Si të ndryshoni adresën mac në ubuntu

Ndryshimi i MAC është një çështje e privatësisë. Ka arsye të ndryshme pse rekomandohet të ndryshoni MAC-në e pajisjes suaj. Një prej tyre është nëse do të lidheni me një rrjet publik ku ka më shumë përdorues të lidhur.

Mos harroni se MAC është një identifikues i harduerit fizik, i kartës suaj të rrjetit dhe është unik për kompjuterin tuaj.

Rekomandohet gjithmonë, për siguri, të ndryshoni MAC kur lidheni me një rrjet publik Wi-Fi ose një VPN.

Vazhdoni të lexoni

Si ta bëni laptopin të mos flejë kur ulni ekranin

Si të përdorni një laptop me kapak të mbyllur

Ka disa arsye për të dëshiruar laptopi ynë nuk ndryshon gjendjen kur ul ekranindmth vazhdon të punojë pa u fikur apo pa fjetur. Arsyeja kryesore është se ju do të përdorni laptopin tuaj si një kullë, duke lidhur një ekran të jashtëm dhe pajisje të tjera periferike si një tastierë USB dhe maus.

Këtë verë për të punuar kam preferuar të lidh monitorin Benq LED që shihni në imazh, i cili është më i madh dhe duket shumë më i mirë se TFT i Dell XPS 15 tim të vjetër që është 12 ose 13 vjeç dhe më duhej ta konfiguroja. Nuk është e vështirë, por duke qenë se nuk shfaqet në menynë e konfigurimit, duhet ta bëni duke redaktuar një skedar.

Vazhdoni të lexoni

Si të shihni IP-në në Linux

si ta njoh ip-në time në linux

Tema e njohjes ose zbulimit të IP-së që kemi është diçka e përsëritur. Le të shohim se si ta bëjmë atë në një pajisje Linux.

Në këtë artikull do t'ju mësoj se si të kontrolloni IP-në publike në shfletues, me tastierë dhe si ta merrni dhe ta ruani në skriptet tona .sh me BASH

Përveç kësaj, ne do të shohim gjithashtu se si të kontrollojmë IP-në tonë private dhe ndryshimin midis të dyve.

Vazhdoni të lexoni

Scratch për Linux (Scratux Ubuntu)

Alternativat gërvishtëse për linux

Unë filloj të luaj Zeroja dhe e shoh me neveri se ekzistojne aplikacione desktop për Windows, MacOS, ChromeOS dhe aplikacionin Android por nuk ka asnjë aplikacion zyrtar për Linux.

Kishte një aplikacion për Linux dhe ata e ndërprenë atë. Mesazhi juaj tani është

Për momentin, aplikacioni Scratch nuk është i pajtueshëm me Linux. Ne po punojmë me kontribuesit dhe komunitetin me burim të hapur për të gjetur një mënyrë që Scratch të punojë në Linux në të ardhmen. Qëndroni të informuar!

Është e vërtetë që versioni online mund të përdoret nga shfletuesi. Por më pëlqejnë aplikacionet desktop sepse ato kanë avantazhin që ne mund të vazhdojmë t'i përdorim edhe pa lidhje interneti dhe që nëse duam të përqendrohemi në detyrë, mund ta mbyllim shfletuesin me mijëra skeda të tjera, gjë që është gjithmonë një burim shpërqendrimi. .

Vazhdoni të lexoni

Si të ekzekutoni skedarët .py

si të ekzekutoni skedarët .py me kodin Python

L skedarët me një shtesë .py përmbajnë kodin e gjuhës programuese Python. Në këtë mënyrë kur ekzekutoni skedarin ekzekutohet sekuenca e kodit.

Ndryshe nga a skedari .sh i cili ekzekuton instruksionet që çdo sistem Linux mund të ekzekutojë, që një skedar .py të funksionojë duhet të instaloni Python.

Kjo është gjëja e parë që duhet të bëni nëse doni të filloni të mësoni të programoni me Python.

Vazhdoni të lexoni

Si të shtoni filigranë shpejt dhe me shumicë

shtoni filigranë shpejt dhe me shumicë

Kjo është metoda që unë përdor aktualisht shtoni filigranë ose filigranë në imazhet e blogut. Zakonisht kam mjaft foto për artikuj dhe me këtë skript bash shtoj filigranin në 2 ose 3 sekonda.

Pak kohë më parë kam përdorur GIMP për redaktim masiv. Ky opsion, i cili ne pamë në blog ende e vlefshme, por kjo më duket shumë më e shpejtë dhe siç them është ajo që po përdor tani.

