Si të merrni nxehtësinë magjike (e njohur keq si akulli i thatë)


Ne e redaktojmë artikullin për të sqaruar se si ata kanë thënë në komente se ky nuk është akull i thatë pasi gjendet në internet. në fund të artikullit lëmë përkufizimin e akullit të thatë

Me siguri shumë prej jush kanë parë çantat për t'u ngrohur që mbajnë shumë atletë që mbajnë një disk brenda. Ju i godisni ato, materiali ngurtësohet dhe nxehtësia lirohet.

Kjo njihet si Akull i thatë dhe gjithashtu si Nxehtësia magjike o Akull i nxehtë.

 

merrni akull të nxehtë magjik të thatë

Isshtë një zgjidhje e mbingopur e acetat natriumi në ujë. Kjo është shumë e lehtë për tu marrë përmes uthullës dhe bikarbonatit të natriumit, substanca që të gjithë i kanë në shtëpi.

Për të bërë acetat natriumi mbani në mend këto përmasa. 84 gram bikarbonat natriumi reagojnë me 750 ml uthull 8% për të formuar 82 gram acetat natriumi në ujë, të cilin më pas duhet ta përsosim për të arritur një përqendrim më të lartë ose për ta ndarë plotësisht acetatin.

Pasi të kemi acetat natriumiNe duhet ta krijojmë zgjidhjen dhe pastaj ta ftohim siç shpjegon videoja.

E mira e gjithë kësaj është që mund të ripërdoret pa pushim, vetëm zierja e qeses që përmban solucionin dhe ftohja e saj përsëri në frigorifer.

Më shumë informacion:

Pas sqarimeve në lidhje me akull i thatë ne lëmë përkufizimin e akullit të thatë që partneri ynë na ka lënë thelbi

Përshëndetje miq:

Është quajtur akull i thatë në CO2 në gjendje
i ngurtë, sepse kalon drejtpërdrejt nga një gjendje e ngurtë në një gjendje të gaztë, pa
kalojnë nëpër gjendje të lëngët (prandaj nofka është e thatë). Procesi
i quajtur lartësim. Emri i akullit e pranon atë, jo vetëm sepse
është në gjendje të ngurtë, por sepse është e ftohtë, aq e ftohtë sa digjet, -78ºC.
Ju mund të gjeni acetat natriumi të trehidratuar në dyqanet e kimikateve.

77 komente në "Si të merrni nxehtësinë magjike (e njohur keq si akulli i thatë)"

 1. Ma i referohej djaloshit që thotë se acetati i natriumit është uthull plus bikarbonat natriumi, sepse nuk është ashtu ... reagimi i kësaj i jep acetatit më shumë CO2 dhe nëse nuk jepni sasinë e saktë, mund të keni mbi uthull, kështu që duhet ta ndani që të keni acetat

  përgjigje
 2. Por ai lloj akulli, akulli -78 gradë, do të ishte i rrezikshëm për tu trajtuar ose cilat masa paraprake duhen marrë? E them këtë sepse ka nga ata që e rekomandojnë kur nuk keni frigorifer për të ruajtur më mirë ushqimin, por është i rrezikshëm dhe sa kohë duhet të shkrihet?

  një përshëndetje

  përgjigje
 3. Përshëndetje,

  kontrolloni postimin, do të shihni se ajo që shihni në video nuk është akull, dhe aq më pak në -78º, por acetat natriumi i mbipopulluar.

  ajo që ndodh është që njerëzit e quajnë akull të thatë.

  Një përshëndetje

  përgjigje
 4. por si rafinohet përzierja e uthullës dhe sodës ???? Në mënyrë që të merrni acetat natriumi dhe më pas ta përzieni me ujë ????? dhe një gjë më shumë 80 gr. e acetatit qe ata qedan me sa uje i bashkoj ???

  përgjigje
 5. ok e kuptoj vella. Ch3cooh plus bikarbonat më prodhon ch3coona, por duke marrë parasysh faktorin e dozimit të acidit acetik. më shumë të acetatit. Nuk mund të them se nga ato 84 gramë marr 82 gram acetat. tani unë mund t'i ndaj ato duke filtruar atë kripë të parë. Gjëja është, unë marr kaq shumë sepse uthulla vjen me 5% P / V, dua të them. Nuk jam vërtet i sigurt se po marr acetat natriumi 100%.

