Barrierë bakri për kërmijtë

parandaloni kërmijtë të ngjiten në pemë

Kërmijtë dhe konekët e vegjël janë dëmtuesit më të këqij që kam tani në kopshtMe Shtë një problem serioz sepse ata vrasin të korrat.

Gjithashtu me sistemi i ri i mbushjes duhet të jeni të kujdesshëm sepse duket se atyre u pëlqen shumë dhe do të riprodhohen shumë.

Ekzistojnë metoda, produkte dhe teknika të ndryshme për t'i luftuar ato. Sot vij të them një teknikë për të parandaluar kërmijtë të ngjiten në pemë ose bimë me rrënjë të larta dhe ide për përmirësimin dhe përdorimin e tij në më shumë mënyra. Shtë një spastrim për t'i parandaluar ata që të mos ngjiten tek bimët.

Vazhdoni të lexoni

Si të kultivohet me mulçim dhe pa lërim

kopsht me mulching ose mulching

Çdo vit kam të njëjtin problem me kopshtin. Ne përgatisim tokën, ne tashmë mbjellim pas disa javësh barërat e këqija ose barërat e rastësishëm kanë marrë gjithçkaMe Përveç kësaj, unë nuk kam një traktor dhe gjithçka duhet të punohet me shat.

Këtë vit do të përpiqem t'i zgjidh këto dy probleme. Unë jam përpjekur ta përgatis tokën duke e mbuluar me llaç dhe duke e lënë gati për t’u kultivuar pa lëruar. Rezultatet e para, siç do të shihni, kanë qenë premtuese.

Vazhdoni të lexoni

Si të bëni një divan nga paletat

Si të bëni një divan nga paletat

Këtë verë ne kemi ndryshuar një divan të vjetër për të cilin kishim atë që kemi bërë nga paletatMe E vërteta është se nuk ka qenë një projekti im, ideja, dëshira dhe puna janë vënë nga gruaja ime. Këtë herë i jam përkushtuar lëvizjes së paletave nga një vend në tjetrin dhe të shtrihem për të fjetur pasi të jem mbledhur.

Divanet e paletave janë në modëMe Ato janë tërheqëse, të bukura, shumë të lehta për tu ndërtuar dhe ideale për tarracat dhe kopshtet. Ato janë aq të zakonshme sa që shesin kompletin për ta montuar atë ose jastëkë me porosi.

Ne kemi zgjedhur mënyrën më të thjeshtë për ta bërë këtë. Ka kaq shumë ndryshime në divanet e paletave, por kjo është shumë, shumë e thjeshtë.

Ne kemi disa seksione mbi këtë temë DIY dhe paleta y Mobilje me paleta

Vazhdoni të lexoni

Si të ripërdorni një panel të vjetër diellor dhe kontrollues të ngarkimit

ripërdorimi i panelit të vjetër diellor

Duke zbrazur një depo, gjej këtë panel diellor të vjetër që kemi përdorur vite më parë në shtëpi në verë, kur energjia elektrike ende nuk kishte mbërritur. Ne kishim këtë panel diellor dhe 2 ose 3 bateri makinash dhe disa (nëse mundemi) për kamionë. Gjatë ditës i ngarkuam bateritë e makinës, ngadalë por në mënyrë të qëndrueshme. Dhe ne e përdorëm pjesën tjetër për të pasur dritë në 12V edhe televizorë në ato 12V.

Kjo është Harku Diellor ASI 16-2300Me Ajo ka 35 qeliza dhe dimensione 1,225 mx 0,305m, domethënë 0,373625 m2

Testimi në gusht midis 14 dhe 15 pasdite kam marrë maksimum 20V dhe 2A, kështu që ne po flasim për një fuqi prej 40W P = V * I

Dhe nëse marrim 40W në 0,37 m2, është e barabartë me thënien se në 1 metër katror do të gjenerojë 40 / 0,373625 = 107,06 W / m2.

Vazhdoni të lexoni

Vizitë në shpellat e San José dhe qytetit Iberian

Më 14 gusht e bëmë këtë vizitë me vajzat. Edhe pse destinacioni më i njohur janë lSi Cuevas de San José me lumin e tij nëntokësor, 200 metra lart nga mali ju keni vendin e qytetit Iberian-Romak, e cila është një pasuri me interes kulturor. Pra, është ideale të bëni një vizitë të përbashkët. Sigurisht, për qytetin ju rekomandoj të shkoni me një udhëzues nëse doni të zbuloni diçka.

Spectacshtë spektakolare të shkosh me ose pa fëmijë dhe ideale të shkosh me ta, ata lihen me gojë hapur gjatë gjithë udhëtimit 40-minutësh dhe më pas na lejon t'u shpjegojmë shumë gjëra atyre.

Në shpella ata nuk lejojnë marrjen e fotografive, përveçse në një pikë të caktuar dhe ne i bëjmë ato pa blic. Kështu që unë lë vetëm 2 fotografi të miat dhe pjesën tjetër e kam marrë nga faqja zyrtare e internetit.

Vazhdoni të lexoni

Nxehtësia e shtëpisë, klima dhe ajri i kondicionuar

Klima, nxehtësia dhe kondicionerët shtëpiak

Ky postim lindi si rezultat i artikullit Shumë nxehtë për të jetuar botuar në National Geographic në korrik 2021 dhe shkruar nga Elizabeth Royte, ku mund të shihni problemet që shkakton nxehtësia e tepërt tek njerëzit dhe trupat e tyre, problemin e rritjes së temperaturave në Tokë dhe teknologjinë e ajrit të kondicionuar dhe si ta përmirësoni atë.

