Çështje Arti nga Neil Gaiman

Arti ka rëndësi, sepse imagjinata mund ta ndryshojë botën

Arti ka rëndësi. Sepse imagjinata mund ta ndryshojë botën.

Ajo është rreth tekste të shkruara nga Neil Gaiman ndër vite dhe të ilustruara nga Chris Ridell për këtë vëllim. E pashë librin në bibliotekë dhe nuk hezitova ta marr. Unë tashmë e njoh Neil Gaiman për të Coraline, për Libri i varrezave dhe shumë gjëra të tjera që kam në listë, por që nuk i kam lexuar akoma (Gods amerikane, Mashtrues, Stardust, tuaj Mitet nordike, etj) Chris Ridell nuk e dija. Përkthimi është kryer nga Montserrat Meneses Vilar.

Gjithmonë më pëlqen të lexoj zhanre të tjera të autorëve që më interesojnë, veçanërisht kur ato janë ese, konferenca dhe mendime që kanë për jetën dhe letërsinë.

Edicioni editorial Destino është shumë i bukur. Ajo i përket koleksionit Ancora & Delfín. Isshtë një libër shumë i shpejtë për t’u lexuar, mund ta lexoni për 1 orë, por shumë interesant. Libra të tjerë, shumë të shpejtë për t’u lexuar, gjithashtu shumë të bukur dhe idealë për t’u dhënë si dhurata për të cilat kemi folur Itaka dhe Ndizni një zjarr zjarri.

Nëse jeni të interesuar mund ta blini këtu.

Konkretisht, ka 4 tekste:

  1. Besim
  2. Pse e ardhmja jonë varet nga bibliotekat, leximi dhe ëndërrimet.
  3. Si të montoni një karrige.
  4. Bëni art të mirë.

Besim

Botuar për herë të parë në 2015 nga New Statesman

kredoja dhe liria e fjalës së neil gaiman

Ekzistojnë 9 deklarata në formën e një kredo. Të gjithë fillojnë me tradicionalen Creo… Mbrojtja e lirive, veçanërisht e shprehjes. E drejta për të menduar, për të pasur ide dhe për t'i shprehur ato. Të flasësh për çdo çështje që të ofendosh dhe të injorosh.

Unë mendoj se ju mund t'i kundërshtoni idetë tuaja ndaj të tjerëve që nuk ju pëlqejnë, se duhet të keni lirinë për të diskutuar, shpjeguar, sqaruar, debatuar, ofenduar, ofenduar, tërbuar, tallur, kënduar, dramatizuar dhe mohuar çdo gjë që dëshironi.

Ai pretendon mbi të gjitha lirinë e shprehjes në kontekstin e incidenteve që lidhen me Islamin.

Pse e ardhmja jonë varet nga bibliotekat, leximi dhe ëndërrimet.

Botuar për herë të parë në 2013 në ReadyingAgence.org.uk

Shtë një lutje për rëndësinë e leximit, librave fizikë dhe bibliotekave. Gjithmonë mbrojeni leximin, jo vetëm për të mësuar, por edhe për t'u argëtuar, lexoni trillime për kënaqësi.

Me trillimin, gjenerohet ndjeshmëria

Kjo është një pikë për të cilën unë kurrë nuk kam menduar. A mund të krijojë ndjeshmëri trillimet? Meriton një reflektim.

Bibliotekat kanë të bëjnë me lirinë. Liria për të lexuar, liria e ideve, liria e komunikimit. Ato kanë të bëjnë me edukimin, argëtimin, krijimin e hapësirave të sigurta dhe qasjen në informacion.

Me lëvizjen aktuale, ne kemi për detyrë të mbrojmë bibliotekat. Shumë njerëz i konsiderojnë ato si një shpenzim të padobishëm. Se ato nuk janë fitimprurëse. Shikimi i përfitimit të një biblioteke që është një shërbim publik nuk ka kuptim. Performanca e saj ekonomike nuk mund të matet.

Ne kemi një detyrim të lexojmë për qejf. Nëse të tjerët na shohin duke lexuar, ne tregojmë se leximi është një gjë pozitive. Ne kemi një detyrim të mbështesim bibliotekat, të flasim kundër mbylljes së tyre.

Nëse nuk i vlerësojmë ata, ne po heshtim zërat e së kaluarës dhe po dëmtojmë të ardhmen.

Si të montoni një karrige

Paraqitja e parë në 2011 në një CD të Një mbrëmje me Neil Gaiman dhe Amanda Palmer

Ai nuk më ka thënë shumë.

Unë dua të kuptoj se ai flet për kompleksitetin dhe përpikmërinë kur shkruan një histori ose një libër, duke e krahasuar atë me metaforën e montimit të karriges.

Dhe deri më tani analiza ime e shkëlqyer.

Bëni art të mirë

Botuar për herë të parë në 2012 në UArts.edu

B MNI ART, GJITHMON BAKENI ART T G MIR

Një tekst me 2 pjesë të diferencuara mirë. E para është një përmbledhje e jetës së tij dhe vendimeve dhe qëllimeve që ai bëri për të qenë një shkrimtar.

Flisni për sindromën mashtruese, dështimin, suksesin dhe si të merreni me to. Sepse të dy sjellin probleme shoqëruese.

Dhe atëherë problemi më i madh me suksesin është se bota komploton për t'ju ndaluar të bëni atë që bëni, sepse ju jeni të suksesshëm.

Një ditë erdhi kur ngrita sytë dhe pashë që isha bërë dikush profesioni kryesor i të cilit ishte të përgjigjesha në email dhe që shkruajta si një hobi

Dhe kjo na inkurajon të ndjekim qëllimet tona dhe të jemi të lumtur.

Më duket pak e diskutueshme pjesa që siguron që të gjitha punët që ai ka bërë vetëm për para kanë shkuar keq. Edhe pse është disi idilike, nuk mendoj se kjo mund të ekstrapolohet për pjesën tjetër të popullsisë botërore.

Pjesa e dytë flet për artin dhe rëndësinë e të bërit art.

Ju keni aftësinë për të bërë art

Në çdo disiplinë, ne mund të bëjmë art. Dhe mendoj se të gjithë duhet ta praktikojnë, edhe nëse nuk do të jetë mënyra jonë e jetës, edhe nëse është "një hobi", të gjithë duhet të praktikojmë ndonjë aktivitet që lidhet me artin. Pikturë, vizatim, skulpturë, shkrim, fotografi, etj. Mund ta ushtrojmë atë në shtëpi.

Gaiman na paraqet me artin, si një zgjidhje për problemet e jetës sonë, për punën, problemet e martesave ose çiftit, për problemet sociale, etj.

Bëni gabime interesante, të pabesueshme, të lavdishme dhe fantastike. Thyej rregullat. Bëni botën një vend më interesant duke qenë në të. BAKENI ART TOOD MIR

Dhe ai na nxit të bëjmë artin tonë, të mos rrëmbehemi dhe të ndikohemi nga njerëzit. Për ta bërë atë në mënyrën tonë, në mënyrën më të mirë që ne të dimë se si dhe sipas gjykimit tonë. Të jesh krijues, të bësh risi. Një himn për lirinë e mendimit dhe veprimtarisë artistike pa presion dhe pa udhëzime.

Nëse jeni të interesuar mund ta blini këtu.

Galeria e fotografive

Lini një koment