  përgjigje
 6. janë 250 ml ujë dhe 250 ml acetat natriumi në të njëjtin njehsor, uji duhet të vlojë, pastaj shtoni acetat, atëherë duhet të tretet plotësisht dhe shpejt nëse nuk ngrin për momentin, atëherë vendoset në frigorifer vetëm derisa të hele, koha nuk është e nevojshme, ajo që funksionon është ta prekësh atë, dhe tashmë, në shkollën time ne e bëmë atë dhe patëm një projekt të shkëlqyeshëm !!!!!

  përgjigje
 7. vëlla e kuptoj mirë por kjo është dyshimi që thotë teksti për të bashkuar acidin acetik në uthull plus bikarbonat natriumi. për të marrë acetat natriumi të pastër mund të blija pentahidrat acetat natriumi ... por dua ta marr nga uthulla, e kuptoj nëse ch3cooh + NaHCo3 ——- Ch3CooNa + Co2 + H2O është thelbësore, por si e merrni atë acetat. nëse acidi acetik do të shoqërohet me një faktor prej 1,8 × 10 (-5). Mund ta ndaj me filtrim. atje do të marr acetat dhe bikarbonat, mendoj se nuk është kjo ideja. Ose ajo që ju mendoni është të blini një tenxhere me acetat natriumi. dhe kjo eshte. Përziejeni atë me ujë dhe shijoni. Më tërheq vëmendjen që e vë acetatin sikur të ishte lëng. , dhe kjo është një kripë. nëse nuk e keni blerë atë që ata shesin di ose pentahydrt? A mund të më shpjegoni se si e keni bërë apo nëse keni blerë vetëm reagens dhe e keni bërë përzierjen me ujë të nxehtë dhe të ftohtë. Faleminderit

  përgjigje
 8. Coolshtë mirë, por ajo që unë nuk e kuptoj është se si përzierja e uthullës dhe bikarbonatit të natriumit bëhet pluhur dhe sa kohë duhet të jetë në frigorifer?

  Më duhet për një projekt në shkollë, të lutem më ndihmo ...

  përgjigje
 9. për të marrë acetat natriumi thjesht duhet të shkoni në një dyqan që shet produkte kimike
  për shembull në zhgënjimin në rrugë 22 në Madrid
  reagimi i uthullës me bikarbonat gjithashtu e prodhon atë, por, edhe pse nuk e kam bërë vetë, unë dyshoj se procesi i marrjes së kripës (nga acetati) pas reagimit të të dyve është disi më i ndërlikuar ... Unë mendoj është më e lehtë sesa ta blini direkt ... Nuk mendoj se është shumë e shtrenjtë

  përgjigje
 10. Nuk e kuptoj mirë se çfarë kuptoni duke rafinuar acetat natriumi.
  dhe doja të dija se si mund ta përsos atë?

  Ai përgjigjet se unë dua të bëj «akullin e thatë» ose akullin e nxehtë ose nxehtësinë magjike

  grax nga tani !!!!!! :) :) :)

  përgjigje
 11. Përshëndetje, si jeni? Unë ju them se ajo funksionoi në mënyrë të përsosur për mua, unë nuk kam marrë acetat natriumi sepse në Kolumbi kontrollohet nga narkotikët dhe ata nuk e shesin atë, unë duhej ta bëja me uthull dhe funksionon njësoj.
  Së pari, uthulla përzihet me sodën e bukës dhe pasi të reagojë plotësisht, e vendosni të ziejë në mënyrë që uji të avullojë dhe acetati të mbetet, procesi është vonuar, por funksionon, këtu nuk kam marrë 8% uthull por kam përdorur 5% 1200 cc me 84 gram bikarbonat që duhet të lihet përafërsisht. 65 gram acetat që duhet të përzihet me 65 gram ujë të vluar dhe më pas të vendoset në frigorifer është e lehtë dhe funksionon.

  përgjigje
 12. Nëse vendos të njëjtën sasi të ujit dhe pluhurit të acetatit, për sa kohë duhet ta tret në ujë, a mund të më japësh një sasi të përafërt dhe sa në frigorifer mund të më japësh një vlerësim sepse kam një panair të shkencës dhe Unë kisha provuar por nuk më doli

  përgjigje

Lini një koment