Çfarë është Drupal

Çfarë është Drupal. Për kë është, historia e tij dhe shumë më tepër

Drupal është një CMS për ndërtimin e uebfaqeve dinamike. Ashtu si kornizat e tjera CMS, Drupal ka një ndërfaqe modulare që lejon zhvilluesit të personalizojnë dhe zgjerojnë sistemin CMS.

Shtë një mjet i shkëlqyeshëm për menaxhimin e përmbajtjes, një kornizë e fuqishme për aplikacionet në internet, dhe madje edhe një platformë e madhe botuese sociale.

Me Drupal ne mund të ndërtojmë gjithçka që imagjinojmë.

Faqja juaj e internetit dhe komuniteti janë Drupal.org duke qenë Drupal një markë tregtare e regjistruar nga Dries Buytaert

Drupal si CMS për uebfaqe dinamike

Ne kemi të gjitha mjetet e nevojshme

  • regjistrimi dhe identifikimi i përdoruesit
  • krijimin e llojeve të përdoruesve, roleve dhe caktimin e lejeve të ndryshme
  • krijimi i përmbajtjes me lloje të ndryshme të përmbajtjes, redaktimi dhe administrimi.
  • Kategorizimi me taksonomitë
  • Sindikimi dhe grumbullimi i përmbajtjes
  • Edhe me shume

Dhe përveç këtyre funksioneve ju mund të zgjeroni funksionalitetet me modulet e tyre

  • Modulet për SEO
  • për të organizuar vizualisht përmbajtjen në ulje
  • krijoni grupe, forume, rrjete sociale

Drupal si kornizë

Fleksibiliteti, shkathtësia dhe fuqia e Drupal do të thotë se mund të përdoret për qëllime të tjera përveç menaxhimit të përmbajtjes (CMS). Në këtë mënyrë ne mund ta shohim Drupal si një kornizë për zhvillimin e aplikacioneve në internet

Drupal si një rrjet social

avantazh

Ajo që ka karakterizuar gjithmonë Drupal është fuqia dhe fleksibiliteti i sistemit të tij modular.

meta

Disavantazhi kryesor i Drupal është pengesa e tij për të hyrë.

Uebfaqe duke përdorur Drupal

Nëse jeni duke kërkuar shembuj të faqeve të internetit të bëra me Drupal ju lë disa nga më të njohurit.

Në spanjisht ato që më pëlqejnë më shumë janë:

Në nivelin ndërkombëtar ka shumë më tepër, vepra arti autentike. Veçanërisht portale shumë të rëndësishme si qeveritë, etj.

Nëse doni më shumë lini një koment dhe unë do t'ju befasoj ;-)

Me këtë mostër mund të shihni pak se ku po shkojnë fotografitë për sa i përket përdorimit të Drupal, me kalimin e kohës njerëzit me projekte të vogla kanë braktisur CMS për të përdorur ato më të thjeshta. Askush nuk përdor më blogje me Drupal, tregu për këtë menaxher duket të jetë në korporata dhe projekte të mëdha. Por kjo është diçka që dua ta përjetoj përsëri.

Bloget në Drupal

Alsoshtë gjithashtu një mjet shumë kompleks për zgjidhje të thjeshta. Shumë herë ne duam një faqe interneti statike, një blog të thjeshtë dhe megjithëse mund të bëhet me Drupal, më duket se nuk është krijuar për këtë.

Për një kohë të gjatë unë kam mbrojtur krijimin e blogjeve me Drupal, por mirëmbajtja e nevojshme, burimet e përdorura dhe kompleksiteti i veprimeve të caktuara kanë bërë që për sisteme të thjeshta të përdor mjete të tjera.

Ende dua të eksperimentoj dhe t'ju tregoj mundësitë që paraqet.

Çfarë duhet të dimë para se të fillojmë me Drupal

Ashtu si çdo CMS tjetër, nuk kërkohen aftësi programimi për ta instaluar, konfiguruar dhe përdorur atë. Shtë e qartë se sa më shumë të dish aq më mirë, por që kjo nuk të hedh prapa.

Për të filluar, ideali është që të keni njohuri të caktuara minimale. Njohuritë e webmasterit janë gjëra të thjeshta, por ato mësohen me praktikë. Keni një host, përdorni cpanel os ose panel kontrolli, përdorni FTP, dini si të bëni kopje rezervë.

Por ne të gjithë fillojmë dikur, dhe nëse nuk dini asgjë fare, gjithashtu mund të filloni ta instaloni me mësimet tona dhe të mësoni në proces.

Shtë e këshillueshme të njihni HTML, CSS dhe nëse mund të dini më mirë disa programe. aq më shumë aq më mirë, PHP, Javascript, etj

Drupal 7 është shkruar në php dhe Javascript përveç bibliotekës JQuery dhe përdor MariaDB / MySQL ose PostgreSQL si bazë të dhënash

Drupal ose WordPress

Pyetja e madhe. E gjitha varet. Unë i përgjigjem asaj në Drupal vs WordPress që ka shumë për të shpjeguar.

Historia e Drupal

Drupal e krijoi atë në vitin 2000, Thahet Buytaert dhe Hans Snijder, dy kolegë nga Universiteti i Antwerp.

Çfarë është Druplicon

Druplicon është logoja ose nuska e Drupal dhe bazohet në një pikë ujë. Gjatë këtyre viteve të jetës ajo ka pësuar shumë ndryshime dhe evolucione.

Në faqen zyrtare të internetit mund të gjeni komplet mediatik i logove dhe banderolave si dhe disa udhëzues për përdorimin e tij.

Lini një koment