Ka një problem serioz. Për të luftuar temperaturat e larta dhe efektet e tyre ne kemi nevojë për ftohje. Por konsumon një sasi të madhe të energjisë elektrike dhe gjithnjë e më shumë njerëz, veçanërisht në zonat e varfra, do të kenë nevojë për të.

Siç e shihni në pjesën e problemit, të dhënat janë monstruoze. Tashmë ka nisma për të gjetur mënyra të reja për të ftohur dhe përmirësuar efikasitetin e pajisjeve në dispozicion. Nëse jeni duke kërkuar një projekt të ri për t’iu përkushtuar, ky mund të ndihmojë shumë njerëz.

Një temë e ngjashme e diskutuar në Ikkaro ishte ndërtimi i një frigorifer që punon pa energji elektrike.

Vazhdoni të lexoni

Mali mesdhetar. Një udhëzues për natyralistët

Mali mesdhetar. Një udhëzues për natyralistët

Libër zbulimi i Julián Simón López-Villalta de la Tundra editoriale. Një çudi e vogël që më ka bërë të ndryshoj vizionin tim në shumë pika.

Në libër ai shqyrton të gjitha ekologjia e pyllit mesdhetar. Duke kaluar historinë e Mesdheut, habitateve dhe biodiversitetit të saj, ku na tregon për pemët, kaçubat, barishtet, mishngrënësit, granivorët, barngrënësit, pjalmuesit, parazitoidët, insektivuesit, dekompozuesit, pastruesit.

Një seksion i dedikuar mbijetesës (thatësira, zjarre, ngrica, etj.) Dhe një tjetër për marrëdhëniet midis specieve (grabitqarët dhe pre, parazitët, konkurrenca, reciprokizmi dhe simbioza dhe darkat dhe qiramarrësit)

Siç mund ta shihni, është një vështrim i plotë i specieve bimore dhe shtazore dhe marrëdhëniet midis tyre dhe habitatit ku ata jetojnë. Të gjitha të shpjeguara dhe të integruara në mënyrë të përsosur, duke dhënë një përmbledhje të mënyrës se si punon ekosistemi, pse është kaq i veçantë dhe pse përmban kaq shumë biodiversitet.

Vazhdoni të lexoni

Qeramikë deti

Qeramikë deti, çfarë është, llojet, mbledhja dhe më shumë informacion

Me Poezi Deti ne e kuptojmë të gjitha ato pjesë qeramike ose pllaka që, ashtu si Xhami i Detit, gërryhen nga deti, nga liqene ose lumenj, megjithëse më e zakonshmja është t'i gjesh në plazhe. Nëse nuk e dini se çfarë Glass Glass shih udhëzuesin tonë.

Përveç qeramikës së detit ata gjithashtu e quajnë atë qeramikë deti prej guri. Unë nuk di një emër në Castilian, ndoshta përkthimi është qeramika detare ose qeramika deti, qeramika detare e grés. Çdo kombinim duket i vlefshëm, por mendoj se në këto raste është më mirë të vazhdoni të përdorni emrin anglisht.

Vazhdoni të lexoni

Çështje Arti nga Neil Gaiman

Arti ka rëndësi, sepse imagjinata mund ta ndryshojë botën

Arti ka rëndësi. Sepse imagjinata mund ta ndryshojë botën.

Ajo është rreth tekste të shkruara nga Neil Gaiman ndër vite dhe të ilustruara nga Chris Ridell për këtë vëllim. E pashë librin në bibliotekë dhe nuk hezitova ta marr. Unë tashmë e njoh Neil Gaiman për të Coraline, për Libri i varrezave dhe shumë gjëra të tjera që kam në listë, por që nuk i kam lexuar akoma (Gods amerikane, Mashtrues, Stardust, tuaj Mitet nordike, etj) Chris Ridell nuk e dija. Përkthimi është kryer nga Montserrat Meneses Vilar.

Gjithmonë më pëlqen të lexoj zhanre të tjera të autorëve që më interesojnë, veçanërisht kur ato janë ese, konferenca dhe mendime që kanë për jetën dhe letërsinë.

Vazhdoni të lexoni

Zotero, Asistent i Kërkimeve Personale

zotero, asistent personal i hulumtimit

Kam kërkuar një mjet si Zotero, i cili më lejon të organizoj dhe menaxhoj në një mënyrë të thjeshtë dhe efikase të gjithë informacionin që po ruaj në tema që më interesojnë, projekte që dua të punoj dhe / ose artikujt që do të shkruaj.

Dhe është se megjithëse Zotero njihet nga njerëzit si një menaxher i bibliografisë dhe ka qenë funksioni i tij kryesor për një kohë të gjatë, sot ata vetë e përcaktojnë projektin si një Asistent personal i hulumtimit. Dhe është gjëja më interesante që kam parë ndonjëherë.

Shikoni sepse nëse jeni krijues ose ju pëlqen të punoni në projekte, të hulumtoni dhe të mbledhni informacione për tema të ndryshme, do të dashuroheni.

Vazhdoni të lexoni