Si të ndërtojmë një raketë uji

Le të flasim për si të bëjmë një raketë uji. Parimi i funksionimit është shumë i thjeshtë, ai funksionon nga parimi i veprimit - reagimi për shkak të ajrit të futur në shishe.

Për atë që nuk ka dëgjuar kurrë një raketë uji, është një shishe plastike, e mbushur pjesërisht me ujë, në të cilën futet ajri i shtypur dhe më pas e lëmë të shpëtojë përmes një vrime dalëse dhe ta shtyjë shishen.

Tani e tutje, modifikimet janë të pafundme, në majë të raketës, pendët, anija, gryka e daljes ose forma dhe sasia e ajrit të injektuar.

Kohët e fundit nuk jam shumë aktive në blog për shkak të çështjeve personale. Doja te kisha vene duke montuar një raketë uji Jam duke u përgatitur të filloj modifikimin. Por kjo do të vijë në postime të tjera.

Për momentin unë lë një koleksion me lidhje shumë të mira në mënyrë që të gjithë mund të fillojnë të zhvillojnë raketën e tyre dhe ta modifikojnë atë dhe ta akordojnë atë sipas dëshirës së tyre.

Duke filluar nga projektet më të thjeshta në më komplekse që kemi

  • Maker Wiki Rocket Raketë uji e thjeshtë por efektive. Jo shumë informacion është treguar por na jep një ide të përgjithshme se si të zhvillojmë montazhin.
  • Laboratori i çmendur Disa video shumë argëtuese dhe ilustruese për atë që duam të arrijmë.
  • Faqja e internetit e Frisquito. Një faqe interesante ku krahasojmë llojin e majave dhe pendëve të raketës, përveç që flasim për lëshimin dhe sistemin e rikuperimit (disa raketa përfshijnë një parashutë për rënien)
  • Uebfaqja e Techie Ndoshta faqja në internet më e mirë në Spanjisht që kam gjetur me informacione teknike dhe të hollësishme për raketat e ujit. Mbylljet, kapakët, anijet, gjithçka shpjegohet këtu, pa dyshim thelbësore.

10 komente për "Si të ndërtojmë një raketë uji"

Lini një koment