84, Rruga Charing Cross

84 Rruga Kryqëzuese e Sharingut (bleje) është një libër për adhuruesit e librit. Nga ato të vjetrat që i gjen në libraritë e vjetra dhe që mezi guxon t'i prekësh por ka diçka që të thërret. Ajo anë e errët e forcës libreril. Ajo tregon korrespondencën e autores së saj, Helene Hanff, me një librari të vogël në Londër, Marks & CO, të vendosur në atë adresë. Shumica e letrave dërguar një punëtori të dyqanit Frank Doel.

Me personalitete krejtësisht të ndryshme, kjo na lejon të shohim përmes kartave dhe kohës se si evoluon marrëdhënia midis tyre.

Letra e parë është dërguar në tetor 1949, e cila na vendos menjëherë pas periudhës së pasluftës së Luftës së Dytë Botërore dhe na tregon qytetin e Londrës me probleme furnizimi dhe shumë mungesa. Seenshtë parë qartë në bisedat me Frank dhe në gjithçka që ata vlerësojnë dhuratat e ushqimit që marrin.

Nuk është një roman, por një libër i zhanrit epistolare.

Megjithëse zakonisht shkoj te librat përmes shumë rekomandimeve, kryesisht nga interneti, kësaj here ishte ndryshe. Hyra në bibliotekë dhe ishte në raftin e librave të rekomanduar ose të sugjeruar, mbase të botuar. Duke parë atë tërhoqi vëmendjen time. Kam hyrë në Goodreads dhe të njohurit e mi në të cilët zakonisht pajtohem shumë në shijet që ata e kanë shënuar mirë. Kështu që e mora pa hezitim të mëtejshëm.

Libri më pëlqeu shumë, veçanërisht pasi nuk kisha kërkuar asgjë dhe nuk prisja absolutisht asgjë prej tij. Ka qenë një kënaqësi të zhytem në kërkimin e librave të çuditshëm dhe pëlqimet dhe dëshirat e autorit.

Intervistë me Helen Hanff në 1981

A e dini se ekziston një film i bazuar në librin i quajtur «Letra e fundit»? Filmi është i vitit 1987 dhe luan Anthony Hopkins.

Ekziston edhe një shfaqje që është një hit i vërtetë.

Koha për të thyer romancën

Imazhi me të cilin fillon artikulli korrespondon me librarinë Marks & Co. të vendosura siç mund ta imagjinoni në 84, Charing Cross Road. Kurioziteti dhe teknologjitë e reja më kanë shtyrë të vizitoj me Street View të Google Maps dhe të shoh se si është tani, dhe ajo që kam gjetur ka thyer të gjithë romantizmin që fytyrat e shkruara të vjetra kishin krijuar midis një lexuesi në New York dhe një librari në Londër. Diçka që sot me braktisjen e postave elektronike dhe epokës dixhitale dyshoj se do të përsëritet.
Sot mund të gjejmë një Mac Donalds. Nuk e di nëse kjo ishte vërtet e nevojshme për artikullin.

Vendndodhja aktuale në 84 Charing Cross Road ku ndodhet libraria Marks & CO Shikoni mirë dy fotot dhe shikoni se si është rritur pema në derë

84 librari me rrugë të ndara Marks Co

35 librat e përmendura nga Helene Hanff në 84, Charing Cross Road

Shtë një haraç për librat dhe letërsinë. Plotësoni atë kuriozitet që të gjithë duhet të shohim që njerëzit e tjerë lexojnë, së bashku me atmosferën e librarive të modës së vjetër, librat e vjetër dhe inkunabulën. Me siguri më ka pëlqyer të shoh vëllimet që kam kërkuar dhe (shumica) që nuk kisha dëgjuar kurrë.

Unë kam përpiluar të gjithë librat që citohen në vëllimin e letrave. Më pëlqen ta kem në dorë, ka disa që do të doja t'i hidhja një vështrim. Une shpresoj qe ti lexues, gjithashtu ju duket e dobishme.

Nga ata që përmenden në listë, unë jam shumë kurioz për esetë nga Hazlitt, Robert Louis Stevenson dhe Leigh Hunt, universiteti ideal i Newman, për të cilin unë tashmë kam shikuar në spanjisht dhe jam i sigurt që po kërkoj diçka nga John Henry .

Libra të përmendur

 1. Ese të Zgjedhura të Hazlitt
 2. Virginibus Puerisque dhe ese të tjera nga Robert Louis Stevenson
 3. Ese Leigh Hunt
 4. Bibla Latine (Vulgate Latine) (në vend të Biblës ata ju ofrojnë një Dhiatë të Re Latine dhe një Dhiatë të Re Greke)
 5. Biseda Imagjinare të Landor (Vëllimi II i Jetës dhe Veprave të Walter Savage Landor që përmban një dialog midis Ezopit dhe Rodopit)
 6. Oxford Antologji e Poezisë Angleze
 7. disa john henry
 8. Wyatt ose Johnson e duan librin me poezi, pa Keats ose Shelley
 9. Kolegji i Dreamndrrave të Newman
 10. Antologji e Q (Ai e citon atë në mënyrë të tillë edhe pse nuk e di se cilës punë i referohet)
 11. Ditari i Sam Pepys
 12. Gazetat Sir Roger de Coverley
 13. Ese të Chesterfield dhe Goldsmith
 14. Ese të Shekullit XNUMX të Anglishtes (Përmban Hilare Belloc)
 15. Bibla Grolier
 16. Jetët e Walton (Angler i plotë)
 17. Krenaria dhe paragjykimi nga Jane Austen
 18. Loeb Classics of Horace, Safo dhe Catullus
 19. Vlerësimet e teatrit dhe vlerësimet e muzikës së Shaw
 20. Antologji e adhuruesit të librit
 21. Tristram Shandy (e emëron por nuk jam i sigurt nëse është botim apo titull)
 22. Udhëtimi i De Tocqueville në Amerikë
 23. Katër Dialogët Sokratikë të Platonit
 24. Wind in the Willows nga Kenneth Grahame
 25. Ese nga Elia de Lamb
 26. Fjalori më i shkurtër i Oksfordit
 27. Loja e Johnson në Shekspirin
 28. Përrallat Canterbury të Chaucer's
 29. Poezi të plota dhe prozë të zgjedhura nga John Donne dhe poezi të plota nga William Blake
 30. Predikime të Plota nga John Donne
 31. Letërkëmbimi midis Bernard Shaw dhe Ellen Terry
 32. Kujtimet e Duc de Saint-Simon
 33. Lexuesi i Përbashkët i Virginia Woolf
 34. Ditari i një Zonje Vendore, nga EM Delafield
 35. James Madison Record Record i Konventës Kushtetuese, nga Letrat e T. Jefferson për J. Adams

Ai flet nënçmues për të

 • Beowulf (e cila nuk kërkon të lexojë, por flet për paragjykime për shkak të shoqes së saj)
 • Një shtëpi nuk është një shtëpi, nga Polly Adler
 • Fletë Muzike e lidhur Vokale
 • Mesia i Handelit
 • Pasioni i Bach sipas Shën Mateut
 • Dëgjo Corelli

A jeni kurioz për ndonjë në veçanti?

Nëse jeni një person i shqetësuar si ne dhe dëshironi të bashkëpunoni në mirëmbajtjen dhe përmirësimin e projektit, mund të bëni një donacion. Të gjitha paratë do të shkojnë për të blerë libra dhe materiale për të eksperimentuar dhe për të bërë mësime

Lini një koment