Motorët 775

motor DC 775

L Motorët 775 janë motorë me rrymë të drejtpërdrejtë përdoret në shumë projekte dhe që mendoj se janë shumë pak të njohura nga njerëzit.

Kur flasim për këto lloj motorësh, 775 i referohet madhësisë së motorit që është standarde. Në këtë mënyrë mund të gjejmë 775 të prodhuara nga marka të ndryshme, me tensione të ndryshme funksionimi dhe fuqi të ndryshme, me 1 grup kushinetash ose me dy. Por ajo që të gjithë respektojnë është madhësia e motorit.

Ideja ime ishte të blija 2 motorë të pastruar. Një nga 12V, me më pak çift rrotullues, por shumë revolucione që doja të përdorja për të bërë një ventilator dhe ai që shihni në imazh është një bishë 288W dhe shumë çift rrotullues, për ta provuar bëj një mini-kart për Vajza. Por ventilatori ishte jashtë stokut dhe vetëm ky më ka ardhur.

Video që më frymëzoi për ventilator

Kështu që unë jam duke folur për vitet 775 në përgjithësi dhe do të flas për projektet e mia personale.

Suscríbete në listën tonë korrekt

karakteristika të

hanpose 775 288W

Ata janë motorë me rrymë të drejtpërdrejtë, por me shumë fuqi dhe shumë çift rrotullues. Ata zakonisht punojnë midis 6 dhe 36 V, kjo varet nga ajo që bleni, diapazoni do të ndryshojë dhe mund të konsumojë deri në 10A, kështu që kini kujdes se ku e lidhni.

Përmasat e tij janë 66,7x 42 mm është madhësia e cilindrit të jashtëm, me një diametër 42 mm dhe një bosht 5 mm.

Ky aks zakonisht zgjat 17 mm, megjithëse kjo tashmë ndryshon në varësi të prodhuesit.

Sa i përket boshtit të daljes, mund ta blini atë rrethore ose në D në varësi të nevojave që keni në projektin tuaj.

Ka furçë dhe pa furça. Furçat pa furça janë më efikase, por mos harroni se duhet të përdorni një kontrollues për funksionimin e tyre, ndërsa me një motor me furça që aplikon tension do të funksionojë.

Ata janë motorë me shpejtësi të lartë, të cilët mund të shkojnë nga 12.000 rpm në 21.000 rpm.

Datasheet

motor i krehur për projekte dhe shpikje të panumërta

Gjeni fletën e të dhënave të modelit të prodhuesit tuaj, pasi nuk ka një fletë të vetme të dhënash për 775 sepse ato janë motorë të ndryshëm dhe secila markë në varësi do të ketë disa karakteristika dhe tension, fuqi, etj.

Po ju lë një shembull, por ajo që duhet të bëni është të kërkoni fletën e të dhënave të modelit që keni blerë. Aty do të shihni përveç dimensioneve të madhësisë së motorit, karakteristikat e tij teknike

Blerja ime është nga marka HANPOSE 775 Motor DC 12V 24V 80W 150W 288W Dhe siç mund ta shihni ne mund të zgjedhim nga 3 fuqi të ndryshme. Unë kam marrë 288W më të madhen

Model775
Diametri i boshtit5mm
Madhësia e vrimës së montimitM4
Vrima e montimit2
Fuqia motorike (W)Tensioni nominal (V)Rryma maksimale (A)Çift rrotullues maksimal (KG)Shpejtësia maksimale (RPM)
80W12
2480006A1.84000
150W12
241500012A3.27500
288W12
241200012A3.86000

Features:

 1. Dizajn i kushinetave dyshe.
 2. Me ventilator ftohës.
 3. Zhurmë e ulët, funksionim i qetë

Projekte që mund të bëjmë

çift ​​rrotullues i lartë dhe motor me fuqi 775

Nëse nuk i njihni do të befasoheni nga sasia e projekte dhe shpikje që mund të bëjmë me to. Këto janë zakonisht gjëra që kërkojnë çift rrotullues dhe energji.

Një që kam blerë për shembull është 288W

Unë lë një listë me ide

 • Blower
 • Pastrues vakumi
 • pompë uji
 • stërvitje
 • Karts, biçikleta elektrike, skuter dhe çdo lloj pajisje tjetër me rrota që ne duam të lëvizim
 • Sharrat

Ekziston një listë dëgjimi në YouTube kushtuar mjeteve të bëra me 775 motorë dhe tuba PVC dhe është e mahnitshme

një tjetër projekt që dua të bëj është një mini kart

Çfarë të shikoni nëse do të blini një 775

Sa modele motorësh do të dalin, shikoni këto gjëra

 • Nëse ka furça ose është pa furça
 • Tensioni i vlerësuar i funksionimit
 • Amperët që konsumon
 • Dyshja
 • Rpm
 • Nëse keni një lojë ose 2 topa vjedhjeje

Me këtë ju duhet të luani dhe të përshtatni motorin për atë që dëshironi të merrni. Keni nevojë për shumë çift rrotullues si një biçikletë elektrike që duhet të lëvizë shumë peshë ose shumë revolucione si një fshesë me korrent?

A keni një burim ose bateri që japin V dhe A të kërkuar pa problem?

Dëshironi një motor më efikas pa furça, i menaxhuar me një kontrollues, apo diçka më të papërpunuar që mund ta kontrolloni drejtpërdrejt duke modifikuar tensionin?

Gjëja në lidhje me lojërat mbajtëse nëse ato shkojnë 2 sepse është më e qëndrueshme

Ku t’i blini

Epo, ka shumë dyqane në internet ku mund t'i blini dhe çmimet nuk ndryshojnë shumë. Unë ju lë lidhje me Amazona, ebay, aliexpress y Bangood

Çmimi mesatar është midis 8 dhe 13 €.

Lini një koment