Derdhje injeksion

pjesë lego të formuara me injeksion
Burimi i skedarit: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lego_Color_Bricks.jpg

Edhe pse mund të duket e ngjashme me nxjerrje, nuk ka ngatërroni formimin e injektimit me nxjerrjenMe Në këtë rast, mykët përdoren në vend të formës, megjithëse pjesa e parë e procedurës mund të duket e ngjashme me nxjerrjen.

Cfare eshte

Në një makinë derdhëse injeksioni, ajo që bëhet është të kesh një material në një plesht ose rezervuar, si në nxjerrje. Dhe gjithashtu do të bartet nga një vidë e pafund ose e ngjashme për të gjeneruar presion drejt një grykë. Deri tani gjithçka është njësoj ...

Dallimi është se, në vend të vdesit në majë, ajo që bëhet është injektimi i materialit në a myk i mbyllurMe Në këtë mënyrë, është e mundur të mbushni të gjithë mykun për të krijuar formën e dëshiruar. Myku do të mbyllet nën presion në mënyrë që materiali të mos dalë, përveç që është i ftohtë.

Sigurisht, për të qenë të mundshme, ato gjithashtu duhet të trajtohen materiale në gjendje të lëngshme në mënyrë që të mund të punoni me ta. Në rastin e plastikës ose metaleve, do të bëhet e nxehtë. Në rastin e materialeve të tjera si çimentot, etj., Mund të bëhet i ftohtë.

Kur e die ngurtëson materialin injektohet në myk përmes një vrime (e njohur si portë), pastaj myku hapet për të nxjerrë pjesën e formuar. Kjo është arsyeja pse nuk është një proces i vazhdueshëm ose gjysmë i vazhdueshëm si nxjerrja, prandaj, duhet të prisni dhe duhet më shumë kohë për të formuar pjesë, pasi do të duhet të keni myk bosh për të vazhduar.

Pavarësisht kësaj, ajo ka një avantazh i madhMe Dhe është se ju mund të krijoni forma që nuk mund të krijohen me nxjerrje, të tilla si gjeometritë më komplekse ose pjesët e zbrazëta dhe të mbyllura në njërën nga fytyrat e tyre, etj. Kjo është arsyeja pse është gjithashtu një proces shumë i popullarizuar në industri, veçanërisht në formimin e plastikës.

Për shembull, copa lego dhe Playmobil janë krijuar në këtë mënyrë. Gjithashtu shumë elementë plastikë siç janë llojet e tjera të lodrave, përbërësit e automjeteve si pulti plastik, dhe një i gjatë etj.

Makineri e perdorur

makinë për derdhjen e injektimit plastik
E drejta e autorit - 2005 - {{Cc -by -sa -2.0}} - Glenn McKechnie

Një makinë e derdhur me injeksion përbëhet nga disa pjesë mjaft elementare:

  • Njësia e injektimit: është elementi që është përgjegjës për shkrirjen e materialit dhe përshtatjen e tij me temperaturën e punës optike. Pastaj me anë të një mekanizmi hidraulik ose me anë të gishtave do të shtyhet nën presion për ta injektuar atë në myk përmes portës. Gishtat dhe kontejnerët, ose pjesët në kontakt me materialin, do të jenë të një lloji ose të një tjetri, me përfundime të ndryshme për t'i parandaluar ato të përkeqësohen ose të korruptohen me përdorimin. Për shembull, një makinë për PVC nuk është e njëjtë me një tjetër për metalin.
  • Njësia mbyllëse: Isshtë një presion hidraulik ose mekanik që mbyll mykun me forcë për të parandaluar daljen e materialit të shkrirë kur injektohet nën presion. Në këtë mënyrë, materiali do të zërë të gjithë vëllimin e brendësisë së mykut dhe do të formojë pjesën, me një cilësi sipërfaqësore shumë të lartë.
  • Molde: mund të jetë unitar, normalisht i përbërë nga dy guaska që do të formojnë formën e pjesës përfundimtare. Ndonjëherë ju gjithashtu mund të keni një bateri mykësh të lidhur me kanale të ndryshme me njëri -tjetrin, në mënyrë që materiali të rrjedhë nga njëri në tjetrin dhe t'i mbushë të gjitha. Kjo do të thotë që më shumë pjesë mund të krijohen me një lëvizje. Format mund të lejohen të ftohen në temperaturën e dhomës, t'i nënshtrohen një kontrolli të gjerë të temperaturës, ose të shuhen duke i zhytur ato në ujë, etj. Kjo do të varet nga lloji i pjesës me të cilën po punoni dhe nga ajo që dëshironi të arrini.

Siç mund ta shihni, procesi varet nga myku nuk eshte aq shpejt si në nxjerrje. Por format e arritura do të jenë më komplekse, me përfundime më të mira të sipërfaqes.

Përfundon

kallëpe dhe përfundime të pjesëve

Së fundi, përfundimet me kallëpe do të varen pjesërisht nga lloji i materialit me të cilën ju punoni, siç ndodhi me nxjerrje. Por ato gjithashtu do të varen nga cilësia e përfundimit të kallëpeve. Përveç kësaj, mykët duhet të mbahen në gjendje të mirë, dhe kjo do të thotë një pastrim i mirë edhe i mbetjeve që mund të mbeten.

Edhe kështu, një numër i defekte gjatë derdhjes së injektimit, të tilla si:

  • Vrima të zbrazëta- Defektet përfundimtare ndodhin kur ftohja është shumë e shpejtë, pasi disa materiale kërkojnë ftohje të ngadaltë. Mund të ndodhë gjithashtu kur dizajni i pjesës, presioni i injektimit është i ulët, ose myku nuk është i përshtatshëm, ose materiali është në një temperaturë të ulët dhe nuk mund të rrjedhë mirë në të gjitha zonat.
  • Rrjedhjet: Nëse vula nuk është hermetike, materiali mund të rrjedhë, gjë që gjithashtu mund të shkaktojë dëme. Gjithashtu, kjo mund të shkaktojë gërvishtje.
  • Vrazhdësi: Nëse ka vrazhdësi në sipërfaqe siç është lëvozhga e portokallit, ato zakonisht janë për shkak të një temperature shumë të lartë. Ato gjithashtu mund të jenë për shkak të mykut, i cili është në gjendje të keqe.
  • Degradimi i sipërfaqes: Mund të ndodhë për shkak të vulës së keqe të mykut, lagështisë ose aditivëve të tjerë.
  • Thyerje ose çarje: Kur myku është shumë i ftohtë, kontrasti i temperaturës midis materialit të nxehtë dhe mykut mund të shkaktojë thyerje.