Si të dallojmë ndryshimin midis swift, dallëndysheve dhe aeroplanëve

dallojnë, swift, aeroplanët dhe dallëndyshet

Swift, dallëndyshet dhe aeroplanët Ata janë 3 zogj shumë të zakonshëm në qytetet tona dhe që pavarësisht se jetojnë me ta, njerëzit i ngatërrojnë ata dhe nuk janë në gjendje t'i identifikojnë.

Ne do të lëmë një manual të plotë me të gjitha truket dhe aspektet në të cilat duhet të kërkojmë një njohje të mirë.

LSwift-et janë shumë më të lehta për tu identifikuarMidis aeroplanëve dhe dallëndysheve do të duhet të shikojmë pak më shumë, por ju do të shihni se si është shumë e thjeshtë.

Dallëndyshet dhe aeroplanët janë Hurindinidae të familjes Hirundinidae ndërsa swift janë afida familjare Apodidae që do të thotë fjalë për fjalë pa këmbë.

Nëse doni të dini më shumë për secilin prej tyre, kemi skedarët individualë. Çdo herë me më shumë të dhëna, foto dhe kuriozitete

Ne mund t'i dallojmë ato në 3 mënyra të ndryshme.

 1. Vizualisht
 2. Për fole
 3. Duke kënduar

Vizualisht (siluetë dhe fluturim)

Këtu mund të dallojmë edhe dy faktorë të tjerë: morfologjinë e zogut dhe formën e vlerës.

Morfologjia dhe silueta

Duke parë imazhet duket se është shumë e thjeshtë, por kur ato janë në fluturim nuk është aq e thjeshtë, sidomos midis avionëve dhe dallëndysheve. Swift-et janë të lehta për tu identifikuar.

Shpejtë:

 • Isshtë më i madhi deri tani ka një krah krahësh prej 40 - 44cm
 • është e errët (flasim për shitjen e përbashkët)
 • ka krahë në formë koshi

Aeroplani i përbashkët:

 • gungë e bardhë e pastër
 • bishti nuk ka pendë të gjata me pirun

Dallëndyshe:

 • krahë të gjatë, me majë
 • dhe posaçërisht bishti i pirun me rektrika të zgjatura dhe të holla me tela

Mënyra e fluturimit

3 zogjtë mund t’i dallojmë nga mënyra e tyre e fluturimit. Por nga të gjitha mënyrat që përmend unë mendoj se kjo është më e vështira për fillestarin. Shtë e vërtetë që një herë i kemi identifikuar mirë 3 speciet. Mënyra e fluturimit na lejon të bëjmë dallimin midis Aeroplanëve dhe dallëndysheve, unë nuk vendos swift në të njëjtën çantë për shkak të tre ato dallohen më lehtë. Ne gjithmonë do të kemi dyshime nëse kemi parë një aeroplan apo një dallëndyshe.

Swift:

Rrahje flakëruese, alternimi i krahëve dhe më pas rrëshqitje të shkëlqyera me shpejtësi të lartë. Të shikosh një mizë të shpejtë është si të shikosh një fluturim fanatik me shpejtësi.

Aeroplanët:

Aeroplanë të gjatë me krahë të drejtë dhe shpejtësi të ngadaltë në kthesa

Dallëndyshet:

Fluturim i shpejtë dhe i fuqishëm me rrahje krahësh të prera, me rrëshqitje shumë më të shkurtër se avioni. Likeshtë si të hidhesh në ajër, të lëkundesh në mes të fluturimit

Për fole

fole të shpejta në vrimat në murin e kalasë

Swiftët folezojnë në vrima në mure, mure, shkëmbinj, etj. Pra, nëse shihni një prej këtyre formacioneve të baltës nën një ballkon, mund të jeni i sigurt se NUK është i shpejtë.

foleja e dallëndyshes

Dallëndyshet e bëjnë folenë e tyre nga argjila, ajo dallohet nga forma e një filxhani, është e hapur në majë

Ndërsa avionët bëjnë një fole balte në formë vezake me një vrimë të vetme hyrje-dalje

Duke kënduar

Shumë herë nuk i shohim këta zogj të kalojnë por i dëgjojmë duke u kënaqur në ajër. Secila ka këngën e vet karakteristike dhe me anë të saj ne mund të dallojmë se çfarë specie është.

Më unike është ajo e swift, e cila gjithashtu ndërsa fluturojnë në një grup me shpejtësi të plotë është një tingull shumë goditës.

Kënga e Shpejtësisë

Ulërima të tërbuara, monotone, rezonante

Carlos W., XC466673. Mund të shikohet në www.xeno-canto.org/466673.

Kënga e dallëndyshes

Lëshon gaz të gëzuar dhe depërtues vi»Kjo përsëritet 2 herë. Ata shpallin praninë e maceve me një siflitt dhe zogj grabitqarë me shkrep-shkul


Karl-Birger Strann, XC443771. Mund të shikohet në www.xeno-canto.org/443771.

Kënga e avionit të përbashkët

Jens Kirkeby, XC381988. Mund të shikohet në www.xeno-canto.org/381988.

Dallime të tjera

Dallime të tjera në këto zogj që zakonisht i vendosim në të njëjtin grup. Ju do të shihni se swift-et janë bërë nga një pastë tjetër

Swift

Një kuriozitet që tërheq vëmendjen time është që të tre speciet migrojnë në gjatësi të ndryshme.

 • Swift me 2000 me lartesi

Lini një koment