Ndërtimi i një motori shtëpie me avull

Përmes Modelimit Argjentinas
Kam gjetur këto udhëzime se si të ndërtojmë një motor të thjeshtë me avull që funksionon mjaft mirë.

Pjesë motorike:

  • Pistoni është kthyer në një vidë bronzi
  • Cilindri prej bronzi me një copë që përdoret në gazin gjashtëkëndor (një nga banesat që përdor si valvul motorri) të kokës së cilindrit përdor një monedhë bakri të bashkuar me kallaj
  • Përdorni një pjesë të ftohësit të aluminit si një kryqëzim midis kornizës së cilindrit dhe mbajtëses së cilindrit.
  • Një copë bronzi tashmë e përfunduar me katër fytyra që e nxjerr atë nga një bllok terminal elektrik është pjesa që mbështet cilindrin dhe është e ngarkuar të ushqejë cilindrin me avull
  • Një çelës që unë e heq nga një bombol gazi për kondicionimin e ajrit si një kullë për kazan të cilën do ta kontrolloj me një ndihmës.

Shihni artikullin e plotë


Vazhdoni të lexoni

Eolipíla ose Eolus i Heronit

La Eolipilla ose Eolus i Heronit konsiderohet si motori i parë i nxehtësisë në histori.

Shpikësi i tij ishte inxhinier dhe matematikan grek Heroni i Aleksandrisë (Plaku) nga shekulli I pas Krishtit Heroni konsiderohet si një nga shpikësit më të mëdhenj të të gjithë antikitetit, studimet dhe veprat e tij janë përfaqësuese të epokës helenistike.

Nga shpikjet e tij më të njohura janë Shatërvani i Heronit dhe Eolipila (aelópilo ose aélópila) për të cilat do të flasim më tej. Përveç studimeve të shumta në matematikë, optikë dhe pneumatikë, shpikës i të cilave ai ishte.

eolipila ose eol heron

La Aeolipila, Isshtë formuar nga një sferë e zbrazët nga e cila dalin dy tuba të lakuar përmes të cilave del avulli i ujit dhe e bën atë të rrotullohet.

Vazhdoni të lexoni