Kubi i Rubikut 2 × 2 që do të ndërtohet nga fëmijët

Disa javë më parë, Davidi, një mësues i shkollës fillore, më shkroi duke më pyetur nëse mund t'i ndihmoja ata me Dizajni i kubit 2 × 2 për fëmijë.

Kubik 2x2 rubik

Ata donin të bënin një projekt matematikor për fëmijët rreth kubit të Rubikut . Unë menjëherë i dërgova sendet për të ndërtuar kube magnetike rubike me zare, 2 × 2 dhe 3 × 3 por nevojat e tyre ishin të ndryshme dhe ato erdhën me premisa të thjeshta.

  • Fëmijët 10 vjeç duhet të jenë në gjendje ta ndërtojnë atë, kështu që ne harrojmë për mjetet dhe proceset e hollësishme dhe të rrezikshme
  • dhe duhet të jetë i lirë, shumë i lirë

megjithëse gjithçka duhet thënë, ata donin vetëm një kub të manipulueshëm minimalisht.

Zgjidhja ime është kjo 2 × 2 Kub të Rubikut me karton dhe letër magnetike Dhe nëse bëni për një klasë, do të kushtojë 1,5 € për kub përafërsisht, nëse doni të bëni vetëm, shkoni deri në 3 € ose 4 €

Vazhdoni të lexoni

Si të krijoni një kub Rubik 2 × 2 me zare

Ata më kërkojnë me postë për ndërtimi i një kubi Rubik për një klasë të fëmijëve të moshës 10-11 vjeç.

Ndërsa po kërkoj një zgjidhje që ia vlen, unë ju lë këtë cSi të krijoni një kub magnetik 2 × 2 Rubik me zare.

Kubik rubik magnetik shtëpiak 2x2

Fatkeqësisht nuk ia vlen sepse është një zgjidhje shumë e shtrenjtë dhe duhet të përdorni mjete që nuk janë të përshtatshme për moshën e tyre, por ndoshta do të funksionojë për ju.

Për ju që keni ndjekur blogun për një kohë të gjatë, a kubi magnetik i rubikut të ngjashme por 3 × 3

Meqenëse në këtë rast ka vetëm 8 zare, ne nuk kemi një qendror që mund ta përdorim si bosht për të gjithë të tjerët, kështu që ajo që bëjmë është të prezantojmë një top çeliku që do të veprojë si një bashkim topi për të artikuluar lëvizjen i zareve.

Vazhdoni të lexoni