Leopold dhe Rudolf Blaschka dhe koleksioni i tyre i qelqit Marine Life

Koleksioni ivda marina nga Blaschka
Foto e Guido Mocafico

Leopold dhe djali i tij Rudolf Blaschka krijuan modele zoologjike të bëra në shekullin e XNUMX-të për përdorim shkencor, të bëra nga qelqi bohem.

Është një nga ato objekte që mund të jetë në çdo kabinet kurioziteti dhe që do të doja ta kisha.

Ata bënë 2 koleksione: Jeta Detare mbi kafshët jovertebrore detare dhe një "herbarium" me specie bimore për Universitetin e Harvardit.

Vazhdoni të lexoni

ujësjellësit romakë

Ujësjellësit romakë dhe ndërtimi i tyre

Në këtë artikull do të gjeni shumë informacione për ujësjellësit romakë, si u ndërtuan, si u zgjodh burimi i origjinës, si u zgjodh rruga, etj, etj. Këto janë shënime të marra nga dy kapitujt në vazhdim ujësjellësit e serisë Romake të Inxhinierisë dhe burime të tjera që i lë në fund.

Kur shumë njerëz flasin për ujësjellësit, mendojnë për harqe, si ato të ujësjellësit Segovia, por kjo është vetëm një pjesë e tij. Ujësjellësi është i gjithë kanalizimi nga burimi ose burimi i origjinës deri në qytetin e destinacionit dhe në këtë udhëtim uji përçohet përmes kanaleve të ndryshme, nga gypat e plumbit të groposur, tubacionet shkëmbore me gjuhëz, kanalet, tunelet shkëmbore, nga ana e përmbysur. sifone, dekantera, shperndares ne harqe, gjithcka eshte pjese e nje pune te madhe te inxhinierise hidraulike.

Elementet kryesore

Romakët gjithmonë kërkonin burime të cilësisë dhe rrjedhës së madhe. Ata kurrë nuk i furnizonin qytetet me ujë nga lumenjtë apo kënetat, por nga burimet më të mira, duke sjellë ujë nga ku duhej.

Vazhdoni të lexoni

Si të konfiguroni ruterin TP-Link dhe kartën DIGI

router tp-link mr600 me kartë Digi

Prej disa vitesh kam nevojë për WIFI në një zonë me mbulim të vogël, ku nuk arrin asnjë kabllo, pa fibër apo ndonjë gjë tjetër. Nuk e mbulojnë as kompanitë e zonës me teknologjinë WiMax, ndaj kam disa vite që jam me router Orange 4G. Nuk mora shumë bandwidth, vetëm 3 -5 Mb por kjo funksionoi për mua. Këtë vit nuk i kaloi 200 Kb kështu që më duhej të kërkoja opsione.

Pasi provova disa karta njohjeje. Kompania që funksionon më mirë për mua është DIGI dhe për të përdorur mbulimin e saj 4G kam krahasuar një ruter 4g, Tp-link Archer MR600 dhe rezultatet pas një konfigurimi të vogël kanë qenë shumë të mira, duke arritur 15 deri në 20 Mb shkarkim.

Vazhdoni të lexoni

Si të krijoni alarme në Wallapop

Kjo është një truk i thjeshtë, konfigurim vërtet i bukur, i aplikacionit tonë Wallapop për të na njoftuar kur shfaqet një produkt i ri që po kërkojmë. Në këtë mënyrë nuk do të duhet të hyjmë gjithmonë dhe të kërkojmë atë që është e re.

Thjesht Ne krijojmë sinjalizimet që na duhen dhe do të na dërgojë njoftime.trillime kur postojnë një produkt të ri që plotëson karakteristikat që kemi zgjedhur në filtra.

Një shembull i qartë është kërkimi i një Nintendo Switch. Ne mund ta bëjmë Wallapop të na njoftojë me një njoftim kur dikush shet një Nintendo Switch, deri në një çmim të caktuar, me një filtër distancë, etj.

Vazhdoni të lexoni

Muzeu i Shkencave Natyrore El Carmen de Onda

Më 3 gusht vizituam Museo del Carmen de Onda. Një muze i shkencave natyrore që me siguri do të zgjojë interesin e anëtarëve më të rinj të familjes. Është ideale për të bërë një vizitë që do të zgjasë rreth 2 orë dhe që kushton 5 € për person ose për të organizuar ekskursione shkollore.

Nëse jeni në zonë, mund të vizitoni muzeun dhe Shpellat e San José të Vall d'Uixó.

Vazhdoni të lexoni

Vizitë në shpellat e San José dhe qytetit Iberian

Më 14 gusht e bëmë këtë vizitë me vajzat. Edhe pse destinacioni më i njohur janë lSi Cuevas de San José me lumin e tij nëntokësor, 200 metra lart nga mali ju keni vendin e qytetit Iberian-Romak, e cila është një pasuri me interes kulturor. Pra, është ideale të bëni një vizitë të përbashkët. Sigurisht, për qytetin ju rekomandoj të shkoni me një udhëzues nëse doni të zbuloni diçka.

