Ndërtoni një furrë diellore ose tenxhere diellore

Vera po arratis këtu në Spanjë dhe më është dashur shumë kohë për ta postuar këtë nyje. Unë do të doja ta vendosja në fillim të tij, ku është më lehtë të shohësh funksionimin e tij një furrë diellore. Të paktën shpresoj se njerëzit e Amerikës Latine që lexojnë blogun, mund të përfitojnë prej tij sepse mendoj se po hyjnë tani

Un furrë ose tenxhere diellore Ai përbëhet nga një "objekt" që përqendron rrezet e diellit të reflektuara në sipërfaqen e tij në një pikë. Në këtë mënyrë, një sasi e madhe e energjisë grumbullohet në një zonë të vogël, e cila është e mjaftueshme për të zierë ujë dhe për të gatuar.

bëni tenxhere diellore

Nëse nuk e keni parë kurrë një furrë diellore Unë e rekomandoj këtë faqe në versionet e saj Spanjolle dhe Angleze, pasi është më e mira që njoh deri tani për sa i përket tenxhere diellore do te thote. Eshte per Gatim diellor dhe Version spanjisht . Një tjetër faqe interesante për të vizituar është kjo wiki rreth tenxhereve diellore

Nëse i keni hedhur një vështrim edhe më lart, do të shihni se ka disa modele, shumica me forma parabolikeMeqenëse kjo sipërfaqe ka vetinë të reflektojë në një pikë të vetme rrezet, valët, etj. Që ndikojnë në sipërfaqen e saj, kjo veti është arsyeja pse përdoret në kohën e ndërtoni pjata satelitore.

planet e kuzhinës diellore

Unë ju lë disa modelet e tenxhereve diellore dhe planet e ndërtimit. Nga këto faqe në internet dhe ato të përmendura më sipër ju mund të filloni të ndërtoni pa asnjë lloj problemi dhe të krijoni modelet tuaja të reja.

 

Si të ndërtoni një tenxhere diellore

7 komente për "Ndërtoni një furrë diellore ose tenxhere diellore"

Lini një koment