Kjo metodë është ideale edhe për fotografët që duhet t'u kalojnë klientëve imazhe të shënuara, pasi në pak sekonda i keni ato të përpunuara.

Sigurisht, është një zgjidhje për përdoruesit e Linux, unë jam duke përdorur Ubuntu. Tani po ju lë skenarin dhe një shpjegim hap pas hapi në mënyrë që jo vetëm ta përdorni, por edhe të kuptoni se çfarë bën dhe të filloni të mësoni BASH. Ka vetëm 8 rreshta.

Vazhdoni të lexoni

Si të lundrojmë me IP të vendit që duam me TOR

lundrojmë me tor nëpër vendin që duam

Ndonjëherë ne duam të lundrojmë duke pretenduar se jemi në një vend të caktuar, domethënë, duke fshehur IP-në tonë të vërtetë dhe duke përdorur një tjetër nga vendi që ne zgjedhim.

Ne mund të dëshirojmë ta bëjmë këtë për shumë arsye:

 • shfletoni në mënyrë anonime,
 • shërbime që ofrohen vetëm nëse lundroni nga një vend i caktuar,
 • ofron kur punësoni shërbime,
 • kontrolloni se si funksionon një faqe në internet që përmban elementë të vendosur në vendndodhje.

Në rastin tim ishte opsioni i fundit. Pas zbatimit të disa shtojcave në një faqe në internet të WordPress, unë duhej të kontrolloja nëse ato shfaqnin të dhënat në mënyrë korrekte për përdoruesit në secilin vend.

Vazhdoni të lexoni

Si të ekzekutoni skedarët .sh

si të ekzekutohet skedari sh
Zbuloni se si ta përdorni me terminal dhe klikoni dy herë

L skedarët me shtrirje .sh janë skedarë që përmbajnë skripte, komanda në gjuhën bash, e cila ekzekutohet në Linux. SH është një shell Linux që i tregon kompjuterit çfarë të bëjë.

Në një farë mënyre mund të themi se do të ishte e krahasueshme me Windows .exe.

Ka mënyra të ndryshme për ta drejtuar atë. Do të shpjegoj 2. Njëri me terminalin dhe tjetri me ndërfaqen grafike, domethënë me miun, që kur të klikosh dy herë ekzekutohet. Ju mund ta shihni në video dhe më poshtë është hap pas hapi për ata që preferojnë mësime tradicionale.

Vazhdoni të lexoni

Rikuperimi i një kompjuteri të vjetër Linux

kompjuteri u gjallërua falë një shpërndarje të lehtë Linux

Unë vazhdoj me Riparimet e PC dhe veglave edhe pse kjo në vetvete nuk mund të konsiderohet një riparim. Por është diçka që sa herë më kërkojnë më shumë. Vendos disa sistem operativ që i bën ata të punojnë në kompjuterë me pajisje të vjetra ose më të vjetra.

Dhe megjithëse ju tregoj pak për vendimet që kam marrë në këtë rast specifik, ato mund të shtrihen shumë më tepër. Do të përpiqem të azhurnoj dhe të lë atë që kam bërë sa herë që paraqitet çështja.

Ndiqni serinë e artikujve për riparimin e kompjuterit. Gjëra të zakonshme që çdokush mund të rregullojë në shtëpinë tonë si kur kompjuteri ndizet por nuk shihni asgjë në ekran.

Vazhdoni të lexoni

Tutorial Anaconda: Çfarë është, si ta instaloni dhe si ta përdorni

Anaconda Data Science, big data dhe pytho, shpërndarja R

Në këtë artikull lë një Udhëzuesi i instalimit të Anaconda dhe si të përdorni menaxherin tuaj të paketës Conda. Me këtë ne mund të krijojmë mjedise zhvillimi për python dhe R me bibliotekat që duam. Shumë interesante për të filluar ngatërrimin me Mësimin Makiner, analizën e të dhënave dhe programimin me Python.

Anaconda është një shpërndarje falas dhe me burim të hapur të gjuhëve programuese Python dhe R të përdorura gjerësisht në informatikë shkencore (Data ScienceData Science, Machine Learning, Science, Engineering, analytics parashikuese, Big Data, etj).

Instalon një numër të madh aplikacionesh të përdorura gjerësisht në këto disiplina njëherësh, në vend që t'i instalojë ato një nga një. . Më shumë se 1400 dhe ato janë më të përdorurat në këto disiplina. Disa shembuj

 • Me gunga
 • Pandas
 • Rrjedhja e tensionit
 • H20.ai
 • Qeshur
 • Jupiteri
 • Pult
 • OpenCV
 • matplotLib

Vazhdoni të lexoni