Spectacshtë spektakolare të shkosh me ose pa fëmijë dhe ideale të shkosh me ta, ata lihen me gojë hapur gjatë gjithë udhëtimit 40-minutësh dhe më pas na lejon t'u shpjegojmë shumë gjëra atyre.

Në shpella ata nuk lejojnë marrjen e fotografive, përveçse në një pikë të caktuar dhe ne i bëjmë ato pa blic. Kështu që unë lë vetëm 2 fotografi të miat dhe pjesën tjetër e kam marrë nga faqja zyrtare e internetit.

Vazhdoni të lexoni

Nxehtësia e shtëpisë, klima dhe ajri i kondicionuar

Klima, nxehtësia dhe kondicionerët shtëpiak

Ky postim lindi si rezultat i artikullit Shumë nxehtë për të jetuar botuar në National Geographic në korrik 2021 dhe shkruar nga Elizabeth Royte, ku mund të shihni problemet që shkakton nxehtësia e tepërt tek njerëzit dhe trupat e tyre, problemin e rritjes së temperaturave në Tokë dhe teknologjinë e ajrit të kondicionuar dhe si ta përmirësoni atë.

Ka një problem serioz. Për të luftuar temperaturat e larta dhe efektet e tyre ne kemi nevojë për ftohje. Por konsumon një sasi të madhe të energjisë elektrike dhe gjithnjë e më shumë njerëz, veçanërisht në zonat e varfra, do të kenë nevojë për të.

Siç e shihni në pjesën e problemit, të dhënat janë monstruoze. Tashmë ka nisma për të gjetur mënyra të reja për të ftohur dhe përmirësuar efikasitetin e pajisjeve në dispozicion. Nëse jeni duke kërkuar një projekt të ri për t’iu përkushtuar, ky mund të ndihmojë shumë njerëz.

Një temë e ngjashme e diskutuar në Ikkaro ishte ndërtimi i një frigorifer që punon pa energji elektrike.

Vazhdoni të lexoni

Liqenet e mëdha të Amerikës së Veriut

liqeni superior, nga liqenet e mëdhenj të Amerikës së Veriut

Ky artikull janë shënime të marra Liqenet e Mëdha të Amerikës së Veriut, një formë kolosale e tokës që më ka magjepsur. Shënimet janë marrë nga një artikull nga dhe nga dokumentari i National Geographic, unë e lë bibliografinë në fund.

Shpresoj të kënaqeni dhe t'i gjeni të dobishme të gjitha datat që lë. Tani kur të lexoj për indianët vendas që banonin në këtë zonë, unë do të jem në gjendje të kuptoj pafundësinë e saj.

Novela dhe ese për të cilat kemi biseduar në blog dhe janë vendosur në Comanche Vendas të Amerikës së Veriut dhe Kali i çmendur dhe tufa

Vazhdoni të lexoni

Temat e reja dhe drejtimi i ri i uebit

Drejtim i ri dhe tema të reja për ueb

Tani po. Shtë ndryshimi më i madh në Ikkaro në 12 vjet. Dhe shiko, unë kam bërë gjëra në ueb dhe në ueb. Pas shumë mendimesh, kam vendosur ta shndërroj Ikkaro në një faqe më personale personale. Deri më tani gjithçka që botova kaloi një filtër. Gjithçka ishte e lidhur ngushtë. Tani do të shfaqen disa gjëra që mund të devijojnë nga rruga e zakonshme. Por unë e di që aq e rëndësishme sa tema e zgjedhur është qasja, mënyra e prezantimit të saj dhe qëndrueshmëria me pjesën tjetër të internetit.

Unë dua që rrjeti të mos jetë një qëllim, por ta përdor atë si një mjet, si një mjet. Dua të ndaloj së postuari gjërat e mbaruara sapo të filloj ta përdor për të mbledhur informacione për gjërat që duhet të bëj. Për idetë që lindin, për testet që dështojnë.

Pse nuk do të tregoj një përvojë ose një bisedë që kam pasur me dikë nëse kam nxjerrë gjëra interesante? Që nga momenti kur e bëj Ikkaro faqen time të vetme personale, i gjithë konteksti ndryshon. Unë do të fitoj në argëtim.

Në fund të fundit ne jemi gjithçka që bëjmë, gjithçka që na ndodh dhe na intereson dhe është mirë ta reflektojmë këtu. Unë tashmë kam unifikuar disa faqe në internet dhe tema që kisha shpërndarë dhe që janë integruar tashmë në Ikkaro.

Vazhdoni të lexoni