Нийтлэг Свифт (Apus apus)

Тэнгэрт нисч буй нийтлэг хурдан apus apus-ийн зураг
Зургийг Pau Artigas

2021 онд SEO BirdLife-ийн хурдан шувуу болжээ!

Би бодож байна тэнгэрийн жинхэнэ хаадууд. Тэдний пируэт, акробат, нисэх хурд, маневр хийх чадвар нь надад үнэхээр гайхалтай санагддаг. Би талбай дээрээ далдуу модны хажуугаар өнгөрөхийг нь харж хэдэн цагийг өнгөрөөж чадна. Тэд хэр хурдан явах вэ?

Свифтүүд (Aидээт цэврүү) бол жинхэнэ акробат ба ноёд юм. Хэн ч тэдэн шиг нисдэггүй. Хэрэв та тэдгээрийг анхааралтай ажиглавал тэдний хурд, нарийвчлалд сэтгэл татагдах болно.

Эдгээр нь хот суурин газрын ердийн шувуудын нэг юм. Тиймээс бид тэднийг амархан ажиглаж, хүүхдүүддээ тэднийг танихад сургаж чадна.

Свифтүүд нь урт аэродинамик шувууд бөгөөд урт, шовгор хэлбэртэй сэгсгэр далавчтай, өргөн, уйгагүй нисдэг. Тэд "шүүрч авах хөл" -тэй (хараацайнуудынхаас ялгаатай нь) суухад тохиромжгүй байдаг.

Ларс Свенссон. Шувууны хөтөч

Энэ нь Apodidae-ийн гэр бүлд багтдаг

Тэд хооллож, унтаж, агаарт хуримтлагддаг. Тэд газар дээр буухгүйгээр 10 сар нисч өнгөрөөдөг. Тэд үүнийг үржүүлэхийн тулд л хийдэг. Тэд хананы нүхэнд үүрлэдэг бөгөөд үүрэндээ үнэнч байдаг.

Хурдан хөл, яагаад газар дээр нэг удаа нисч чаддаггүй юм бэ
Зургийг Клаус Роггел

Хурдан секундэд 10 удаа хурдтай нисдэг. Унтахын тулд тэд 2.000 метрийн өндөрт авирч, нисч унтдаг бөгөөд дэлбээлэхийг секундэд 7 удаа багасгадаг

Энэ нь жижиг хөлтэй. Хэрэв хурдан газар унавал өөрөө нисч чадахгүй. Биеийн урт нь 16-17 см, далавч нь 42-48 см байна

Тэд юу иддэг вэ?

Тэд бол шавьж идэштэн. Тэд шумуул, нисдэг шоргоолж, аалз, агаарт хөвж байгаа эсвэл нисч байсан бусад шавьж, гименоптера иддэг.

Энэ бол агуу махчин амьтан бөгөөд шавьж, шумуулын хортонтой тэмцэх гайхалтай хэрэгсэл юм. Тиймээс тэднийг манай хотоор нисч байгааг хараад бид баярлах ёстой.

Свифтийг хэрхэн тодорхойлох вэ

Үүнийг бас нэрлэдэг:

  • Falciot үл тоомсорлов Каталон хэлээр,
  • Нийтлэг хурдан Англи хэлэнд. Жонатан Свифт Свифт гэсэн үг шиг Свифт гэдгийг би олон жилийн дараа олж мэдсэн юм

Тэднийг танихад хялбар арга бол тэдний дуу, тэдний хашгирах дуу нь таны толгой дээр хэд хэд нисч, орилоход андашгүй болгодог.

Карлос В., XC466673. Www.xeno-canto.org/466673 хаягаар орж үзэх боломжтой.

Тэнгэрийг харахад хүмүүсийн төөрөлдүүлдэг 3 шувуу байдаг. Свифт, онгоцууд y хараацай.

Хурдан хэлбэр

Хурдны төрөл, төрөл зүйл байдаг боловч хамгийн нийтлэг бөгөөд энэ хуудсанд авч үзсэн зүйл бол энгийн хурдан юм (Apus apus). Бусад нь:

  • Нийтлэг хурдан (apus apus)
  • Цайвар хурданApus pallidus)
  • Свифт хаан (Апус мелба)
  • Нэг өнгөт хурдан (Apus нэг өнгийн)
  • Каффир хурдан (Апус кафер)
  • Moorish хурдан (Apus affinis)
  • Монгол хурдан (Hirundapus caudacutus)

Нийтлэг хурдыг цайвар өнгөөр ​​ялгах нь маш хэцүү байдаг. ялангуяа тэд нисч байх үед. Эдгээр хоёр зүйлийг тодорхойлох хамгийн сайн арга бол тэдний дуу юм. Аль нь огт өөр юм.

Баримт, сониуч байдал

  • Тэд 9 жил амьдрах боломжтой
  • XNUMX-р сараас XNUMX-р сар хүртэл үржүүлж байна
  • 2-3 өндөгний нэг өндөглөдөг
  • Свифтүүд 23 хоногийн турш инкубацийн дараа гарч ирдэг
  • тэд 42 эсвэл 43 хоногт хөөрдөг. Тэд колониор үржүүлдэг

Сонирхлын хувьд монголын хурдан (Hirundapus caudacutus) гэр бүлийн хамгийн том хурдан нь хэвтээ нислэгт байдаг хамгийн хурдан шувуу бөгөөд номын дагуу 170 км / цаг хүрдэг. Nature's Champions: Хамгийн том, хамгийн хурдан, Хамгийн сайн. Энэ нь бүхэл бүтэн шувууны гэр бүлийн нислэгийн хурд, хугацааны талаархи ойлголтыг өгдөг.

Үүнийг албан ёсоор зарласан 7-р сарын XNUMX-ны өдрийг Дэлхийн Свифтийн өдөр болгон тэмдэглэв

SEO BirdsLife дахь 2021 оны шувуу

Тэд дөнгөж сая зарласан бөгөөд энэ шувууны талаар олон хүмүүст илүү сайн мэдэж, зохих ёсоор нь үнэлэхэд нь туслах олон шинэ мэдээлэл гарах тул энэ нь маш сайн мэдээ болох нь дамжиггүй. Би үргэлжлүүлэн мэдээлэл цуглуулах болно.

Сагунтод үзсэн огноо

Эхний гүйлтийг харсан, хэзээ гарахыг харуулсан огноо.

ЖилИрэх огноо
Явах огноо
20186-04-2018
201915-04-2019
202002-04-2020
202102-04-2021
20221-04-2022

Тэднийг Сагунтогийн цайзын ханан дахь нүхэнд үржүүлж, үүрлэж байхыг би харсан.

2021 онд тэд энд үржлийн ажил хийхээ больжээ. Цамхагт үргэлж нийтлэг тахиа байдаг (Falco tinnunculus) цамхагийн нүхэнд нэг эмэгчин байхыг би харсан.

Нэмэлт мэдээлэл авах эх сурвалж

  • SEO Бид шувуудын тухай ярихдаа SEO цонхыг үргэлж хянаж байх ёстой

Deja НҮБ-ын comentario