тоа беше алчност во суперлативен степен.

Алчноста на син на сиромашен народ кој ќе се каеше за трошењето, бидејќи неговите родители страдаа и трпеа маки до последниот здив. И така, алчноста која беше синовска побожност. Алчноста на поранешен сиромашен студент кој ако троши мисли дека краде од денешните сиромашни студенти. И со тоа, верност на својата младост.

Алчноста на сопственикот кој знае колку е тешко земјата да се претвори во сребро. И со тоа, верност кон земјата.

Алчноста на подвижникот кој сè му наоѓа предобро, тело, и ништо не му е добро, дух. Дека избрал помеѓу материјата и духот.

Алчноста на секој навистина зафатен човек кој е свесен дека секој трошок е, пред сè, губење време (сите материјални набавки се плаќаат на време). Алчноста – економичност на времето.

Алчноста на сите суштества кои имаат духовен живот и на кои едноставно и едноставно ништо не им треба. (Одредот што лев Толстој се чувствува за сето копнено добро не е посакуван одред, туку природен одред. Управувањето со вашите средства е бескрајно потешко за писателот отколку да ги донира, а големата бела дрвена маса е бескрајно попривлечна од прекрасно биро со фиоки, можеби полно со бескорисни работи и тој неред, пред сè, главата. А луксузот на Вагнер отсекогаш ми изгледал помистериозен од неговиот гениј. Затоа алчност – духовност).

Музеј за ликовни уметности или музеј Александар III

Копајќи малку во историјата на музејот, гледаме дека се нарекува музеј Пушкин и неговото официјално име е Државен музеј за пластична уметност.

Основана е од филологот Иван Владимирович Цветаев, син на историчарот Дмитриј Иловаиски. Во своите почетоци таа била фокусирана на класичната скулптура. Денес има повеќе од 560.000 парчиња во широк спектар на колекции. Археолошки збирки на Гуип, класично и античко сликарство, импресионизам и авангарда на XNUMX век

Официјална веб-страница на музејот Пушкин да се истражи малку

Сметки

Китеж. Според легендата, градот Китеж исчезнал зафатен од водите на езерото, за да избега од инвазијата на забите, и преживеал целосно под вода.

Роман Иванович Клајн (1858 – 1924), академик, архитект и градител на музејот за ликовни уметности.

Доколку сте немирна личност како нас и сакате да соработувате во одржувањето и подобрувањето на проектот, можете да направите донација. Сите пари ќе одат за купување книги и материјали за експериментирање и правење упатства

Оставете коментар