Babai im dhe muzeu i tij nga Marina Tsvetaeva

Prindërit e mi dhe muzeu i tyre nga Marina Tsvetaeva

une bleva Babai im dhe muzeu i tij nga Marina Tsvietáeva për shkak të një rekomandimi nga Twitter, si dhe nga Acantilado, një editorial që deri më tani ka goditur gjithmonë në shenjë me shijet e mia.

E vërteta është se Mendova se do të merrej më shumë me temën e muzeut dhe kjo më ka zhgënjyer pak. I dua muzetë dhe menaxhimi i tyre më magjeps. Ne zakonisht shkojmë për të parë muzetë me familjen dhe së fundmi kam filluar t'i dokumentoj këto vizita si:

Libri plotësohet nga një vëllim tjetër i të njëjtit autor me titull Nëna ime dhe muzika.

Libri përbëhet nga 8 tregime të shkurtra. 3 të parat të shkruara në rusisht dhe 5 të tjerat, ato të pjesës së dytë të përshtatura sipas shijes franceze. Sipas botuesit, janë 5 tregime shumë të shkurtra, disa mezi arrijnë disa faqe. Janë anekdota të rishkruara nga tregime të gjata.

Gjatë gjithë vëllimit ai flet për jetën e babait të tij Ivan Vladimirovich Tvetaieven, themelues i Muzeut të Arteve të Bukura në Moskë të cilit iu dha emri Aleksandër III. Janë episode të vogla që lidhen gjithmonë me

Jo, jo, nuk këmbehet të vjetrën me të renë, të mirën me të mirën. YY një burrë i vetëm nuk duhet të ketë dy shtëpi. Le të falënderojmë Zotin për këtë dhe të qëndrojmë këtu.

Kështu u bë. Nëse jam krenar për diçka, është se kam lindur nga prindër që nuk kanë përfituar kurrë nga asgjë – materiale dhe gjithçka – shpirtërore. Shpresoj që këtë krenari ia kam përcjellë djalit tim.

Historia më e spikatur ka qenë Uniforma. Ky fragment është një nga pikat kryesore, ku ai përshkruan mënyrën e të qenit të babait të tij. Duhet thënë se në të gjithë literaturën ruse që kam lexuar këtë pesimizëm, ky trishtim shfaqet si një mënyrë themelore e jetesës, e shohim tashmë në përrallat e Çehovit që kam shqyrtuar në ueb.

le të kuptojmë njëri-tjetrin Nuk bëhej fjalë për lakmi.

Edhe pse në të vërtetë - po. Ishte lakmi në një shkallë superlative.

Lakmia e një djali të varfër që do të ishte penduar për shpenzimet, pasi prindërit e tij vuajtën dhe vuanin mundime deri në frymën e fundit. Dhe kështu, lakmia që ishte përkushtim birnor. Lakmia e një ish-studenti të varfër që po të shpenzon mendon se po vjedh studentët e sotëm të varfër. Dhe kështu, besnikëri ndaj rinisë së tij.

Lakmia e pronarit që e di sa e vështirë është që toka të kthehet në argjend. Dhe kështu, besnikëri ndaj tokës.

Lakmia e asketit që gjen gjithçka shumë të mirë për të, trupin dhe asgjë shumë të mirë për të, shpirtin. Se ai ka zgjedhur mes materies dhe shpirtit.

Lakmia e çdo personi vërtet të zënë, i cili është i vetëdijshëm se çdo shpenzim është, mbi të gjitha, humbje kohe (të gjitha blerjet materiale paguhen me kohë). Lakmia - ekonomia e kohës.

Lakmia e të gjitha qenieve që kanë një jetë shpirtërore dhe që thjesht dhe thjesht nuk kanë nevojë për asgjë. (Shkëputja që lev Tolstoi ndjerë për të gjitha të mirat tokësore nuk është një shkëputje e dëshiruar, por një shkëputje natyrore. Menaxhimi i pasurive tuaja është pafundësisht më i vështirë për një shkrimtar sesa dhurimi i tyre dhe një tavolinë e madhe e bardhë prej druri është pafundësisht më tërheqëse se një tavolinë e bukur me sirtarë, ndoshta plot me gjëra të kota dhe atë rrëmujë, mbi të gjitha, kokën. Dhe luksi i Wagner-it më është dukur gjithmonë më misterioz sesa gjeniu i tij. Prandaj lakmia – shpirtërore).

Muzeu i Arteve të Bukura ose Muzeu i Aleksandrit III

Duke gërmuar pak në historinë e muzeut, shohim se ai quhet Muzeu Pushkin dhe emri i tij zyrtar është Muzeu Shtetëror i Arteve Plastike.

Ajo u themelua nga filologu Ivan Vladimirovich Tsvetaev, djali i historianit Dmitri Ilovaiski. Në fillimet e saj ajo u fokusua në skulpturën klasike. Sot ajo ka më shumë se 560.000 copë në një shumëllojshmëri të gjerë koleksionesh. Koleksionet arkeologjike Guipian, piktura klasike dhe antike, impresionizmi dhe avangarda e shekullit të XNUMX-të

Faqja zyrtare e Muzeut Pushkin për të hetuar pak

Notas

Kitezh. Sipas legjendës, qyteti i Kitezhit u zhduk i përfshirë nga ujërat e një liqeni, për të shpëtuar nga pushtimi i tartarëve, dhe mbijetoi tërësisht nën ujë.

Roman Ivanovich Klein (1858 – 1924), akademik, arkitekt dhe ndërtues i muzeut të arteve të bukura.

Nëse jeni një person i shqetësuar si ne dhe dëshironi të bashkëpunoni në mirëmbajtjen dhe përmirësimin e projektit, mund të bëni një donacion. Të gjitha paratë do të shkojnë për të blerë libra dhe materiale për të eksperimentuar dhe për të bërë mësime

Lini një koment