Bazilisk nga Jon Bilbao

Romani Bazilisk nga Jon Bilbao

Basilisco, nga Jon Bilbao është një libër i shkëlqyeshëm, megjithëse vijnë nga botuesi Impedimenta nuk me befason.

Ne nuk mund ta fillojmë këtë punë pa e ditur se çfarë është një bazilisk, një krijesë mitologjike që mund të vrasë me shikimin e saj. Me trupin e një gjarpri dhe një kreshtë, ai konsiderohej mbreti i gjarpërinjve. ka shumë mitologji pas saj, dhe ky nuk është artikulli për të.

Më pëlqeu shumë, por më ka mbetur ndjenja se nuk kam mbaruar së kuptuari gjithçka, që kam thek në ajër që nuk kam arritur t’i kap dhe se ka nevojë për një lexim të dytë.

Më pëlqejnë shumë mendimet e vogla negative që karakteri ka, veçanërisht në marrëdhëniet e tij me një partner. Më pëlqeu shumë i gjithë zhvillimi psikik i personazhit kryesor, shkrimtarit.

Argument

Një inxhinier që braktis punën e tij për të jetuar jetën e tij dhe për të shkruar bën një udhëtim me partnerin e tij në Shtetet e Bashkuara ku ata do t'i tregojnë atij historinë e John Dunbar se ai do të jetë përgjegjës për të shkruar.

Ekzistojnë 2 komplote të diferencuara mirë, ajo e shkrimtarit dhe jetës së tij dhe asaj të historisë që ata i tregojnë atij për John Dunbar dhe ekspeditën arkeologjike në Perëndimin e Largët, në kërkim të atyre eshtrave gjigante të dinosaurëve të fosilizuar që magjepsën njerëzit në kohën e tyre. Nuk e kuptoja se çfarë lloj kafshësh ishin. Kjo është pjesa perëndimore e romanit.

Nëse ju pëlqen pjesa perëndimore, është shumë e lehtë për ju të pëlqeni të gjitha romanet e vendosura në Frontera, ekziston një koleksion shumë i mirë, Koleksioni Valdemar Frontera dhe në blog për të cilin kemi folur Kali i çmendur dhe tufa dhe Comanche

Ndjenjën që kemi të dështimit, dhe se jemi gabim në gjykimet tona, dhe atë debat midis fajit dhe turpit ... kjo sepse ne jemi qenie njerëzore. Kështu që përpiquni të mbani mend vetëm një gjë. Nuk ishte faji juaj.

ALAN LE MUND, Centaurs of the Desert

Referencat

Zbulimi i Mbetje fosile të dinosaurëve gjigantë në SHBA, ushqeu aventurën dhe imagjinatën e kohës.

Unë supozoj se ka shumë libra ku ata merren me këtë temë, por pasi që unë e kam lexuar atë vetëm në një më ka kujtuar në mënyrë të parregullt atë. E pashë për herë të parë në Oeste nga Carys Davies, ku një fermer shkon në një aventurë për të gjetur kafshët e mëdha që zotërojnë kockat e treguara nga eksploruesit. Ai braktis gjithçka dhe një pjesë të Pensilvanisë në perëndim në kërkim të tyre.

Nga ana tjetër, pjesa më e çuditshme e romanit ku personazhi është ngulitur brenda autorit, më kujton se kur Roland personi i armatosur, eci nëpër një portal dhe hyri brenda një personi nga një botë tjetër në Armatosësi, nga seriali Kulla e Errët nga Stephen King. Vetëm atje e kuptova në mënyrë të përsosur dhe këtu nuk e kam ditur vërtet se çfarë po ndodhte.

ampliar

E lë këtë pjesë këtu dhe jo në fund si zakonisht sepse seksioni tjetër (Keqkuptimet) vjen me prishës.

Unë jam shumë i interesuar për gjithçka që lidhet me të zbulimet paleontologjike të natyralistëve të parë eksplorues të Amerikës së Veriut.

Hetoni gjithashtu në mitologjia e baziliskut.

Keqkuptime

KJO PJESA E FUNDIT BART SHKATRRUES. Unë nuk e rekomandoj ta lexoni nëse nuk e keni lexuar veprën.

Ndërsa kam komentuar në fragmentin ku Merimanga, John Dunbar futen në protagonist. Mendoj se ideja ishte të tregonte një mimikë midis personazheve, një mënyrë për të kaluar shtigjet e të dyve, për të na bërë të shohim se si protagonisti përfundon të jetë një Bazilisk i ri.

Por siç them unë janë supozime, më ka hedhur mjaft, vërtet.

Degradimi psikologjik i karakterit është paralel me atë të John Dunbar, megjithëse Dunbar, Bazilisk, me një përbërës të dhunës fizike që e rrethon atë me vdekje, atë të autorit të një shkatërrimi të brendshëm që ndan të gjithë njerëzit nga mjedisi i tyre, një bazilisk Social .

Kjo është arsyeja pse më duket se kapitulli i shkrirjes së Merimangës dhe John Dunbar për të krijuar baziliskun brenda shkrimtarit.

Unë gjithashtu do të doja një fund që jepte më shumë shpjegime.

Lini një koment