Si të harkoni një rrotë biçikletë

Do ta shohim si të bëhet një hark me buzë të një rrote biçikletë. Në parim nuk do të jetë një hark shumë i fuqishëm, por është e nevojshme të jeni në gjendje ta përdorni atë në një distancë prej rreth 20 metrash, dhe të jeni në gjendje të argëtoheni me një objektiv. 

Harku i bërë nga një timon biçikletash i akorduar

Si fëmijë unë Unë kam bërë dhjetëra harqe, me të gjitha llojet e degëve, drurit dhe plastikës. Përdorimi i litarëve, tubave të biçikletave, etj. Por kurrë nuk më kishte shkuar në mendje të bëja një hark në këtë mënyrë. Dhe unë kam një rrotë të vjetër me të cilën unë tashmë e di se çfarë bën.

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një katapultë Trebuchet të bërë në shtëpi

Sigurisht që ju pëlqen katapulta, të gjithë i pëlqejnë :) Dhe nëse mund t'i bëjmë më të mëdha, më mirë sesa më mirë.

Kjo që shihni në imazh është një katapultë trebuchet. Ka me qindra mënyrat për ta bërë këtë katapultë. Nga modelet gjigande, si një armë e lashtë sulmuese mesjetare e kalasë te modelet e vogla dhe super shtëpiake

si të bëjmë një katapultë trebuchet

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një majë kristali shigjete

Teoria është shumë e thjeshtë, megjithëse mendoj se në praktikë do të jetë mjaft e komplikuar.

Kjo teknikë na kujton mënyrën gdhend gurë për të marrë majat e shigjetave në parahistori. Dhe është shumë e ngjashme me imazhin që na tregon a shigjeta obsidiane e quajtur xham vullkanik.

si për të bërë një majë shigjete

Përfitoni nga kthesat në bazën e shisheve të qelqit për formën e Arrowhead. Ju nuk duhet të zgjidhni shishet me baza as shumë konkave, as shumë konvekse.

Vazhdoni të lexoni

Armë zyre

Në këtë artikull ne do të flasim për krijimin armë zyre u Armë zyre. Armë që mund të krijohen me sende të zakonshme zyre, kapëse letre, shirita gome, lapsa, mprehësa lapsesh, etj. Vëmendje, megjithëse duken të padëmshme, disa nga këto pajisje mund të jenë të rrezikshme. Trajtoni me shumë kujdes.

KUJDES: Ashtu si armët e tjera të zyrës, ajo mund të jetë shumë e rrezikshme dhe të shkaktojë dëme. Përdorni me kujdes.

Katapultë me klip

Ne fillojmë me seksionin e Armë zyre o armë zyre.

Në këtë rast tregojmë si të bëhet një katapultë me kapëse dhe një shirit gome.

bëj katapultë me kapëse

kjo katapultë e thjeshtë Isshtë i përbërë nga dy pjesë. Në njërën anë mbështetjen dhe në anën tjetër kundërpeshën, e cila do të aktivizohet nga një brez elastik

Le të shohim ndërtimin e mbështetjes në dy imazhe të thjeshta

Vazhdoni të lexoni

Pushkë me ajër të kompresuar në shtëpi

Ditën tjetër ne lamë një video të një tutoriali se si të bëjmë një pushkë shtëpiake hap pas hapi

Sot ne zgjerojmë me disa video interesante

Modeli 3D i pushkës.

https://www.youtube.com/watch?v=9y5wDT5F1aw

Ndërtimi i një pushke me ajër të kompresuar në tre pjesë:

Vazhdoni të lexoni