Традиционални дрвени игри за настани и забави на отворено

Голем дрвен лавиринт што треба да го преместат 2 лица

Јас веќе се сретнав двапати оваа година со класични игри и активности за возење за деца за време на настани на селски фестивали. Тие се игри направени од дрво, многу основни и едноставни работи, но ги сакаат. Некои да играат сами, а други да го прават тоа во парови или како тим

Сакам да монтирам малку за на лето, за да можам да си играм со моите ќерки и внуците, искористувајќи ги шумите што ги имаме, а кои се оштетуваат со тоа што се на отворено. Оваа статија е компилација од оние што успеав да ги фотографирам и оние што ги паметам. Имаше ден кога имаше толку многу луѓе што не можев да фотографирам. Во сите игри можеме да направиме мноштво варијации и во правилата и во варијациите во конструкцијата. Белешките се како потсетување.

Можете да имате добра гимхана со сето ова. Јас ги одделувам игрите на 2, оние со вештина и оние што се моторни и рамнотежни активности.

Продолжете со читање

Правила на enенга

Правила на enенга (Како да се игра enенга)

Enенга или јенка

Jenga Се игра со 54 дрвени блока, чија должина е 3 пати поголема од нивната ширина. Блоковите се наредени и формираат кула. Секој кат има три блока, а горниот кат е поставен нормално. Затоа на крајот има 18 ката. Но, ова изгледа многу подобро со слика.

Ако ви се допаѓа играта, сигурно ќе ви се допадне и Суспендирајте

џенга игра од hasbro

Откако ќе се изгради кулата, лицето кое ја изградило кулата ја започнува играта. Тука движењата се состојат од земање блок од кој било кат и уредно поставување на врвот на кулата. .

Продолжете со читање

Рубикова коцка 2 × 2 што треба да ја градат деца

Пред неколку недели, Давид, наставник во основно училиште, ми напиша дали може да им помогнам во 2 × 2 рубикова коцка за деца.

2x2 рубикова коцка

Тие сакаа да направат А. проект за математика за деца околу коцката Рубик . Веднаш му ги испратив предметите да ги изгради магнетни рубикови коцки со коцки, На 2 × 2 и 3 × 3 но нивните потреби беа различни и тие дојдоа со едноставни простории.

  • Деца од 10 години треба да можат да го градат, па затоа забораваме на елаборатните и опасни алатки и процеси
  • и мора да биде ефтин, многу ефтин

иако сè мора да се каже, тие сакаа само коцка со минимална манипулација.

Моето решение е ова 2 × 2 Рубикова коцка од картон и магнетна хартија И ако направите за класа, тоа ќе чини 1,5 € за коцка приближно, ако сакате да направите само, ќе одите до 3 € или 4 €

Продолжете со читање

МИТ - библија за заклучување

Го приложуваме преводот на МИТ, документ што се смета за Библијата со заклучување.

Иако ако претпочитате нешто што звучи подобро, тоа е а неопходен документ за иницијација до бравар. Тоа е предмет што го привлекува моето внимание. Ако зборувате за бравар, тоа е тотално прифатено, но ако се појави зборот гасеница, се чини дека ќе извршите кривично дело. Но, ќе разговараме за ова друг ден ;-)

како работи заклучување

Со овој документ ќе научите

Продолжете со читање

Enенга Ган

Ние веќе разговаравме за enенга и нејзините правила во Икаро. Сигурно многумина од вас играле, а играчите на enенга, (понекогаш наречени „Пеколна кула“) ќе го сакаат овој влез.

Упатството се состои од тоа како да направите пиштол што се придвижува со гумена лента до игра enенга. Тоа е домашен дрвен пиштол. Со него можеме да ги отстраниме парчињата колку и да се комплицирани без да ги користиме рацете.

Дрвен пиштол да игра џенга

Продолжете со читање